Професионални серии за коса - тема 155

• 72 049
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Момичета, търся си нова протеинова серия, май се спирам на Joico (засега имам само хидратиращата им moisture recovery и съм доволна) но може ли само да ми потвърдите, за да не се окаже, че бъркам нали протеина беше тази - K-pak reconstrucring? И имам питане  понеже се колебая между балсама от серията или този крем, ако ги имате ще се радвам да съпоставите

# 526
Дами, във връзка с наближаващите летни отпуски:
- как подготвяте косата за морето? Превес на протеин или на хидратация?
- как се грижите за нея по време на почивката, така че да се уврежда минимално? Ув спрей, прибиране на косата под шапка... нещо специфично като продукт?
- и какви грижи служат за възстановяване след това? (освен задължителното подстригване?)

Ако вече сте писали някъде назад по темата, моля да ме насочите Simple Smile

# 527
Ли Лу , би ли споделила мнение за repair серията на Напура?
Редувам ги от месец май - Анаген, Стамиген, тази и Purify. Отделно само за протеиновата не мога да кажа, но така заедно с другите съм доволна, още съм на "проба-грешка". Обаче не ги ползвам, ако съм с преуош, защото не измиват така добре, а не искам да ползвам втори продукт.

# 528
Най-добър за мен няма, защото грижата е комплексна. Имам страхотни резултати от гроу горджъс (даже в момента го ползвам от раждането насам-5,5 месеца) и косата ки между подстригванията расте двойно по-бързо. Чак ме дразни. Ползвам го против следродилен косопад и като цяло превенция... Но в последно време слагам и още един вечер, така че може да  е от комбинацията.

Нуминокс е класика, с него си пусках косата дълга. А съм имала и периоди, в които ползвам Нуминокс сутрин и ГГ вечер-също сърахотен ефект. Плантур21 е евтина алтернатива с добри резултати, но може би не толкова силен като горните. От Дензифик (ш и м) също косата ки расте около 2 см на месец, когато ги ползвам на всяко миене почти.

Истината е, че не може да се прецени кой серум е най-силен. Храненето и добавките имат също огромно значение. Сега ям 130-140 гр протеин на ден, изключително чисто, направо маниакално на моменти, пия 3л вода поне (много важно), взимам добавки по схема. В главата съм таралеж, имам много растежи, а косата расте бързо. Със сигурност оказва влияние.

Ако трябваше да започна с някой серум, бих пробвала ГГ интенз.
Кой е този гроу горджъс ?

# 529
# 530
Най-добър за мен няма, защото грижата е комплексна. Имам страхотни резултати от гроу горджъс (даже в момента го ползвам от раждането насам-5,5 месеца) и косата ки между подстригванията расте двойно по-бързо. Чак ме дразни. Ползвам го против следродилен косопад и като цяло превенция... Но в последно време слагам и още един вечер, така че може да  е от комбинацията.

Нуминокс е класика, с него си пусках косата дълга. А съм имала и периоди, в които ползвам Нуминокс сутрин и ГГ вечер-също сърахотен ефект. Плантур21 е евтина алтернатива с добри резултати, но може би не толкова силен като горните. От Дензифик (ш и м) също косата ки расте около 2 см на месец, когато ги ползвам на всяко миене почти.

Истината е, че не може да се прецени кой серум е най-силен. Храненето и добавките имат също огромно значение. Сега ям 130-140 гр протеин на ден, изключително чисто, направо маниакално на моменти, пия 3л вода поне (много важно), взимам добавки по схема. В главата съм таралеж, имам много растежи, а косата расте бързо. Със сигурност оказва влияние.

Ако трябваше да заочна с някой серум, бих пробвала ГГ интенз.
Съгласна съм на 100 процента. Единствена забележка към Нуминокса, че смърди отвратително.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 14:13 от lora_1

# 531
Щото пък на Grow gorgeous хич не мирише…

# 532
На мвн не ми мирише гадно Нуминокс.

# 533
Здравейте момичета благодарение на вас възстанових косата си. Вие ми помогнахте със съвети и продукти за което съм ви много благодарна. Сега се обръщам отново към вас с молба да споделите марка боя за коса която покрива около 40-50% бяла коса. Боядисах се миналата седмица, с wella koleston perfect me 8.06 и днес гледам белите корени блестят, а в неделя сме на сватба. Косата ми е тънка и гъста, обикновенно се поддава на всякакво третиране от 1вия път. Това с корена ми се случва за 1ви път.
Преди  това използвах на alfaparf но сякъш я изсуши доста, май ми дойде една идея по силна... и ми се ще да поръчам нещо което да оправи положението. Желания цвят ми е около 8-9. Бях 10.12 реших да я потъмня със 6ца но не се възприех и сложих 8 ок е не съм шарена, пада с измиванията и изсетлява по дължините но бялото за 1ви път така "лъсва" Sad

# 534
Вариант 1 - ако белеят корени на слепоочието, то преди боя почиствайте кожата между лицето и косата със спирт, за да няма козметика(кремове), които да пречат да хване боята.При мен така се получава, докато се светна.
Вариант 2- правете препигментация преди боядисването .От опит казвам, че боята покрива много по-добре и държи повече.Боядисвам се с Пермес.

# 535
Вариант 1 - ако белеят корени на слепоочието, то преди боя почиствайте кожата между лицето и косата със спирт, за да няма козметика(кремове), които да пречат да хване боята.При мен така се получава, докато се светна.
Вариант 2- правете препигментация преди боядисването .От опит казвам, че боята покрива много по-добре и държи повече.Боядисвам се с Пермес.
Отгоре пътя ми не е хванал😔. Как се прави препигментация🙄

# 536
# 537
Благодаря, репигментациятасъм я направила добре,сега ще усвоявам препигментацията.
Тук пише " препигментация първо се прилага по-светъл тон на чистия цвят, който впоследствие ще се използва за по­лучаване на желания. Ако например естественият цвят е тъмнорусо (степен на наситеност 6), предната част е с 80% бели коси, а желаният резултат е тъмнорусо–златно, първо се прави препигментация – нанася се боя, по-све­тъл тон от желания, т.е. среднорусо–златно. За самото боядисване се нанася избраният цвят, смесен с оксидант 6% директно върху предварително третираните области."
Т.е само боя ли трябва да сложа примерно 9 или 10ка ,за да стане 8 с някакъв оттенък или с оксидант?  И измиване и суша преди желания цвят боя или отгоре я нанасят? И колко време стоя с 1вата боя и 2рата, или и двете по 15-30мин кавото е в описанието на боята която купя?

# 538
Нанасям смао боя, разредвна с малко вода, ако е гъста.Стоя 30мин. Отгоре си нанасям активираната боя с оксидант по описание.
И аз научих тук за метода, при мен има полза.

# 539
Лореал имат гайд за фризьори в нета, на който има таблици с какво да препигментираш от ниво до ниво. Може да потърсиш. Ако не ме домързи по-късно, може да потърся аз, ако някой се интересува. Доста инфо има там.

Препигментация най-добре с пигмент или тонер с нисък оксидант (1,5% или нещо от сорта), примерно 2 тона по-нисък от сега. От 9ка на 6ца трябва да се вкарат обратно: златни, оранжеви и малко червени пигменти. След това се мие и суши косата и после се боядисва до 6ца. Може и от 9 до 6 наведнъж сигурно, ако се смесят много топли 6ци, за да вкарат те пигментите, но има шанс да стане фал -зелена коса... :Д поне когато човек не е фризьор. Също златно+пепелно (синьо) прави зелено. Това знам аз.

Да, горджъс мирише потресаващо силно и малко гадно. Нуминокс на паста за зъби..но пък е хубаво да имаш дълга коса. :Д

Общи условия

Активация на акаунт