STAR WARS Universe: A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away (тема 3)

• 36 709
  • 772
  •   1
Отговори
# 90
Ем, от това, което беше публикувала не става ясно.

# 91
Според мен, подтекстът е ясен и само в първия туит, но сигурно и този, който води профилът си е помислил, че предполагаемите расисти не са го разбрали добре и ззатова е допълнил.
Всъщност, ако го нямаше първият пост, нямаше да стане ясно само от втория, кой се нуждае от защита.

# 92
Мога да обясня защо Оби Уан иска да тренира Люк. Моя фентинейджър по стечение на обстоятелствата подходящо за старта на Оби Уан сериала през последните 10на дни ми пусна сериите от 6 и 7 сезон на анимационния сериал Войните на клонираните. В 6 сезон в рамките на 3-4 серии Йода изпада в особено състояние и осъществява контакт с "духа" на Куай Гон. В резултат на това отива на мястото, на което блика силата, раждат се мидихлорините ако може така да се каже. Там има среща с особени същества, минава изпитания и накрая му казаха две неща, които директно насочват вниманието към предстоящата поява на Люк. Почти директна беше насоката, че той е избрания, а не Анакин. Обърнах внимание на този момент защото Дяволо беше коментирал, че самият Лукас е бил категоричен, че Анакин е избрания. Но на онази планета кадаха две неща, които сочеха към Люк. Едното е, че казаха на Йода че има още един Скайуокър. Другото не помня какво беше точно, но смисъла беше такъв. Логично е Йода да е споделил с Оби Уан това преживяване и заедно да са решили Оби Уан да го пази и обучи. Но видяхме, че Оуен се противопоставя на всякакъв опит за сближаване на Оби Уан с Люк и затова се забавя обучението му и се случва при обстоятелствата в епизод 4

За Рива - толкова е противна не само заради сценария, но и заради актрисата. Не играе добре тази роля, но допускам, че е било наредено да е точно тя и затова крайния резултат е толкова лош. С моето дете искаме да изгледаме пак 1 и 2 серия, но отложихме повторението, защото решихме че ни трябва почивка от неприятното усещане от Рива преди да си го причиним отново.
По принцип много харесах 1 и 2 епизод, но имаше нещо, което не беше тамън. Все едно е сготвено превъзходно ястие, но ина места е леко безсолно, а на места пресолено. След поста на Дяволо разбрах какво не е било наред в моите очи.

# 93
В Rebels слагам го в спойлер, за който не го е гледал

Скрит текст:
Оби-Уан казва на Мол, след като го ранява смъртно, че Люк е the chosen one, защото Мол разбира кой реално се опитва да опази той на Татуин и го пита директно. Винаги съм си мислела, че само Кеноби смята така и реално е заблуден, но и сега в шоуто, той е абсолютно убеден, че трябва да обучи Люк

# 94
  • Somewhere far away
Според мен Кеноби смята така, защото не знае какво се случва накрая, а именно накрая Вейдър/Анакин получава опрощение като убива ПАлпатин - така кръга е  завършен и по този начин Вейдър донася баланса в Силата. 
А причината Кеноби да иска да  обучава люк е защото е син на баща си все пак и защото има риск да мине директно на Тъмната страна. Поне такива са моите мисли по въпроса и аз така ги виждам нещата.

# 95
Но ако той го остави намира, Оуен ще го обучи за фермер и Люк няма да е на нито една страна.

# 96
  • София
Очаквано, Оби-Уан се превърна в най-гледаното шоу на Дисни + Simple Smile
‘Stranger Things’ Season 4 Charms On Netflix; ‘Obi-Wan Kenobi’ Record ‘Star Wars’ Series Premiere On Disney+ – Samba TV

Категорично Анакин е избрания! Чичко Лукас си има тежката дума по въпроса.

Ох, истерията с расизма срещу Мойсес започва да нагарча вече. Всички се изредиха като по поръчка да я защитават. Да, има разни тролове, които нарочно предполагам я обиждат на тази основа, за да дразнят, но повечето нападки нямат нищо общо с цвета на кожата и. Просто актрисата не се справя добре, не стои добре точно в тази роля. И сценария не и прави добра услуга до тук. Дано се промени нещо.
Но Катлийн Кенеди да изкарва всички расисти щом не харесват нейния персонаж е много манипулативно и си играе с теченията в момента. Нелепо е! Явно щом не харесваш даден цветнокож актьор автоматично си расист?! Аз например не харесвам страшно много бели актьори и съм ги критикувал много. И това какъв ме прави? Или за тях може? Риторичен въпрос...

Новинки:

Официално от Джон Фавро:
''Мандалорецът'' е потвърден за сезон 4! Супер новина, защото имаше опасения, че сезон 3 ще е последен.
А сезон 3 е вече изцяло заснет/сниман и в момента са в режим - пост продукция.

''Star Wars: Visions'' – сезон 2 е потвърден за пролетта на 2023 г. – като червено лого заменя синьото от сезон 1.
Ох, аз още не съм изгледал сезон 1 на анимето. Ще го сторя сега през лятото.

Доналд Глоувър е много зает и за това ''Ландо'' се бави, но май не е само това.
Катлийн Кенеди наскоро каза, че ''Соло'' бил провал, защото наели за нов актьор да играе младия Хан Соло. Което било голяма грешка. И след успеха с Люк и дийп фейка, то окончателно затръшна вратата пред Олдън Еренрайх и евентуалното му участие в Ландо. Аз без Хан Соло, няма смисъл от Ландо.

Grinning

# 97
Скандалът се разгаря - сега тя (Мойсейка/Рива) твърди, че е получила стотици расистки съобщения в личната си поща. Естествено, не иска да покаже и всеки, който се съмнява, е двоен расист.

# 98
  • София
Diavolo, искаш да кажеш, че бъдеща поява на Хан Соло ще гледаме младата компютърна версия на Харисън Форд Grinning

# 99
  • София, България
Не ме дразни Рива, образ като образ, само беше доста наивно да се забави накрая точно толкова, че да й хлопнат вратата под носа.

# 100
Днес ли излиза трети епизод?

# 101
  • Somewhere far away
Днес ли излиза трети епизод?
Да Simple Smile

# 102
  • София
Мандалориан, да, ако е има изобщо такъв сериал, то ще гледаме 'дийп фейк Хан Соло'
Иначе Катлийн Кенеди не е права за пореден път. Соло не беше никак лош филм, напротив, а Олдън си стоеше добре. Соло беше финансов провал или айде не провал, но не покри очакванията и не беше посрещнат добре от феновете, защото филма излезе много скоро след провала на сикуъл трилогията и просто феновете го приеха на нож и бойкотираха. Този филм обра пешкира след кашата, която тя лично забърка.

Сигурно знаете, защото тече вече реклама, но от 14 Юни, Дисни+ идва официално на българския пазар.
Щом е така вярвам, че всичко ще е преведено както е в HBO Max. Това ще е супер, защото се надявам да имаме пълния каталог с филми и сериали на Дисни и Фокс (стари и нови). Представете си само за какви заглавия става въпрос, уф Simple Smile

# 103
В момента гледаме епизод 3. Досега не бях обръщала внимание, но Палпатин почти директно каза, че той е създал Анакин. Малко преди да се разкрие пред него като ситския лорд му каза че може от мидихлориди да създаде живот. В тази връзка не мога да си спомня защото само веднъж гледах епизод 9 какво обясни Палпатин на Рей за произхода й. Някой помни ли?

Допълвам се за епизод 3: Когато Анакин избира да стане ученик на Палпатин го прави заради Падме, но когато Палпатин изрича, че вече ще бъде познат като Дарт Вейдър погледа и стойката на Анакин се промениха. Малко като зовбиран и безхарактерен изглежда, което няма нищо общо с досегашния Анакин. И ние с дечко смятаме, че при създаването му е имало заложено нещо подобно като инхибиторния чип на клонингите. И както при тях заповед 66 активира програмата за унищожаване на джедаите, така изричайки Дарт Вейдър Палпатин активира заложената още със създаването на Анакин "бомба", която заличава едната му самоличност и го превръща в ситски лорд.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 14:32 от Рори72

# 104
Изгледах 3те епизода накуп. Имах сърцебиене от кеф.
Малката Лея е велика просто - все едно гледах Кери Фишър като малка.
А девойката, която играе Рива, изглежда все едно не е виждала мъж от столетие. Там явно тепърва ще разберем къде в ключа за бараката.
Понеже не съм много вътре в нещата, питам всички инквизитори са джедаи на тъмната страна? Не съм гледала анимациите, сега ще наваксам с Войните и Бунтовниците.
Ще пиша по-късно повече, че съм още много развълнувана

Общи условия

Активация на акаунт