Августинчета 2🌸2🌸 тема 15

• 21 643
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
Момичета това възможно ли е да е шарка? Така бяха сутринта.

Така са сега.

Петък и събота имаше висока температура и абсолютно нищо друго.

# 601
На мен ми прилича на ухапвания.

# 602
Алергична реакция е. Ако имаш алергозан маз/псило-балсам или нещо подобно може да намажеш. Тези отпред на крачето изчезнаха ли? Гледай да няма много дрехи да се трият на мястото, че още повече ще се зачерви.

# 603
И на мен.
Мен много ме ядат бълхи и ми се получава така.
Една бълха да има някъде и ще ме намери задължително...

# 604
Алергична реакция е. Ако имаш алергозан маз/псило-балсам или нещо подобно може да намажеш. Тези отпред на крачето изчезнаха ли? Гледай да няма много дрехи да се трият на мястото, че още повече ще се зачерви.
Не, не са изчезнали, тя има и 1 на дудата, но нея не съм я снимала. Снощи преди да я сложа да си легне се появиха, а не е излизала никъде. Само по гащички е.
И аз знам че от бълха пъпките са големички, ама мъжа ми спори с мен. Щом имала температура значи било едра шарка.

# 605
 От бълхите има едни специфични леки окръгляния в центъра и стават по-тъмно червени....
Вариолата е елиминирана..не че скоро нямаше единични случаи.....а да не говорим, че при нея е генерализиран обрив, а този въобще не отговаря на клиничната картина Simple Smile Във вашия случай, температурата може да не е свързана с обрива, а да е съвпадение.

Аз пък събирам документите за яслата, че Бухта тази седмица тръгва на ясла. Да видим как ще се представи.

# 606
По- скоро прилича на ухапано.

# 607
Благодаря момичета.
Harista стискам палци да се адаптира бързо, попринцип момичетата по бързо свикват с яслата.
Моя дивак чак края на септемрви ще тръгва на ясла. Сега се подготвям за рожденния му ден в петък.

# 608
Благодаря, Цецинка! И аз се надявам, една идея ми е спо-спокойно, защото батко ѝ беше там, познавам мястото и персонала.  Той свикна бързо......Колкото и да ми е....." Трудно", че вече порасна и няма да сме заедно толкова много време, имам много неща да свърша, които отложих покрай Ковид, че няма да имам много време да го мисля... Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 18:16 от Harista

# 609
  • София
Привет от мен! Не съм писала месеци. Даже не бях чела и преди седмица - две започнах да наваксвам с четенето. Днес финално дочетох последните 20+ страници, в първият си работен ден (понеже нямаше какво да правя освен да си прекратя неплатения отпуск) Smile Доста интересно ми беше да проследя как са пораснали всички дечица в групата.
Моята маймунка днес е с татко си и така ще бъде в следващите седмици докато започне да ходи на ясла. Приел е без проблем това, че не ме е видял в леглото сутринта. Само е попитал за мен. Надявам се и толкова добре да приеме фактът, че ще ходи на ясла. Имаше период, в който много се радваше, че ще е там с децата, но после май разбра, че аз няма да съм с него и даде заден Smiley Все пак си мисля, че ще се адаптира лесно, дано съм права.
Като цяло той е едно много послушно дете. Началото на февруари махнахме бибата. Плака преди да заспи вечерта около 40 мин, после през нощта прирева 1-2 пъти и това беше. Мислех, че ще е по-трудно. Памперса също го махнахме в началото на юни. Има редки инциденти, когато се заиграе и стиска до пръсване само и само да не си прекъсне играта. Под инциденти имам предвид леко да намокри гащите преди да си каже. Надявам се, че скоро и това ще спре. Нощем спи все още с памперс въпреки, че не се е напикавал повече от 2 седмици. Бих го махнала, но спим заедно, а така и не сме взели още непромокаем протектор за матрака и нещо не ми се рискува. С говоренето напредва дооооста бавно, но все пак започна да да се движи напред, защото доскоро нямаше никакви изгледи да продума нещо. Иначе се разбираме без проблеми, но друго си е като започне да използва думи. Много сладко ми казва мами Blue Heart По цял ден ми изрежда членовете на семейството, които умее да назовава и аз трябва да му кажа кой къде е. Тати, баби, каку Smile Да ви кажа днес доста ми липсва това повтаряне на едно и също. Дано и с баща му да продължи така да си комуникира, че той ММ е голям ръб и не е особено приказлив.
Честити да са всички дечица, които вече навършиха 2г! Днес ми е доста странен ден. Имам чуството, че вчера съм била в този кабинет и не съм отсъствала, а толко много се е променил животът ми оттогава.
Май за друго не се сещам, а и стана дълго Smiley

# 610
Вашите деца срамуват ли се да ходят до тоалетна пред други хора? От месец Борис е без памперс ( слагам само за през нощта), но ако не съм с него стиска много време или има по 1-2 инцидента. Просто на други хора не желае да казва. Ако ходи пък по голяма нужда на гърне ме кара да чакам в другата стая и ме вика като е готов. Притеснявам се дали ще казва на жените в занималнята, а в никакъв случай не искам да връщам обратно памперса.

Борис говори мнооого вече. Научил се е да миказва “ мамооо, дай тинки ( стотинки) ходим на колиите “ 😅  Определено трябва да се внимава какво се говори пред него.

Вашите деца посягат ли на вас или на други хора? От известно време се е научил и ми е много притеснено особено, ако се случи да удари някое детенце на детската площадка. Надявам се да е период и да мине бързо.

# 611
Jamily, то вероятно скоро като масово тръгнат на ясла , а ние на работа съвсем няма да се пише  тук....Всичко ще си дойде на мястото с пишкането рано или късно. Без протектори гледам да не оставам, понякога и при болест ако някой повърне да не пера и матрак.

Яна, нито баткото , нито Бухта са посягали първи(баткото чак сега на 6 почна да се защитава). Ако обаче ѝ навлязат в личното пространство и не ѝ е приятно се обръща с гръб, отдалечава се, ако продължават да и досаждат, да ѝ дърпат неща от ръцете може да  направи физиономия, да се плези и пръцка с уста и ако това не помогне може да протегне ръце, за да бутне. Период ще е ако си там и се намесиш, обясниш....иначе като ми кажат "ще се разберат сами"....нали първите 7 ги учим на норми на поведение.....а са далеч от 7та си година. Simple Smile Та дай малко време и на двама ви, но не неглижирай.

Днес уж е минало добре на яслата......но е плакала повече, от колкото ми казват, защото ми пратиха снимка( спокойна и си играе), но очите я издадоха, а като си я взех беше като върколак. Но ме и напрегнаха, защото като отидох да я взема чух как се овиква дете за глупост и се разплакаха няколко. И както се викаше по детенцето чувам как викат Бухта за смяна на памперс....и тя също се разрева. Като звъннах и  веднага се смени тонът. Дано да е инцидентно, но някак си да викаш по малки деца и повечето от които са там от скоро и дори не знаят още къде се намират.......
Поне не ми е  сърдита, спа спокойно през деня. Да видим тази нощ и утре как ще е  Simple Smile

# 612
  • София
Преди месеци Ясен сякаш се срамуваше да си върши работата пред мен и или не правеше нищо на гърнето, или се криеше зад завесите. Бях започнала като го слагам да пишка да му казвам, че ще се върна след малко само нещо да свърша и излизах от стаята за 2-3мин. След това винаги беше готов. След известно време нямаше нужда вече да излизам, беше го преодолял. Знам, че казва на мен и на баща си, когато му се ходи, но и аз се опасявам дали ще казва в яслата. Заканила съм се все пак, че ако трябва по 10 чифта дрехи ще нося, но няма да разреша да му върнат памперса.
По въпросът с удрянето - случва се, да. На мен ми посяга ако го ядосам. Деца като цяло не удря, освен братовчедка си, с която живеем. Нея я пердаши, обяснявам, че не трябва да я удря, че трябва да я гали и той спира. Мине се някакво време, тамън си кажа, че се е отучил и той пак наново ме изненадва с някоя плесница по главата й. Когато е около нея винаги съм на тръни.

Harista, дано не спрат да пишат всички точно като успях да прочета една камара страници Joy

# 613
  • Пазарджик
Гришо не се срамува като му се ходи на тоалетна, но не дава на никой друг освен на мен. Миналата седмица го оставих на свекито  и след час като се върнах го чух как й казва, че иска да пика, но пищи и й каза "Ика мамааа". Добре, че на време се прибрах.
И той се научи и удря и особено, ако някой се наведе напред към него е готов с удар. Моята свекърва така го научи - играели си. Вече няколко месеца не мога да го отучаа. Днес чак ми казва: "Ами нека де, няма да се оставя да го тъпчат!" Радвам се, че нямам нужда да ми гледа децата. Ще ги направи страшни...

# 614
Ние сме се записали от 15ти септември да тръгваме. И отпуската си пуснах от тогава. За сега свиква с баба и и батко и. Сутрин като стане обяснява мама лабата, тати лабата,дядо лабата и така с примирение. Не дава чужди хора да е пипат не ми се мисли как ще е на детска. Направо ще е голям рев.
Цецинка едрата шарка става на мехури до няколко дни, а ситната с много пъпки по цялото тяло. И двете като по закон на Мърфи цъкат по лицето и главата( за да е гадно ).

Общи условия

Активация на акаунт