Августинчета 2🌸2🌸 тема 15

• 21 989
  • 721
  •   1
Отговори
# 195
Лайка, както винаги и при нас е същото. Всичко става с много търпение и тогава когато той иска и както той иска. Оня ден пак извадих гърнето и му свалих памперса. Сяда на него за секунди и пак става. На края беше пуснал няколко капки урина, но не знам до колко беше осъзнато.
С говора сме до никъде, даже за лой ужас тези дни забелязах, че повече ме слуша когато му говоря на английски. Имам чувството, че покрай градината напредва повече с английския и българския изостава.

# 196
Нормално е ако цял ден слуша английска реч да реагира повече на нея. Знам, че двуезичните деца понякога по-бавно проговарят (разбира се, не всички).
За памперса мисля и аз да изчакам още малко, попринцип към 2г. мисля, че ще е най-добре.
Сандали какви ще вземате? Има много по-голям избор с отворени пръсти, ама не мога да се престраша. Бях взела Игор, обаче още са му доста големи и се надявам поне към края на лятото да му станат, за да ги поноси. За сега ще трябват още 2 чифта.

# 197
Аз купих едни сандали Crocs и едни Timberland, но само защото бяха на доста добри цени в емаг. Сега съм в издирване на стария модел сандали Nike, защото новият е ужасно грозен. Миналото лято изкара с деа чифта и изглеждаха, че са му доста удобни.

Crocs

Скрит текст:

Timberland

Скрит текст:

И тези ще издирвам в цвят за момче 😅

Скрит текст:

# 198
И аз искам да взема сандали, но ще пробвам в магазина кое и става на крака. Мислех за биомеханикс, гледах и тези на Игор, но не съм сигурна за материала, от който са направени. Искам да са затворени отпред.

# 199
Сега попаднах на много сладурски сандалки на Ipanema и се чудя дали да не ги пробвам и тях. От няколко години лятото карам само с техни джапанки и сандали и са ми много удобни. Само че ще чакам да ги пуснат по моловете, за да му ги пробвам.

https://myshoes.bg/ipanema-83188-20771-blue-orange.html

# 200
Игор са страхотни. Даже реших да продам по-големия номер и да купя по-малкия. За широко краче особено са супер попадение според мен.
Днес му взех едни Primigi. Почти същите са като модела на Richter, който бях взела миналата година и бях супер доволна, но сега не открих. Тези са от естествена кожа и велур и са супер мекички каишките отгоре. И са на що годе нормална цена, в сравнение с 90% от сандалите, които се продават за 80-100лв😳 Аз дори за себе си не купувам сандали за толкова пари, а ги нося поне 2 лета.
Скрит текст:

Не смея още отворени да купувам, може би догодина. Иначе има много хубави отворени.

# 201
Аз взех двата варианта отворени и затворени. Отворените са на Адидас и ще ги ползвам по скоро като ходим до плажа и на площадките с вода. Затворените са на Geox класически модел с дупки взех ги само защото бяха много намалени на 7 паунда, но се оказаха страшно удобни. Сега излизаме само с тях стига да не е мокро.
Ние сега взехме по голямо балансиращо колело, защото имахме от най бебешките а тя е доста висока и едра и вече и малее. Това добре ама още неможе да го кара като хората     И ме кара да я държа постоянно. Ще се радвам на някакви съвети как да я стимулирам.
Ние с езика вече сме назад според мен. Казва доста думи но сме далеч от много сложни изречения. Иначе слепва 2-3 думи. Според мен е проблем че тя се опитва да говори на английски, а е по цял ден с мен и аз и говоря на български. Сега най новото е да казва някои думи и на двата езика една след друга. Иначе поне със звуците засега сме добре даже казва ‘ш’, който баткото го каза на 5. Аз много се притеснявам че трябва да тръгне много малка на училище и ще и е много трудно ако не е проговорила хубаво.

# 202
Още от сега съм решила, че ще забавя тръгването на училище с 1 година. Изобщо нямам намерение да го мъча и да е най- малкия на години в класа. Скоро бях чела изследване в което се казва, че най/ малките деца в класа страдат цял живот от това, че са по- малки от другите.
В Англия приемат децата родени от септември примерно 2019 до август 2020. Така тези които са родени август 2020 са почти година по- малки, а когато става дума за 5-6 годишни деца разликата е осезателна.

# 203
Савова знаеш ли как става това отлагане. И кога в смисъл преди предучилищната или преди първи клас. Синът ми е роден април и пак видях голям зор, а тука не ми се мисли.

# 204
Трябва да се пита в общината и май се подава молба. Ако трябва ще го забавя още в предучилищна възраст.
https://www.chroniclelive.co.uk/news/north-east-news/summer-babi … born-14131985.amp

# 205
  • Пловдив
Е чак пък да страдаме най- малките в класа 😃😃😃 никога не е било, даже ми харесваше, че съм по- малка, а знаех колкото, че и повече от големите. Тръгнах на 6 години, защото съм февруари родена.
Тоест съм била на 6 години половина.
Според мен е по- удобно да тръгнеш по- рано. След това ако имаш празна година , както аз имах между бакалавър и магистър, пак не губиш много.

При нашата няма такъв казус засега. Ако сме в България ще си е точно на 7, като е първи клас.
 Ако решим да мърдаме да живеем в чужбина тепърва ще гледам къде как са изискванията.

# 206
Да проблема с тръгването рано е по скоро за Англия, защото тръгват на предучилищна на 4 години и от тях се изисква да започнат да четат и пишат. И като цяло е по различна системата.

# 207
# 208
23,5-24 нещо такова

# 209

Общи условия

Активация на акаунт