Професионални серии за коса - тема 155

• 71 019
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
Идвам да похваля няколко продукта. Шампоан и маска Вела Fusion и попълващо мляко за изглаждане на косата Лореал Steampod.
От шампоана и маската косата ми става мека още под душа, изглажда се и се подрежда, макар и да е по-плътна и по-голяма (нещо, от което аз бягам, защото имам гъст и дебел косъм). Термокремът пък я задържа по-дълго време гладка.
Аз имам проблем с косата - на следващия ден след измиването вече се е начупила и това не успявам да го оправя с почти никой продукт. Сега съм доволна, защото дори 2-3 дни стои прилично гладка.
#lili_78 мислиш ли, че тази серия на Вела може да се нарече балансирана? И дали ще е добре на фина, тънка коса🤔

# 241
Дали има поръчвали от тези аксесоари за коса и съответно впечатления?
Имат красиви диадеми и на снимките изглеждат добре.
Скрит текст:

Да, аз имам няколко и съм много доволна. Сега ще поръчам бялата.

# 242
  • София
Привет, сетих се да ви питам вие разресвате ли си косата като нанасяте маска например или др. продукт ,добре ли е това да се прави,за да се разпредели продукта  или не е удачно на мокра коса ,за да няма накъсване?
Аз досега само на сухо се разсресвам, но вчера реших докато стоя с маската да поразреша, за да няма възли после, но на мокра коса повече ми се позаплиташе, отколкото на суха. Вие как процедирате?

Аз никога не разресвам на мокра коса, а само на суха. Но косата ми е доста крехка, права, фин косъм и известлена

# 243
Olaplex 3 е "разредената" версия на Olaplex 2,а 0-та е домашната алтернатива на 1-цата.
Аз не бих разчитала на млякото на Oway да ми защити косата при боядисване,няма тези способности,поне за мен.

Разресването на косата в мокро състояние крие големи рискове.Когато косъмът е мокър,най-малкото сътресение води до накъсване му в последствие,дори и в момента да не е видимо.При разресване се нарушават връзките вътре в косъма и е въпрос на време същият да се отчупи или да цъфне.
И това е препратка към плексовете(химичните) и протеиновите терапии.Далеч съм от мисълта,че маслата (Oway &co)ще ми спасят косата от накъсване и цъфтеж,за мен химията е по-добрият "доктор".

# 244
  • Варна
Последния път се боядисах с Hmilk в боята вместо с Олаплекс. Експеримент.
Предната вечер измих с ДПШ и нанесох Hmilk доволно. Постоях малко и после изсуших. На другия ден се боядисах директно върху него с две помпи добавени в боята и за да е пълен експеримента  ползвах 40-ка оксидант.
Цветът е идеален,но втори път няма да си го причиня. Косата ми беше идея по-суха отколкото когато ползвам Олапекс. Да определено предпазва Hmilk,но не е Олаплекс поне за мен и при ползване на силно изсветляваща боя с висок оксидант.
След боята нанесох Олаплекс 4в1 маската и нещата си дойдоха на мястото. Вече съм спокойна,че трагедия няма.
Ванеса поне доколкото аз знам 3-ката е смес от 1 и 2. Хубав преуош е ама посто много ги мразя тия миниатюрни шишенца Grinning. Т да се чуди човек да го ползва ли или да го мирише.

Кажи някоя добра дума за тониращия им шампоан. Предполагам бих могла да го ползвам като основен за разлика от събратята му -все пак е Олаплекс.  И с финишът им ме заинтригува та ще ги отстрелям тия дни.

# 245
Дами,темата е за продукти Simple Smile Но искам да попитам за мнение за пресата на Otto -инфраред.Добра ли е? Тъй като се колебая дали да си я поръчам.По щадяща ли е за косата? Ползвам в момента на Diva Rebbel- професионална с титаниеви плочи Simple Smile Но на 2-ят ден пак си се начупва.С чуплива,тънка коса съм 😄

# 246
  • Марс
bulgari_bs , Заповядай в темата за преси за коса Simple Smile

# 247
По повод разресването на мокра коса ме накарахте да се замисля -маската/балсама поне не ги ли разнасяте със някакво средство за разресване ? Във фризьорския салон също винаги ме сресват с тях. Сега като казвам сресване - аз не използвам гъсти четки с косъм - те определено са убийство за моя косъм. Това е моят избор
https://www.notino.bg/olivia-garden/idetangle-chetka-za-kosa/p-599282/

# 248
  • Пловдив
#lili_78 мислиш ли, че тази серия на Вела може да се нарече балансирана? И дали ще е добре на фина, тънка коса🤔
Мисля, че ще е подходяща за тънка коса. Шампоанът е мек, а маската е лека, не усетих никакво утежняване, макар че моята коса е плътна и трудно нещо може да я утежни. Може да се каже, че серията е балансирана, но с превес на протеина, защото много ми уплътни косата и в момента трети ден вече ми е двойна Simple Smile
Преди имаше една серия Вела Енрич, не съм се интересувала дали все още я има - тя беше слаба за моята коса и може би за тънки коси ще е много подходяща. Спомням си, че преди години момичетата много я хвалиха.

# 249
По повод разресването на мокра коса ме накарахте да се замисля -маската/балсама поне не ги ли разнасяте със някакво средство за разресване ? Във фризьорския салон също винаги ме сресват с тях. Сега като казвам сресване - аз не използвам гъсти четки с косъм - те определено са убийство за моя косъм. Това е моят избор
https://www.notino.bg/olivia-garden/idetangle-chetka-za-kosa/p-599282/
А мен точно във салон никога не се е случвало да ми разрешат косата при нанасяне на балсам или маска.

# 250
  • София
Аз реша единствено и само на мокра коса при нансянето на маска/балсам. Къдрава съм и следващото разресване ми е пак на следващото миене при разнасяне на продукта. Не ми се е късала коса, не ми цъфти, реша с ТТ ако има значение. Бих сменила обаче, че ми се изплъзва Simple Smile Суха косата си не съм разресвала не помня от кога...

Арлен звъннаха, нямат наличност на Джойковци, чакат доставка в понеделник и следващата седмица ще ми пратят Wink. По-добре така, от колкото да се бяха измъкнали и изпратили само 1-2 от нещата.

# 251
Здравейте момичета. В търсене съм на продукт който да нанеса преди оформяне на къдрици. Изпробвах доста неща но нищо не ги задържа повече от 20ми.Не искам после да ги пръскам с лак че веднага ми се слепва косата и не мога да прекарал пръсти през нея.косата ми е дълга до кръста ако това има значение. Много ще се радвам някой с моя проблем намерил решение да се включи

# 252
добре ли е това да се прави,за да се разпредели продукта  или не е удачно на мокра коса ,за да няма накъсване?
Аз, откакто чета темата, разресвам мокра само в частта на скалпа с тази гумена Freatech четка в скрития текст. Надолу - когато е полусуха и с четка.

Скрит текст:

# 253
Здравейте момичета. В търсене съм на продукт който да нанеса преди оформяне на къдрици. Изпробвах доста неща но нищо не ги задържа повече от 20ми.Не искам после да ги пръскам с лак че веднага ми се слепва косата и не мога да прекарал пръсти през нея.косата ми е дълга до кръста ако това има значение. Много ще се радвам някой с моя проблем намерил решение да се включи

И аз съм с този проблем.Пяната за коса ми изсушава,крема не задържа.😁.Живея в морски град-фриз,влага знаете как  е.Вчера взех крема на Dessata-хубави къдрици оформи,образува и лека фиксация.Обаче от влагата 🤷🏾♂🤷🏾♂🤷🏾♂,пак си бухва.

# 254
Принцес,шампоана го ползвам като втори,или като основен след Napura или MTJ.Не съм мила единствено и само с него,да го пестя Grinning не че е кой знае колко скъп,но така ми е дошло и така си върви.Не изсушава като другите тониращи,много е приятен.Не е силно тониращ като тонер или пигмент,но и моята коса не е жълта.Но дори и върху моя цвят си личи тониращия ефект,особено по дължините.Ако се отплесна и да поседя 3-4 мин,дължините ми стават опушени,затова внимавам и го нанасям само в корена.
Финишът ми е вече в топ 3,само него ползвам напоследък.Комбиниран с други финиши нещо не ми харесва на 100%.В деня след измиване косата е ок,но на следващия ден ако реша да рефрешвам и добавя още от него или друг финиш косата някак се колосва и косъмът се капсулова.Ако не си среша косата преди освежаване,в течение на деня космите които падат се заплитат в останалата коса,не знам как да го обясня,може би само къдравелките ще ме разберат.Затова ползвам само него,на другия ден ако се наложи да освежа нямам проблеми.
Единственото,което мога да отчета като някакъв минус е ,че много бавно ми изсъхва косата след него.Днес сутринта измих с Дензифик и маската от серията,после нанесох девятката.15мин суших и ми свърши търпението,а и нямах повече време.Излязох с почти мокри дължини.Обаче такива къдрици навъртях...страхотни,оформени,без никакъв фриз.Колежките ми ме подложиха на разпит как поддържам изрусена,къдрава коса в такова състояние.
Финишът наистина е много добър,дали "лекува" не знам,косата ми е в доста добро състояние,но за оформяне и задържане на къдрици е страхотен.При прави коси не знам как ще се държи

Общи условия

Активация на акаунт