Математически турнири 1-4 клас. Тема №60

• 68 678
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Да. Ето пример:

# 391
  • Където морето целува небето...
Прочетете регламента! При МБГ децата не се класират на  1,2 или 3то място,  а се дават медали на процент от децата.
За всеки клас и всеки дистанционен кръг участниците се подреждат по точки от
най-големия към най-малкия брой точки. Първите 5% (от общия брой на участниците
от всички училища за всеки клас) в класирането получават златен медал, следващите
10% - сребърен, следващите 15% - бронзов медал.
Може да се получи медал дори и с половината решени задачи. Затова е толкова масово и харесвано от децата това състезание, защото ги стимулира с "лесните" медали.

# 392
Здравейте! Някой знае ли, кога и къде излизат официално резултатите от състезанието Черноризец храбър, което беше вчера 01.11.2022г.?

# 393
МБГ не е с лесни задачи. Просто може да се вземе медал и с грешни такива, а и доста деца са наградени. Не е като на другите състезания - по едно дете на първо, второ, трето място и това е.

# 394
  • София
Благодаря за разяснението за МБГ регламента.
В 1 клас есенен кръг имахме сребърен медал с 36 точки.

Едит - да, 2020 година.

# 395
Здравейте! Някой знае ли, кога и къде излизат официално резултатите от състезанието Черноризец храбър, което беше вчера 01.11.2022г.?
В Бургас още вчера имахме резултати и класиране от местния организатор.

# 396
В Бургас още вчера имахме резултати и класиране от местния организатор.

А къде проверявахте? В сайта на състезанието няма нищо

# 397
Ами изчакайте малко с това класиране. Състезанието мина едва вчера. Задачите са налични, точките на детето всеки може да си ги изчисли. Тук даже няма и съспенс.
В Бургас ми се стори доста рехаво участието тази година, сравнено със София поне.
Малко по малко ще почнат да качват и на сайта. Когато - тогава.

По отношение на трудността на задачите, аз даже съм убедена, че тази есен задачите на МБГ са били по-трудни от тези на "ЧХ". Поне във възрастовата група, която следя със сигурност е така. А това, че се поощряват повече деца с медали, не го намирам чак за такъв проблем.

# 398
Даже си е добре, особено за по-малките, които имат нужда от стимул.

# 399
Тоест може да се яви по желание на зимния и пролетния кръг.?А след това вече за финала юни месец е класиране по успех , в зависимост от резултатите от кръговете? Благодаря!
т quote author=бамбарадамбара link=topic=1429524.msg45521486#msg45521486 date=1667386024]
не продължават, а вие преценявате дали да запишете детето за участие.
само за националния кръг се класират спрямо участията в кръговете.
[/quote]

# 400
  • София
Да

# 401
За "Иван Салбашев" дали знаете нещо конкретно? Тази година онлайн ли ще е, или офлайн? Аз звъннах на две места, или не знаят, или не ми отговарят. И по пощата писах, ама пак не казват Wink
Благодаря ви, пишете ми ако знаете.

# 402
Покрай пандемията и отлагането/отменянето/или минаването на онлайн състезания много се разглезиха организаторите. Имам чувство, че изобщо не им се занимава, особено извън София.
Ние чакаме Николай Чудотвоерец на 26.11 (обявено в календарния план) и все още никъде нищо за организация.

# 403
Извънредното положение е отменено, така че би трябвало да се проведат присъствено. До Салабашев има много време, рано е за информация. След средата на ноември предполагам ще има...

# 404
Покрай пандемията и отлагането/отменянето/или минаването на онлайн състезания много се разглезиха организаторите. Имам чувство, че изобщо не им се занимава, особено извън София.
Ние чакаме Николай Чудотвоерец на 26.11 (обявено в календарния план) и все още никъде нищо за организация.
Точно така! Направо жената от организацията ми каза повече да не й се обаждам, а да си търся онлайн решение?!?

Октомври ми казаха да звънна ноември. Ноември не вдигат. За мен датата не е толкова далеч, защото най-вероятно ще се наложи да пътуваме/ако е присъствено, в което като че ли повече вярвам да е/ . И ако е много рано, примерно в 8 часа, може да се наложи да организирам преспиване някъде. В провинцията е ... ами, не е както в София.

Ще допиша - че миналата година е имало опция за хибридно провеждане. Тоест, което дете е онлайн, трябва да е в Зуум с включена камера, за да се вижда, че работи самостоятелно. Явно е направено по подобие на Фермат. Там беше с две камери, не с една, но идеята е същата - детето да си работи самостоятелно.
Дано и тази година има такъв вариант. Моите момчета ще се включат със сигурност, ако е така Wink

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 15:45 от rumka833

Общи условия

Активация на акаунт