Цените на зеленчуците летят направо!! 12 лв кило пресни картофи, 6.20 чушки

• 59 027
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 705
Какъв им е таргета на Слънце и луна, баш ние сме им, откъдето и както да ги опишете, ще влезем в описанието. Просто ни е квартална пекарна, една от няколко.
Пак казвам, продавачката има напълно погрешна представа, че хората купуват кроасани по 3.50 защото имат пари. Мислене на човек с ограничени средства. Всяка от вас знае, че решението колко да платиш не тръгва от това колко имаш.

# 706
Да върна темата към цените на зеленчуците. Днес от борсата касетка с близо 6 кг. от най-едрите розови домати - 16 лв. С 2,50 входна такса (беше 1-1.50 преди) излязоха по 3.20 кг. Около нас по магазинчетата са над 5лв/кг.  Краставиците не разбрах по колко са били, но са ги продавали на много големи чували и ММ се е отказал да взима. Този уикенд няма с кой да разделим количеството.
В България една борса ли има само? Къде е тази борса? С какъв произход са тези домати? Като давате някаква информация, да е пълна. Simple Smile

От началото на темата коментирам цените в София. Български домати, борса-Слатина, София. За повече инфо - имат сайт и обновяват цените ежедневно. Когато не купуваш на много едро, цените са една идея по-високи, в конкретния ден с 20-30 ст./кг.

За Слънце и Луна - таргетът им е същият, като тези, които биха дали 9лв/кг. телеши кости за бульон. Не знам много или малко пари имат тези хора, но определено лесно им пробутват модерни стоки с невероятни надценки.

# 707
Не ги знам тези споменавани заведения, но в крайна сметка никой не насилва никого да ходи там. Ако някой си плаща тази цена за тези продукти, явно я счита оправдана. Виж в магазина ако киселото мляко, сиренето , яйцата са безбожно скъпи... вече е съвсем друг проблема.

# 708
То вярно, че никой никого не насилва, но нали трябва и социален живот да има човек, освен това, когато няма време да готви, да е достъпно да мине да хапне и да се прибере, а в същото време и те на това разчитат. Взаимосвързани са нещата...

# 709
Високата цена на кроасаните отчасти би трябвало да се дължи на голямото количество масло, което се влага в многолистното тесто. Само дето никой не може да ме убеди, че по тези пекарни правят тестото с масло, или поне не изцяло.
Иначе един от много големите куриози, на които съм попадала, е прясно мляко от ферма Ярлово, 3.60 за половин литър, 7 лв. за литър. Да, факт, че млякото е супер, 1:1 с домашното, ама майка взима от село по 1.80 литъра, разликата е просто феноменална, каквито и надценки да си смяташ. Знам, че това мляко също е продукт, който не е масово купуван, просто споделям изумлението си Simple Smile

# 710
То вярно, че никой никого не насилва, но нали трябва и социален живот да има човек, освен това, когато няма време да готви, да е достъпно да мине да хапне и да се прибере, а в същото време и те на това разчитат. Взаимосвързани са нещата...
E, айде сега. Социалният живот си го водиш според джоба. А определно има откъде да си вземеш за вечеря нещо на по-добра цена, аз с кроасан не бих вечеряла.

# 711
Е хайде сега, в храната на "богатите" се огледахте в тази тема.
Че козунаците на Савини по 70 лв., се разпродават за минути.
Има си хора за всеки пазар.
Масовият потребител гледа цената на краставици и череши.
Слънце и Луна, даже не му е по път.
Прави ги само по поръчка и въобще не се разпродават за минути, като минеш по Асен Златаров, по всички магазинчета все има някой нещо купува, досега не съм засякла някой да седи пред нейния или в магазина на премиерската съпруга. Твръдя, че наблюденията са ми изчерпателни - минавам по няколко пъти на ден по улицата„
Работят предимно по поръчка, малко бройки, явно си имат някаква клиентела щом седят, но аз така и не мога да я видя, очевидно е малобройна. Ако има поръчки правят, ако няма не правят. През останалото време в магазините им има малко неща, колкото да не  е без хич. Такъв бизнес модел са си избрали. Пък и може и умишлено да държат такива цени, поради други цели, които не са много за коментиране, че са в една друга насока.
Савини правеше  и хляб в началото, златен, отдавна не съм виждала на витрината, основно кроасани. Нейните са малко по-големи от стандартните и с някакви добавки и украси.
До магазина на премиерската съпруга, не го наричам сладкарница, защото не ми е това представата за сладкарница има едно малко магазинче, вътре има място само за един човек пред щанда,  незнам как се казва, продават сладки и соленки, на обед препечени филийки с кашкавал и яйца и такива наши родни закуски - харесвам нещата им и цените са нормални.

Лимонадата, ако е от пресни плодове ще дам толкова пари, но вече почти навсякъде я разтварят от готови сиропи и избягвам такава.
Кроасаните са си трудоемки и изискват време, но повечето ги правят с готово маслено тесто.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 11:27 от zari65

# 712

Не са.
Социалният живот не е в Слънце е Луна.
Той е на театър, концерт, ако щеш на пейката пред входа.
В Люлин има чудесни квартални баничарници.
Центъра е любимо място за хипстъри и съществуването и просперитета на тези места го доказват.
Щом не са фалирали, значи се справят повече от чудесно.

Да се оплакват хората, че са купили картофи по 12 лева и кроасан по 3,50, определено е оптимистично за възможностите на българина.

# 713
Кой е този магазин на жената на КП?

# 714
https://ameliesweetshop.com/bg/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/
Намира се между Добрев и магазинчето за което говорих, в частта  между ул. Шипка и ул. Оборище, Савини е между Оборище и Янко Сакъзов.

# 715
Е хайде сега отделни заведения и магазини, че продават скъпо не е повод да ревем. Винаги ги е имало и там целта е да се намали потока или отсеят клиентите.

Пазарът ще се намести в един момент. В кварталния магазин са намалили някои хлябове вече с 20 ст. Големите вериги магазини продължават да помпат цените - вчера в Кауфланд сирене Саяна 21 лв/кг, в кварталния магазин е 16лв, Не купувам такова, но просто ми направи впечатление разликата в цените.

В момента сме се заели семейно да си набавяме храната от местни производители директно. Да завъргачка си е, защото имаш график за доставка, планиране... но определено се яде по-качествена храна на магазинските, че и по-ниски, цени

Тиквичките трябва да са вкусни вече. Щом моите градински започват да плододават, то оранжерийните са в разгара си

# 716
Чакайте, чакайте, не стана много ясно, но не говоря за вечеря с кроасани или за Слънце и луна, по принцип коментирах цените в заведенията и социалния живот.

А за кварталните баничарници дума да не отварям. Последно преди месец, месец и нещо на прибиране една сутрин минах покрай банаичарница в Дианабад, опашка за закуски, викам си - айде и аз ще взема. Първо - нямаше нито сирене, нито извара, жилави, не се ядат и като капак аз умрях от киселини, че и корема ме сви даже. Предпочитам баници да не ям, отколкото да си мисля, че ям баница. Качеството беше никакво, направо пари хвърлени на вятъра според мен.

# 717
Не знам как е в София, но във Варна доста от местата не са си вдигали драстично цените и са пълни. Същевременно някои така са си повярвали, че оня ден директно си станахме от едно място - торта 9 лв, кола 6лв, за лимонадите с концентрат 8 лв/250мл дума няма да отварям , а преди си беше нормална кафе-сладкарница

Край морето още не сме ходили, въпреки че сега преди сезона му е времето, а и ние ходим в 2-3 заведения .. . Но за цаца 10 лв и салата 18 лв не бих седнала

# 718
Слънце и луна е тенденциозно скъпо, но те си имат друг таргет.
Като цяло не е въпроса колко струва хляба или кроасана там, а колко струва на пазара и в хипермаркета, където баба ми с 350 лв пенсия ще влезе да си купи.

Какъв според теб е т.нар. таргет, много ми е интересно имат ли такъв изобщо?

И нас всеки се надпреварва да иска максимума за посердсвени неща, който само защото не са пълни боклуци както на повечето места се продават като нещо невероятно.

Попаднах на магазин в България, който продава японско сурово телешко по 1000лв/кг, има и мнгоо други за по 300-500лв/кг

# 719
скаридка, къде са такива цените, може ли да споделиш . Да не се объркам да седна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт