Математически турнири 1-4 клас. Тема №60

• 68 726
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Вземате Математика за таланти за 4 клас и виждате какви задачи са включени в темите. Там са тези, които са се падали на тренировъчните тестове и на самите състезания.

# 286
Благодаря на всички, помогнахте ми да се ориентирам Simple Smile

# 287
  • София
Здравейте! Чета регламента на състезанието „Математика за всеки“ и стигнах до този абзац :
29.2. пет задачи (с номер от 16. до 20.) с кратък числов свободен отговор – от учениците
се изисква да напишат свободни отговори, без да привеждат своето решение, като учебното
съдържание за тези задачи е от допълнителната подготовка.

Някой може ли да ме насочи кои са темите от допълнителната подготовка за 4 клас? Търсих в учебните програми на МОН но не намирам нищо.

Здравейте, като цяло задачите в различните съсътезания са различни от към типове и от към сложност, но има някои теми, които можете да разгледате - задачи с глави и крака, кръгове на Ойлер, задачи с отсечки (това са задачите с едно неизвестно), везни, на пазар (това са задачи за пресмятане на продукти и левове), броене на тиъгълници, броене на квадрати, числови редици, ребуси и детективски задачи (тези, които се решават с таблица). Поне за тези се сещам сега.

# 288
Здравейте, някой случайно да има задачите от състезанието МБГ есен 2021 за 1 клас ?

# 289
  • София
Здравейте, някой случайно да има задачите от състезанието МБГ есен 2021 за 1 клас ?
И аз ги издирвам, засега бе успех.

# 290
И аз ги издирвам, засега бе успех.

Не съм съвсем сигурна, но по спомени МБГ Есен 2021 беше отменено на много места заради Ковид. Имаше насрочени нови дати, но като цяло този кръг беше доста хаотичен, така че е възможно за 1 клас изобщо до не се е провело състезанието.

# 291
  • Където морето целува небето...
А Черноризец Храбър имаше ли през 2021, че не намирам задачи?

# 292
  • Бургас
Имаше Черноризец, но беше онлайн.

# 293
А задачите за 4 клас има ли ги някъде? За 2021 става въпрос.

# 294
Здравейте имам питане относно състезанията за кандидатстване след 4 клас. Видяла съм ,кои от тях влизат в балообразуването, ясно е кой с каква тежест е...но не ми е ясно явяването на „Областен кръг на олимпиада по математика“...за да се яви дете на този областен кръг е доставъчно да отиде на състезание само на самия областен кръг или и на общинския преди него...и моля и за допълнителна информация относно това състезания ( всичко за което се сещате ще ми е от полза) Благодаря!

# 295
Първо се явява на общинския, който се провежда в училището и, ако прескочи летвата (мисля, че беше 16 от 21 т), отива на областен. Резултатът от втория се ползва за балообразуването.

# 296
  • Бургас

Вероятно не, щом и Дидева нищо не е качила за миналата година.

# 297
Благодаря Soul Free

# 298
  • Бургас

Вероятно не, щом и Дидева нищо не е качила за миналата година.
Набързо ви спретнах едно копие https://www.dropbox.com/s/46v1gpqfvaku4zm/%D0%A7%D0%A5-4%20%D0%B … %81-2021.pdf?dl=0  Отговорите ги има на сайта Wink

# 299
Златна си, Брадичке! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт