🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 7 (03.04 - 10.04) 🌴

• 36 114
  • 912
  •   1
Отговори
# 825
Няма значение кой гледа Сървайвър, има значение кой гледа Сървайвър с рекламите. От това телевизията се издържа.
В САЩ рейтингът на Сървайвър е около 5 милиона. Доста гледано предаване е.

# 826
  • София
Рейтингите в началото бяха добри, но на хората не им харесаха стратегиите, а и стана много сложно за тях. Масовия зрител не обича да мисли много... Иска простички неща. Този е герой, спортист. Мачка. Тази е силиконова кифла и дразнител - вън! Та така, скучно им е. Няма простакеси като Манка. Игрите им се видяха статични и т.н.

Но да, като цяло много повече хора гледат от това което показват данните, така че аз не задълбавам толкова много над това.

Освен това те този сезон 100% ще са на печалба, защото всички скъпи и топ реклами са при тях. Защото са си мислели, че това ще е най-гледания формат. Имам предвид рекламодателите. В Ергенът са по-евтините реклами.
Така че да не ги мислим, че са на загуба, напротив.
Въпросът е дали ще искат да рискуват със следващ сезон, защото тогава вече има риск рекламодателите да се отдръпнат, още повече, че и инфлация ни чака. То тя започна...
НО това е начинът. Смело напред въпреки резултатите. Публика се възпитава!
Аз просто написах как виждам нещата. От bTV ще си преценят разбира се, но ако го спрат отново, аз лично никога няма да им го простя и им пожелавам - от Нова (споко няма да е Тупарев, а дори и той да е, и да иска не може да променя правилата в Сървайвър, нито да режисира по начина по който го прави в своите шоута, защото предаването се прави успоредно с други предавания от други страни и екипът е международен) да им вземат лиценза и да им покажат как се прави реклама в социалните мрежи.

# 827
Да, за нас като фенове е важно да няма нова пауза между сезоните. Защото за мен лично, а според мен и за болшинството списващи в темата тук този сезон е най-добрия сезон на Сървайвър в България. И в никакъв случай не трябва да се губи инерцията, независимо колко е голяма/малка. Вярвам до последно, че ще има и следващ сезон, въпреки, че разочарованието ми ако няма ще е много по-голямо заради очакванията ми.

# 828
Можеха да си направят канал в Ютюб или да си сътрудничат с Ютюбъри и да си организират гледане на живо с възможност да се коментира в реално време. Разни инфлуенсъри да постват как го гледат или да пускат стрийм на живо. И както Diavolo написа, като цяло повече реклама в социалните мрежи.

# 829
Анелия беше много по-груба с Драго, отколкото Ганка с когото и да било. Бо мислите, че отвътре не иска да скочи от радост за Драго ли? Иска, но всичко там е обмислено, дори поведението, има и актьорска игра при нея и Зоран, много упешна при което!
Мисля, че и Анелия е гледала и попивала доста, не е точно от натуралните играчи, иска гласа на всеки от журито. Отиде да лицемерничи при Джулиана, на дуел с Мила подкрепя и двете, знае, че Ганка няма да я предаде, споделя на Кари, близка е със Зоран и Бо, загубила е до момента единствено Драго сигурно. В същото време Ганка поема риска да бъде мишена като главно действащо лице, не е добър ръководител, защото не слуша съюзниците си, но не е актриса, изразява емоции, не е обиграна.

И в заключение най-подготвени за играта са Зоран и Бо, според това, което ни показват.

Ганке, винаги могат да скрият, ако си направил добро или лошо, обаче няма как да покажат лошо, което не си направил. Може да плюеш другите колкото си искаш, но с това няма да станеш по-симпатична.

Драго чак сега се бил шокирал, че го предали. Ами да беше отделил от скъпоценното си време да потърси идола, щеше да е още в играта. Силно се надявам да няма гавра с формата и два пъти гонен играч да спечели накрая.

За победител стискам палци на Бо, евентуално на Зоран. Но не ги искам заедно на финал, за да не си крадат от гласовете.

# 830
Аз съм песимистична за нов сезон. Дано не се окажа права.
Абсолютно съгласна съм, че рекламата в социалните мрежи им е нищожна. Трябваше инстаграм да гърми, а то само сем. Джаферович пускат. Е, няма как да стане.

# 831
  • Другата България
Аз също съм песимист за нов сезон.

# 832
Не може да търсим проблема само на едно място.За мен е комплексно.

Първо БТВ са много далеч от потенциала, който показват до тук от към продукция за съжаление. Предаването е заснето яко, но няма грам дългосрочна стратегия и дребните грешки като спойлерите, социалните медии, снимки, видеа, маркетинг итн развалят цялостното усещане за добър сезон.
Сървайвър има страшно много потенциал, който обаче не се реализира до тук в България уви.
Колкото и да харесвам Владо има нужда от ново лице, което да е по-емоционално, има нужда от повече медийна стратегия (това с инфлуенсъри, Youtube и интернет като цяло итн е много вярно и много ще ги бутне напред), в момента телевизията не е единствения начин и не бива да се подценява силата на интернет.
Това за коментарно студио е много точно, трябва да се обясняснява на хората (нещо, което аз, който съм никой се опитвам да правя) защо даден ход е добър и защо не е лицемерие и злобно да изгониш, някой който е силен конкурент, какво е силна игра и прочее.

Разбира се публиката ни също е на много базово ниво. Тук се каза много точно, че българския зрител е научен да гледа махленски BB и скандалчета и затова приема Сървайвър също като нещо такова (в предните сезони между другото е имало доста махленски скандали вътре). Има потенциал, но си трябва стратегия, а с други готови и по-лесни формати ще стане без толкова усилия.
Но всички ние знаем какво е Сървайвър и че е най-уникалния социален експеримент и за нас ще си остане с чара.

Иначе аз лично съм започнал лека полека да се подготвям ако случайно решат да има нов сезон за кастингите, но и аз съм леко скептичен, колкото и да ми е тъжно...

# 833
Ако мислиш да участваш, ще ти стискаме палци за кастингите и за след това!

# 834
@OutcastBG, ако до теб достигне информация за кастинг за нов сезон моля сподели я тук.

# 835
При този наситен сезон с формати и сериали почти всички, които познавам гледат на запис някои от тях.
Аз също в зависимост от свободното си, а и основно работно време.
Тъй че тия рейтинги за мен хич не са верни.

Верни са, Мери. Говорил съм по темата с приятел в продуцентска компания (една от правещите Сървайвър, Фермата, Стани Богат и т.н.). Каза, че за рейтинг се броят всички гледания (дори на запис) до края на деня или в рамките на 24 часа от излизането на епизода. Не помня кое точно от двете беше.

Нелегалните стриймове ясно, че няма как да се хванат. Но потребителите на ИПТВ на запис/със закъснение се отчитат в рамките на някакъв времеви интервал.

Тоест рейтингът на Сървайвър наистина не е добър/далеч от потенциала му е. Мен не ме изненадва предвид особеностите на пазара. Първо е малък. Второ, хората най-лесно разпускат с траш ТВ като Ергенът (а не да помниш/мислиш схеми в Сървайвър).

# 836
  • София
И Карин ще присъства на лайфа в неделя. Така че: Ванко-Ганка-Карин или Канко
И дано ни спестят високопарните думи за морал, чест и достойнство. 😉 Но ще е интересно, 100%, ще се гледа.

Аз съм оптимист за нов сезон, но ще видим. Най-късно края на Април трябва да има реклама за каст за нови участници. Евентуално го виждам и да направят нов сезон догодина, т.е. пауза от 1 г. по ред причини, но не бива да се губи инерцията. А и ако спрат сега ще е доказателство за финансов провал (не за мярка качество, нека разграничаваме нещата) и такава силна медия би трябвало и на инат да кара и да се бори да промени статуктово.
Само че в bTV не са мръднали от зората на интернет. Едни и същи хора навсякъде. Не са гъвкави, не знаят какво и как да правят в този динамичен свят в който телевизиите ще имат все по-малка роля за сметка на социалните мрежи. А тях там никакви ги няма.

# 837
Аз също имах мерак да участвам, а и то не е за хвалба, но имам достатъчно драматични фактори в живота си, които знам, че кастинг директорите по такива български предавания много обичат 🤪 така че смея да кажа, че имам шанс да ме одобрят на база това и окей физически възможности, но доколкото знам в български предавания участниците не взимат никакъв хонорар. В американските предавания, конкретно "Сървайвър", всички участници взимат някакво количество пари в зависимост от това колко дълго са се задържали, защото по закон се счита, че работят за конкретната телевизия и трябва да им се плати за времето. Мисля, че така е редно, та това ме възпира. Не се считам за толкова богата, че да мога да си позволя един-два-три месеца да отида в предаване без никакви гарантирани пари.

# 838
Има резон в думите ти Oliboo

Отделно може с едно отиване на локация да се заснемат два сезона, както правят често Американците. Само трябва добра логистика за каста. И разходите за един сезон ще са по-ниски.

# 839
Те не прекарват ли там месец и половина?
Иначе си мислех, че ако не спечелиш, е най-добре да си първият в журито. Т е. най-дълго си на почивка. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт