Математически турнири 1-4 клас. Тема №60

• 68 854
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
При нас излязоха резултатите от МБГ. Това са точките за първи клас от нашия център. Официални резултати на 10.11.
36, 35, 32, 32, 32, 31, 30, 30, 28, 22, 22, 22, 22, 18, 15, 14, 12, 12, 8, 7, 3
Страхотни деца Wink
Аз помолих кога ще мога да видя писмената работа. Казаха ми след 11-то число, но само листа с отговорите.
Понеже до сега с моето дете не сме се упражнявали да прехвърля отговорите на лист, а по-често ги записва върху самата задача, се колебая дали това не е причината за неговите точки. Той има половината точки на сегашното състезание, а когато вкъщи решава (самичък, аз не се меся) задачите, независимо за коя година - има между 1 и 3 грешни задачи на състезание. А сега излиза, че половината му са грешни. Затова малко съм разочарована от резултата, ама каквото, такова.
Wink

# 376
  • София
Цитат
...когато вкъщи решава (самичък, аз не се меся) задачите, независимо за коя година - има между 1 и 3 грешни задачи на състезание. А сега излиза, че половината му са грешни. Затова малко съм разочарована от резултата, ама каквото, такова.
Абсолютно същото е и при нас.
В нашето училище не са казали резултати.
Гледам на сайта на МБГ са махнали всички теми. Миналата година имаше. Има само едни примерни задачи и те май са по една тема на клас. Сигурно ще ги събират в сборник.

# 377
Страхотни деца Wink
Аз помолих кога ще мога да видя писмената работа. Казаха ми след 11-то число, но само листа с отговорите.
Понеже до сега с моето дете не сме се упражнявали да прехвърля отговорите на лист, а по-често ги записва върху самата задача, се колебая дали това не е причината за неговите точки. Той има половината точки на сегашното състезание, а когато вкъщи решава (самичък, аз не се меся) задачите, независимо за коя година - има между 1 и 3 грешни задачи на състезание. А сега излиза, че половината му са грешни. Затова малко съм разочарована от резултата, ама каквото, такова.
Wink

Според мен е твърде вероятно и от притеснение и бързане да бъркат. Затова смятам, че е хубаво да се отракат малко, дори и да не се справят много добре Simple Smile
Моят за пръв път ходи на Ферма и свършил за нула време, не могъл да реши последните 1-2 задачи, ама казал че бил готов Grinning госпожата вика - помисли малко, а той - аа не, няма нужда, не ги знам Grinning
Пролетта ходи на изпит за математическо училище и се оказа, че е сбъркал доста неща, които знае. Според мен точно от притеснение...
Но важното е, че той всеки път излиза с усмивка и казва, че му е харесало и че се е забавлявал. Затова и винаги първо го питам дали му е харесало, а не как се е справил Simple Smile

# 378
  • на земята
Здравейте,къде мога да видя резултатите от МБГ?
Благодаря

# 379
Аз му казвам че независимо от класирането, той е умно и страхотно дете, и аз се радвам, че се осмели да се яви на състезание. Излязъл е на 34-тата минута, нямал търпение за повече. Много е нетърпелив, и по писане е пак така, все бърза и пише грозно. На баща си се е метнал, не на мен Wink))

# 380
Здравейте! Къде мога да видя примерни задачи от Софийски математически турнир? Интересуват ме за втори клас.

# 381
  • София
Здравейте! Къде мога да видя примерни задачи от Софийски математически турнир? Интересуват ме за втори клас.
http://klasirane.com/SMT.asp
Най-долу има задачи

# 382
  • София
Здравейте,къде мога да видя резултатите от МБГ?
Благодаря
Резултатът на детето си може да научите от училището/школата, където се е явило на състезанието. Срокът за провеждане на състезанието е до 31.10, така че още няма някакви обобщени/окончателни резултати.

# 383
  • Бургас
Привет!
Някой има ли задачи за 6-ти клас от състезанието "Николай Чудотворец", което се провежда в Бургас?
В Гугъл нищо не излиза, във ФБ групата има само от 2018 един тест. Да не би и там да има сборник?

# 384
Здравейте. Аз да попитам за математика без граници, колко деца продължават в следващия кръг ( зимен), нещо не ми стана ясно от обясненията в сайта. Благодаря!

# 385
  • София
не продължават, а вие преценявате дали да запишете детето за участие.
само за националния кръг се класират спрямо участията в кръговете.

# 386
Моето детенце по два пъти на ден ме пита дали има вече резултати. Много се е впечатлил от това състезание явно Wink Но мисля, че за класиране в топ 3 няма да го огрее.

# 387
  • София
За кое състезание говориш? Математика без граници ли? Ако да - там се раздават много медали, май от 20 точки започват бронзовите. Така че нищо чудно да има медал детето.
Ако греша, моля някой да ме поправи.

# 388
За всеки кръг е различно, както и за всеки клас. Понякога с 30 т. може да е златен медал, друг път, сребърен, бронзов или пък да няма. Зависи от трудността и как са се справили и останалите участници.

# 389
  • София
Имаш предвид - 30 точки от 40 и златен медал?

Общи условия

Активация на акаунт