Августинчета 2🌸2🌸 тема 15

• 21 662
  • 721
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Бактерия няма как да уморите без антибиотик. Давайте си го и ще мине. Кой изписаха? Ние за ешерихия коли давахме панцеф.

# 511
Редактирам последния пост, че никой не пише и не мога и аз да пиша....та пак съм аз...
Яко ме разсмя тениската на сервитьорката в едно кафене днес ...та да я споделя с вас

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 13:39 от Rrr3

# 512
Момичета, да подшушна, че в емаг има безплатна доставка през приложението и има намалени сандалки и маратонки.
Аз поръчах тези на Антонио

# 513
Благодаря ти, търся маратонки за есента
Буба се пристрасти към това чудо, отвратителна играчка.

Нещото ни повтаря думите, имитира и другите музикални играчки. "Реши" го, облича с моя помощ, приспива и изобщо голяма любов, все едно е истинско. Пробвах да го скрия, но тя ще изрине света да го намери.

# 514
Неделя ще дойде новото легло на Ния. Ще я местя от кошарата. Отдавна можех да направя този преход, обаче сутрин се буди в 6:30 и като е в кошарата си лежи до 7, а сега сигурно ще идва при нас. Grinning
Къде мога да пробия дупка на колан? Не точна локация, а кого да търся.. Thinking Шивачка?

# 515
Ello, обущар май ще ти свърши по-добре работата.
Такова коте и ние имаме. Взех му го отдавна, но нямаше интерес към него.
Очите му светят отвратително.
И аз съм го прибрала на дъното на коша с играчки Joy

# 516
  • Пловдив
Тази котка даже не съм я виждала досега, но наистина изглежда ужасна 😂😂

И аз мисля, че обущарите пробиваха дупка на коланите.

Нашата още се събира в кошарата, няма изглед да я местя скоро. Освен ако тя не пожелае друго легло, разбира се, но предполагам има време до тогава.

# 517
Това е говорещият Talkin Tom - имаме играта на телефона. Повтаря всички звуци,думи, песни и тн, влудява ме..
Буба е в период на голяма мания към музикални играчки. Хваща се и в кошарата, и в леглото,но спи до мен.
ММ много ме хули,не съм я научила да спи самостоятелно в леглото си.
Аз не бързам,това е допълнително стрес( тя се буди и за кърмене). Не искам да добавям още стрес към тръгването на ясла. На 12 септ.,живи, здрави, ще тръгне на ясла.
Чудя се дали ще свикне, наистина ли свикват по- бързо, ако стоят там целодневно.
Мислех да я взимам на обяд първите дни

# 518
Да се похваля, че успяхме все пак да стигнем до морето. И всички си изкарахме страхотно!
Скоро и аз ще подавам заявление за ясла, че при нас е само за съответното класиране, не може да прескачаш, та чакам датите.
За яслата ....зависи от детето и от персонала. По-добре си питай в яслата как процедират. Където беше баткото, надявам се и Бухта да е там, си имат правило: първата седмица до обяд и после целодневно. Хубаво е да отидете
няколко пъти да покажеш дворчето, сградата да говориш, говориш, говориш ....какво че се случи, какво има там( деца, игри, занимания), положителната нагласа и на майката е много важна. Ако че ходите с автобус , направо няколко курс през няколко дни. Сега като има и деца навън да види ,че там е "забавно". Пазарувайте заедно пижамка, раничка, пантофки или там каквото ще взимаш и да увлечеш Буба, за да е част от цялото това нещо. Това са допълнително положително емоции. Simple Smile
Въпреки че баткото мина супер лесно и бързо с адаптацията, пак си имам много на ум...друго дете, други времена....

# 519
  • Пловдив
Знам, че повечето държавни ясли практикуват така - първа седмица до обед, за да свикне детето и след това си остава по цял ден.
Бъди и ти позитивна за тръгването на ясла, че малките много усещат ако и ти даваш назаден или те видят, че се колебаеш.
При нас мина много бързо адаптацията и си ходи с голямо желание. За момента я пускам само до обед вече втори месец, но защото работата ми го позволява летните месеци. На есен, когато ни се вдигнат оборотите на работа сигурно ще се наложи да остава до след 4-5.

А щом още я кърмиш нормално да спи при теб, много по - удобно е и за двете.

# 520
О, аз съм позитивна. Даже донякъде се радвам за яслата, с надеждата да проговори там. А и тя обича да е сред деца.
ММ ми натяква, че не съм я научила още без памперс ( не е готова, изразява силен протест) и че още не говори. Аз съм доста бъбрива, уча я, но все пак, си е до дете.
Благодаря и на двете за съветите

# 521
Не се безпокой, важното е да устискаш 2-3 седмици Simple Smile.
Моя ревеше като съдран, а сега ходи с удоволствие. Отделно градината му се отразява много добре. Откакто ходи на градина не го гоня из целия апартамент да го храня, а седи на стол. Знае много думи, но за съжаление са английски, а не български хем в къщи постоянно му говоря и го уча на нови думи. Стана много социален и дава прегръдки, а преди не прегръщаше никой.

# 522
От септември и аз ще пускам Борис на занималня. Хем много се вълнувам, хем ми е и притеснено.

Ох ако знаете вчера как падна лошо и си разби устата горкият. Мнооого кръв тече, но се държа смело и бързо се успокои. Но след това повтаряше ,, Боби устата болиии “ 😭😭😭

Другата седмица го пращам за две седмици в провинцията при майка ми и от сега ми иде да плача. Сигурна съм, че ще си изкара много добре, но ми е тооооолкова мъчно.

# 523
И ние търсим хубава ясла за Ния. Бих я пускала до обяд, а после, като се роди бебето, за цял ден.
С памперса е трудно. Не се е отпуснала да го прави на гърнето. Сяда, чака. Но като стане и сложа гащи или памперс, кляка и си върши работата. Иначе знае какво трябва да направи на гърнето, но не се отпуска и стиска.

# 524
Момичета, за всички "притеснени" и не толкова относно гърнето,  пускам един линк Simple Smile https://bobche-topche.bg/%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D0%B7%D … 1%80%D0%BD%D0%B5/
Много достъпно обяснено, лека и приятна статия.

А пък аз да споделя пак поредния "бисер" на баткото. Винаги, когато ще говорим сериозни и важни неща, подчертавам че ще си говорим истината. Та задава ми се въпроса дали феята на зъбките съществува. А това дори не го знае от мен , а от градината. И тъй като сме си обещали да си казваме истината......та казвам му аз ,че не съм я виждала и не вярвам в нея. А той ме питай аз ли съм оставила парите под възглавница тогава Та признаем ,че съм аз ,но защото не съм искала да се разочарова, тъй като няма как тя да му остави, защото не е истинска. А той през сълзи ми заявява: " Това е най-хубавата истина, която си ми казвала!......" И се започна едно задушаващо, силно прегръщане и обясняване в обич ... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт