Цените на зеленчуците летят направо!! 12 лв кило пресни картофи, 6.20 чушки

• 57 530
  • 1 424
  •   1
Отговори
Здравейте. Много хора все още помнят много добре вкуса и усещането на ИСТИНСКИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ. Обаче много вече са забравили и приемат за вкусно и хубаво гадни фалшиви подобия на домат, краставица, картоф и др. Случвало ми се е приятелка да ме попита защо ям толкова гадно кисело мляко. А то аз си го бях квасила. Тя вика:аз обожавам кисело мляко и ям много но твойто е гадно. Тя дори не знае истинско мляко какво е. Хората са свикнали с гадна фалшива храна. Как биха могли тогава да изискват икономиката да предлага,, истинските, вкусни български домати,, щом нямат представа?!! Сирене? Масло? Абсурд. Така вече става, че и да се върне храната от НЯКОГА то няма кой да я предпочита защото вкусовите качества са тотално различни. Масово се продават само фуражни картофи. Сума хора нямат представа какво е истински домашен опържен картоф. Купих пресни дребни картофки да ги задуша с копър. То излезна 17лв.Купих картофи, 2 млека краставици и копър=27лв.егати..Въпроса ми е цените реално ли трябва да са такива на зеленчуците или яко се мами? И не трябва ли българските зеленчуци да са много по - качествени и евтини?? Един човечец производител от Пловдив с много вкусни домати и краставици, тиквички се предаде. Замина в Англия. Разказа, че вноса го убива и че отдавна българите са забравили вкуса, че да го търсят и изискват. Казва, че гледат да е хубаво на вид, плътно но не знаят, не разбират от домати. Супер тъжно. Пък за хляба да не говориме. Чуствам, че новата власт ни намами за това, че ще даде възможности бг производители да се разгърнат и да започнат да произвеждат хубави продукции на нормални пари.

# 1
Целта на темата каква е?

# 2
А, ти мислиш, че това, дето го продават за “био” е наистина такова ли?
Дори бабите в селата ползват торове и препарати, че да им стане продукцията!
Не знам къде живееш, но аз пресни картофи за 12лв не съм виждала никога. Цената им е 2-2.50 в момента.
Казала ти приятелката, че млякото е гадно! А ти пък защо си мислиш, че трябва да й хареса? Това хич не означава, че НЕ обича домашно мляко и не му знае вкуса! Означава, че НЕ й е харесало ТВОЕТО мляко! Еми, съжалявам, но има хора и хора. И аз не харесвам какво да е домашно, но не защото не му знам вкуса. Има от кой да купуваме и домашно сирене, и домашно мляко и т.н., зеленчуци свекърва ми гледа, та много добре знам как се отглежда “биото”. Това хич не ми пречи да ям в момента розови домати без значение, че цената им е 6лв.

# 3
От Кореком ли пазарувате?Къде са тези цени?Пресните картофи при нас са 1.20-1.50, копъра е 80 стотинки,киселото мляко е левче.

# 4
Ихааа...Къде са тия пресни картофи за 12 лв/кг 🤯😅
Те вече дори сортовете-семена не са като едно време.И без тор и субстрати не могат да виреят.Така,че дори и от баба ти на село да е,пак ще има пестициди..Даа,не в такова количество като тези,които продават по веригите и пазарите,ама пак ще има.
Иначе съм съгласна,че цените са вдигнати,ама все пак европейци сме бре..
Само се чудя пенсионерите,и хората с минимална заплата,живеещи на ръба,как оцеляват в момента и до къде ще стигнат..

# 5
  • София
На 30.03, сряда в София, на пазар Красно село, само на едно място имаше пресни картофи и бяха 9 лв кг.- къде ги гледате за по 2 лв?

# 6
На масичката в квартала 1,80 лв/кг.Одеве бях там,но ми трябваха стари картофи-те са 0.80лв/кг
Ето скрийншот за Кауфланд,а в Ебаг-са 2.99лв/кг ...

# 7
9 лв цена за София на мен ми звучи абсурдно за килограм картофи, 12 пък съвсем за където и да е. При нас цените на храната обичайно са си високи и то доста, и пак не съм видяла по-скъпи от 3 лв. 
За другото, скоро няма да дочакаш евтини и хубави български зеленчуци, нито хубаво и евтино сирене, месо или мед. Просто такава е визията за развитието на селското ни стопанство.

# 8
За меда може да поспорим. Не говоря за това, което се предлага за такъв във веригите. Но не е като да е без пари истинският мед.

# 9
  • Terra incognita
Нормално е цените да растат.
Но за мен в България все още се намира зарзават с добър вкус. От години живея в чужбина и ми се налага да издирвам под дърво и камък плодове и зеленчуци с що годе нормален вкус. Краставици ям само в България, защото тези тук стават само за храна на прасетата. Ужасен сорт, ужасен вкус, ужасно много вода. Обикалям като луда са си набавя нещата- от есно място харесвам доматите, от друго морковите, трето плодовете, четвърто картофите...ах, картофите! Ужасен вкус! Не мога да случа на добри и това си е. В България си купувам планински картофи от производители, които всяка седмица идват на пазара, разкошни са.
Сега, за млечните продукти..предпочитам да не се връщат автентичните такива. Имам кофти спомени от детството си. Ами, не понасям домашните продукти, твърде силен вкус, който ми носи позиви за повръщане. До ден днешен ми призлява от миризми на домашно мляко и млечни продукти. Домашно месо- също.

# 10
За картофите не знам, но бадемовото ми мляко за една седмица скочи от 5лв на 7лв и направо ме отказаха от малките неща от живота.

# 11
Цените на всичко стават все по-абсурдни. Пилешки бутчета 5лв./кг, а филето 12.90. Това са цени от производител. Зорлем ще ме направят веган. И за вегетарианец пари няма -20-25лв. кашкавал. И още по-тъпото е, че колкото повече вдигат цените, толкова повече занижават качеството.

# 12
Всички цени се повишават, и то значително.
Явно ще става и по-зле.
Във веригите е пълно с плодове и зеленчуи от чужбина. Включително и месо.
Скоро очаквам и яйца от щастливи европейски и международни кокошки.

# 13
Дайте да не забравяме, че навън температурата пада и под нулата, всички зеленуци са оранжерийни. Български, небългарски, няма значение. Какво слънце са видели, та да са кой знае колко вкусни. А разходите за оранжериите не са малки с тези скъпи енергоносители, от там и цените няма как да са ниски.

Много ясно, че не са чак такива двуцифрени числа.

# 14
Какво, искате да ги снимам ли?!! И аз никаде не съм видяла още за 2,50 картофи. Може би преди 2години бяха толкова. 12лв са дребните картофки, тези хубавите, които се задушават. По-големите за други пари. Киселото мляко:жената, която ми обясни, че не харесва такова мляко ми е близка и съм я разпитала, НЕ, ИЗОБЩО НЕ КОНСОМИРА кисело димашно мляко. А тези, които твърдят че не им пречи да си ядът розови домати за 9лв...и 20лв да е килото все тая а.. Ма и аз мога да си купувам скъпите зеленчуци. Но друго ме е яд, другооо. Жал ми е да гледам бабите как се ослушват и въртят около касетките на плод и зеленчука. Щото докато си траят заможните и викат,, няма приблем за мене, тури 2кила,,милите стари хора събират само болкучава храна на примоцийка. В София живея. Не са много тия, на които някой им гледа на село. После твърдението, че хората които гледат изоолзват яко торове също не е вярно. Няма нужда да се пеняват някой хора толкова. Жената в магазина каза, че тези картофи са 12лв но пък са много вкусни. Верно беше. Вкусни бяха. Някой ще каже,, ми да си беше купила от по-евтините,,. Но въпроса е точно там.

Общи условия

Активация на акаунт