Отговори
# 570
  • Русе
Здравейте, може ли да помогнете с решението на зад.14 от пробния на Веди?
Щом AM + CM = BC
           BM + CM =  BC =>
AM = BM => ABM e равнобедрен
и ътъл ABM = 124/2=62

# 571
Здравейте, дами. Може ли някой да ми изпрати на лично или да публикува пробните изпити на Веди? Благодаря предварително.

# 572
Благодаря!

# 573
Здравейте! Бих искала да попитам за една задача за 10 клас. Знам, чее лесна и съм опитала да разделя на какво ли не и не ми се получава и това е... Ето я:

# 574
Здравейте! Бих искала да попитам за една задача за 10 клас. Знам, чее лесна и съм опитала да разделя на какво ли не и не ми се получава и това е... Ето я:

Ако от второто и третото събираемо
sin2A.cos2А+cos4А
изнесем пред скоби cos2А , то в скобите остава sin2А+cos2А=1
Израза се опростява до  sin2A+cos2А+tg2А=1+tg2А=(cos2А+sin2A)/cos2А=1/cos2А

ПП: Допълвам се, публикувах пред да съм дописала...

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 17:25 от peneva_a

# 575

Ако от второто и третото събираемо
sin2A.cos2А+cos4А
изнесем пред скоби cos2А , то в скобите остава sin2А+cos2А=1
Израза се опростява до  sin2A+cos2А+tg2А=tg2А

Благодаря Ви! Вие получавате 1 + tg2 A = 1/cos2A  (б подточка) и наистина е много лесна задачата! Благодаря Ви!

# 576
Как трябва да се реши следната задача за 9 клас със знания за "матрични зависимости между отсечките в правоъгълен триъгълник"
Правоъгълен триъгълник АВС, вписаната окръжност се допира до хипотенузата АВ в т.Р, при което АР=6, РВ=20. Да се намери радиусът на вписаната окръжност.

# 577
  • София
Dincho,построй двата радиуса на вписаната към допирните точкис катетите, докажи, че получилата се горе фигура е квадрат. Ползвай равни допирателни и после Питагорова теорема
(6+r)^2+ (20+r)^2=26^2.Имаш директно радиуса.

# 578
Русалка, не било вярно, т.е. не се използвал исканият материал 😜
Затова питам.....
Иначе радиусът 4см ясно, ама не сме го намерили как требе. 🙃

# 579
Да не би да се ползва лицето?
S=a.b/2=(a+b+c).r/2
Допирателните към вписаната окръжност от всеки връх са равни, та a=r+20
b=r+6,
c=20+6

# 580
Не знам, изчерпах се затова питам какво пропускам в тоз прословут материал.  Иначе радиуса го намираме без проблем, ама не било така.
Както и да е. Благодаря.

# 581
  • Русе
Здравехте, как се решава тази задача? Има някакъв трик, но не го знаем.

"Дадени са цифрите 0,1,5,7,8.Записани са всички възможни четирицифрени числа с различни цифри. Каква е вероятността при случаен избор на число от записаните то да е четно?"

# 582
  • София
Е,  какво визира учителката под метрични зависимости в правоъгълен триъгълник, Питагорова теорема е част от тях?  Не трябва непременно да са тази  за височината като средногеометрична на проекциите или тези за катетите..

Колди, намираш благоприятните случаи и всичките, тяхното частно е търсената вероятност. Всичките ще ги намериш с вариация, тъй като е важен редът. Благоприятните пък са сбор от броя на четирицифрените с различни цифри, завършващи на 8 и 0. След малко мога да я напиша.

# 583
  • Русе
Е,  какво визира учителката под метрични зависимости в правоъгълен триъгълник, Питагорова теорема е част от тях?  Не трябва непременно да са тази  за височината като средногеометрична на проекциите или тези за катетите..

Колди, намираш благоприятните случаи и всичките, тяхното частно е търсената вероятност. Всичките ще ги намериш с вариация, тъй като е важен редът. Благоприятните пък са сбор от броя на четирицифрените с различни цифри, завършващи на 8 и 0. След малко мога да я напиша.

Мерси.
Нищо не разбрах от обяснението, признавам си.

# 584

Общи условия

Активация на акаунт