Августинчета 2🌸2🌸 тема 15

• 21 637
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
В Пловдив не е чак такъв проблем като в София, но ми прави впечатление, че тук има много частни заведения и току някой споделил, че си намерил място, което ми е странно.

# 631
А кои са най-необходимите неща за ясла според вас? Аз съм склонна към купуване на излишни неща и все ми се струва, че трябва да се подготвя предварително 😅

# 632
  • София
Аз с нетърпение чакам родителската ни среща на 12.09., за да разбера какво трябва да се купи. Засега се сещам само за пантофи и пижами, но не знам какви - с къс, с дълъг ръкав/крачол. Друго не знам какво биха поискали.

# 633
Simple Smile Яслата ще каже, че има разлики понякога. От всичко по две бих препоръчала ( два комплекта дрехи , гащи, пижами, чорапки,пантофи ако не са като крокс). Въпреки лигавниците, пак се капят понякога, цапат се на двора, ако пропусне памперс или са без памперс ,но се изпишкат в гащите. Ако нямате сушилна за цялата седмица ще ви трябват минимум 7 комплекта дрехи, които да се въртят. Ако пантофите са от плат има вариант да се намокрят от пиш и да ви ги върнат за пране.Шапка според сезона, за когато го извеждат. В яслата обикновено е много топло, по-добре с по-леки дрешки и някаква блузка или жилетка за излизане. Отделно дрехите да са лесни за обличане и събличане, защото ги учат сами да го правят.  И за персоналът е по-лесно да няма копчета, ципове, връзки, тесни дрехи......Винаги за добре завити, баткото у дома не ползва пижами, в градината три години си изкара с късо шорти и тениска. За яслата съветвам да питате колко е топло и ако вашите буболечките не понасят завивки, по-добре дълги панталонки и тениска / ръкавче. Притчи навсякъде дават списък с нужните неща.
Ето, намерих нашия списък. Не навсякъде искат кърпи и тоалетна хартия. При нас искат и еднократни чаши.
Винаги ми е било супер приятно това приготвяне за мен самата , за първи учебен ден, за първи работен ден, обичам да организирам и прав списъци Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 22:55 от Harista

# 634
Урина за изследване за яслата мога ли да взема днес, да стои в хладилника и утре сутринта да се занесе?

# 635
Ще е пълна с бактерии. Ние бяхме правили от вечерта за сутринта (в хладилник) и беше така. И лаборантката ни каза, че няма да излезе вярно.

# 636
Урина за изследване за яслата мога ли да взема днес, да стои в хладилника и утре сутринта да се занесе?
Може, но както е писала Маджарова дава нереални резултати. Счита се, че до 2 часа след взимане дава оптимални резултати, но пак зависи от съхранението. По-добре да занесеш дневна урина, дори и след обед да успееш да вземеш, отколкото да я държиш повече от два часа- доста по-реални резултати ще имаш.

# 637
Това коксаки ни разказа играта, днес вече е добре. Щурее с пълна газ Grinning
Не помня дали съм питала, но да питам пак. Някой да е слагал Варивакс?

# 638
Не слагам нищо извън задължителните Simple Smile Радвам се, че сте добре.

# 639
  • Пловдив
Ние сигурно ще слагаме Варивакс скоро. Не искам да кара варицела, ако може да и я спестя.

# 640
В нашата ясла дават любима играчка за спане да чака в шкафа момента за спане. Ако детето заплаче да имат резервен вариант. И нашите са минали на картонени чаши, мокри кърпи, позволяват еднократни пелени за родилки да носим за креватчетата за тези който спят без памперс. За всеки случай. Иначе всичко друго е като от списъка ( дрехи за резерва).
Това за първи път го чувам като ваксина. Всички в къщи сме карали и ситна и едра шарка. Та ако ще се минава да е докато е по малка. Повече от задължителните ваксини и аз не ща.

# 641
А пробата на стъкълцето колко време може да стои? Знам, че трябва да е взета сутрин. Явно ще нося всяко нещо отделно. Confused
В яслата на Ния искат да нося само дрехи, пантофки и памперси/гащи. Играчката за сън е позволена, ако детето спи с такава. Трябваше в понеделник да отиде за адаптация, но май ще е от вторник.

# 642
Елоцин, обикновено я взимат в лабораторията тази проба.

# 643
Фекалната проба не си ли я носим от вкъщи в контейнер ?
Тук всички си ги носят, предварително съхранявани от предния ден.
Още не сме се изследвали, защото настинка я хвана на морето.
От 6 дни два бяха студени и ветровити.
Не ми допада Китен и няма да повторя, голяма скука..
Има хрема и лека температура, предписаха назик кидс- спрей за нос, спрей тантум верде и виброцил.

# 644
Фекалната проба- парченце ако в шишенце се носи от майката, скоч лентата( отпечатък от дупето) и спекталета ( вътре в самото дупе) в лабораторията. Преди на баткото съм правила всичко аз, но сега нямаше стъкълца в аптеките и  се оказа, че лабораториите си ги взимат сами. Предполагам все още има места, където може и родител и/или лаборант.

Общи условия

Активация на акаунт