Августинчета 2🌸2🌸 тема 15

• 21 638
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
Само Буба няма никакъв напредък с памперса. Пак пробвах със седалката на ВЦ- ужасно се страхува. Слагам я на гърнето - силен протест, вика мама- маммаа.. На море сме, изпишка се на пода и виновно се скри в ъгъла. Не си казва, но най- сетне разбира какво се прави в тоалетната - вика ака- ака постоянно.. На пиш казва писиии, на балон, бамбу, на тортата - торту. И мен ми е досадно да изреждаме всички думи, които знае.
Много взе да повтаря всичко, макар и невинаги правилно.
Понякога е посягала да удари, макар и не много силно. Баща й ѝ дава такъв пример, за моя жалост.
Страхувам се как ще я третират и да не ме съдят в яслата, че още е с памперс.

# 616
Честит рожден ден на Калоянчо 🎈🍭🎂

Mysadness (Маджарова) не е причина за съдене , точно в яслата. Все пак това е ясла пълна с бебета, нормално е и с памперс да има.

# 617
  • София
Страхувам се как ще я третират и да не ме съдят в яслата, че още е с памперс.

Според мен не трябва да се притесняваш за това. Аз мисля, че в яслата им е много по-лесно просто да им сменят памперсите и хич не им се занимава с гърнета.

# 618
И аз да се присъединя към памперса и яслата. При нас ги сменят след закуска, след обяд и след сън. А така или иначе ги слагат на гърнета пак по това време дружно, за да свикват и който успее- успее. За баткото ми казаха, че така или иначе им е по-удобно с памперс, защото иначе търчат за всяко истински и фалшиво пиш/ако. Баткото го пуснах с памперс, но ако пишка на гърне -пишкаше прав и ми казаха, че няма да му представят този "лукс". Та навсякъде е различно. А някъде, където са много деца не им се търчи, защото докато слагаш едно на гърне, другите деца остават само с един възпитател за всичко...В други ясли на познати пък , където уж няма проблем за тези, които са без памперс се е случвало да им слагат на всички, защото са много и докато свикнат кое дете си казва, кое не....
За това Mysadnes,  питай си  в яслата. И питах предварително каквото те притеснява, защото после като се водят сутрин ,няма много време за говорене.

# 619
И Ния е още с памперс, а ще тръгва на ясла след 10 дни. Не ме притеснява това обаче. Струпа и се много и не мога точно сега и памперса да махам. Разчитам, че с общи усилия ще го махнем с каките в яслата.
Иначе понякога посяга на децата, но само на тези, които и навлизат в личното пространство или са и взели някоя играчка, а не са попитали. Аз и правя забележка, но не искам да я уча, че трябва да търпи. На мен не посяга.

# 620
Благодаря Rrr3 , но сме такива каръци.
Каката се оправи, след нея Калоянчо вдигна температура 39,5. Уж било коксаки вирус, но обрив има само в устата. Партито за РД се провали, само свекъра и свекървата дойдоха. За капак на всичко и тортата беше ужасна и на вид, и на вкус и на форма Joy, беше кръгла а трябваше да е правоъгълна( 20 парчета).

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 10:09 от cecinka92

# 621
Голям сладур е Калоянчо.
И ние изкарахме коксаки, едно дете на приятелката ми ни зарази.
Температурата я свалях много трудно, с поливане във ваната имаше ефект.
Една пъпка по крачето й остана и не минава, ще остане белег.
Нашата торта е трагична, някаква ГМО калинка.

# 622
Към 17ч Арас вдигна висока Т, дадох му Нурофен, поддържа около 38. Гледам на едното краче има червени точки.

Да са живи и здрави всички рожденици!

# 623
Верчи, може да е от температурата. Наблюдавай, крачетата, устата, ръчичките и "гащи" зоната за още пъпчици. Дано имате спокойна нощ!

# 624
Най вероятно коксаки е и при нас.
В устата си има афти, крачетата са с обрив. Из нета чета, че не трябва да сърби, но него го сърби.
Как успокоихте сърбежа?
Утре сме на лекар, но как да ще изкараме нощта не ми е ясно.

# 625
  • Пловдив
Това коксаки за сефте го чух това лято, ама бая народ е изпотръшкало включително и нас. Ужасно е. Пожелавам бързо оздравяване.
При нас устите бяха в афти, но нямахме по тялото пъпки.
Горихме афтите със зеленото… от ветеринарната аптека се взема. Иначе беше ад, мъжа ми отслабна 5-6 кг, че не можеше да се храни с дни от болки в устата.

# 626
  • София
Бързо оздравяване на всички!

Ние нашият РД го празнувахме 2 пъти - вторият с приятели, но понеже планирахме да е навън го отменихме веднъж заради лошо време. Поради това не дойдоха повече от половината гости и ни остана целият долен етаж от тортата. Ядохме торта като разпрани цяла седмица, но поне беше много вкусна Smile Преди това дояждахме и другата торта, която бях взела за самият рожден ден, та сега се чувствам бая окръглена покрай цялото това плюскане.

Ето я втората торта. Мики Маус сега му е голям любимец.

# 627
Ние отпразнувахме рождения ден в мноого тесен кръг с любимите каки на Борис. Имаше балони, торта и меденки, всичко с динозаври разбира се 😄

Подариха му един пеещ папагал и не спряха да танцуват децата, получи се купон в крайна сметка 😄

От вчера сме си в София и сега малко трябва да наместим режима на по-есенно/зимен 😂 Свикнал е с отварянето на очите да пита за морето, но за жалост лятото свърши. Сега чакам да се освободи място в занималнята и веднага го пускам. Определено му трябват социални контакти и игри с деца.

# 628
Яна, би ли споделила коя е занималнята? По препоръки ли я избра?

# 629
Всъщност mint ми я препоръча, аз все още не мога да споделя кой знае каква информация.

Но наистина сме хванали последния влак за записване. Оказва се, че в София е адски, адски трудно с тези занимални/ясли. Не вярвах докато не ми дойде до главата. Последната оферта, която получих от частна ясла беше 1200 лева. Лошо ми стана ! 😳

Общи условия

Активация на акаунт