🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 7 (03.04 - 10.04) 🌴

• 36 247
  • 912
  •   1
Отговори
# 210
  • София
От телевизора е много лесно да се нареждат картите, кой с кого и защо.
На този етап не могат да се бутнат двата сиви коня. По-нататък ще може, но ще става все по-сложно, особено пък и двамата да бъдат разкарани преди финала. Ако изгори един, то това ще е Карин на 90% Най-вероятно от Бо с помощта на идола.

Джулиана сама си е виновна. Аз го писах и предния път. Извъртя гъзица срещу Йоана, ами айде довиждане сега! Алекс и Драго наистина са социални инвалиди и това се видя и на днешния съвет. Би трябвало да са следващите изгонени, но не бих заложил. Има твърде много неизвестни, играта е трудна за разчитане, не е като в миналите сезони, когато имах 90% успеваемост в прогнозите, защото почти всичко беше ясно.

Безименните имаха шанс да променят играта, ако тримата 'аутсайдери' бяха отишли при Йо и Бо с цел коалиция. Ставаха 6 човека и то без Зоран, с него евентуално седем. Вместо това Джулиана избра да лъже и маже. Алекс е тотално неориентирана, а видяхме и капацитета на Драго какъв е. Йо и Бо не могат да ги накарат насила да играят с тях.

Видяхме днес и Ганка какви глупости наговори в морето срещу Бо, докато си перяха. Такива думи и то срещу толкова мислещ човек? Тц тц, самозабравила се е! Ани също допусна груба грешка с Джулка. Само че те двете имат широк гръб по стечение на обстоятелствата и имат лукса да допускат социални грешки. Йо и Бо нямаха този лукс. Защото дори и външния вид да вземем предвид. Той също носи своите дивиденти, а съдбата ги събра и с двойката отпреди формата. Ганка е много хубава и завъртя главата на Ванко и това и е голямото предимство пред Бо и Йо. А с Ванко върви и Кари. Така че това е положението. Стратезите ще бъдат бити по български начин. С връзки, външен вид и разбира се с морал, чест и достойнство! Ние сме морални хора и не мислим за пари, а за пречистване!

За да се обърне играта по естествен начин, без имунитет, трябва Ани да се съюзи истински с Бо и с тях да са и Зоран и Денис и това да стане неочаквано за останалите. Това им е единствения шанс за успех и един от последните такива. Дано нещо се обърне, защото иначе ще гледаме все ясни и скучни съвети като този.

За играта днес.
Тази игра би била достойна и перфектна дори и за ИВ. И там малко хора биха я минали толкова лесно и бързо като Карин. А някои пък изобщо нямаше да я минат... Победата на Кари разбира се не бива да изненадва никого. Тотален фаворит. Само че това не е ИВ и не това е решаващото. Чара на Сървайвър е, че може да се спечели и от някой дебел счетоводител. Пък нека разни хора обясняват как били некадърни. На тях им препоръчвам Нинджа Уориърс формата или директно да гледат UFC. Там са все достойни титани на мисълта!

Според мен Кари мина трасето по-бързо от Ванко, но сакън да не му наранят реномето на любимеца на bTV не го казаха. Денис ако плуваше малко по-добре щеше да го скъса. На пъзела не мисля, че Ванко симулираше, толкова му е капацитета и изобщо не е учудващо. Той си е батка, а знаем много добре как се справят батките с пъзелите.
За мен е недопустимо да има подсказвания. Не знам какво си мислят от продукцията.

За съвета няма какво да добавя. Ясен съвет, отдавна свирен. Това щеше да се случи на по-миналия съвет, но номера на Джулката мина веднъж, колкото да се отстреля Йо и да се промени целия ход на играта. Ето това е нещо което вече няма как да контролираш. Карма. Този път същия номер не сработи, защото Карин има акъл. А ''големите стратези'' Ганка и Ванко се хванаха веднага на въдичката, евала достойни!

# 211
Аз го бях писала и преди - според мен Ванко е влязъл за реклама и да е нечий гръб. Със сигурност на Кари.  Но той продължава да си е в коалиция и със Зоран и това, което му каза е странно. Защо ще му се заяжда чак толкова, че иска наградата. Точно на него, а не примерно на Драго?

Относно пъзела - не внимавах много, но не е ли еднакъв? То хубаво Кари бързо го нареди, пък Ванко толкова си може (уж), но когато тя се замота към края, той спокойно можеше да препише. За мен той съвсем целенасочено се забави. За да може отново да ѝ засвидетелства своята безгранична лоялност. Grinning

Ани пък се сопа на Джулс. Джулс ѝ се сърди. Личи си, че са още малки. (Моля, никой да не ми се обижда, има и хора по-зрели за възрастта си.) Wink

Относно хода на Бо от миналия епизод. Много ясно, че ще вземе Ани със себе си. Това беше единственият логичен ход. И после уж го замаскирала добре. Ванко веднага се усети в синхрона си. Също че посочила себе си за колибата за преговори - пак единственото логично решение. От нея очаквам по-нестандартни ходове и като цяло повече. Wink

# 212
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
От телевизора е много лесно да се нареждат картите, кой с кого и защо.

Да,принципно си прав,обаче и слепите знаят,че Ганка и Ванко си имат това онова.Ванко пък многократно заявява,че играе с Кари.Зоран е дал клетва да е с тях и като дръпнеш чертата,това са една СОЛИДНА 4-ка,която ако не се бутне,ще стигнат финал без никакъв зор.Абсолютно всички там го знаят и им се чудя на ума как може да са толкова страхливи и глупави.

Е,имаше шанс да ги бутнат,но великият "стратег" както тук много ми я хвалихте Анелия(пълна смешка) нищо не предприе,освен във всеки епизод да ни обяснява как се дразнила на "Ани и Гани".
 Бо пък ще атакува Драго и Александра/Джулиана под предтекст,че били силно трио,пък НИКОЙ не смее да спре 4-ката. Smile Сигурно,защото ги смятат за по-безопасни.

Безумно дразнещо стана.Както казах,това е сезона на 4-ката(особено Ванко и Кари) и всички други са някакви си там фигурки за пълнеж.Това никога,ама никога нямаше да се допусне в американския сървайвър при очевидна,солидна коалиция,която има възможност да се бутне.
Единствената ми надежда е в Зоран,обаче той Ванко и Кари няма да предаде,така че не знам има ли смисъл от надежда?!

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 15:24 от Adoralova

# 213
Разочароващо звучи това за непробиваемата коалиция на Карин, Ванко, Зоран и Ганка. Но натам вървят нещата. Забелязвам, че все по-малко интимни кадри ни показват на Ванко и Ганка, а нали всеки там знае за взаимните им симпатии. Искрено се надявам да не добутат до финал тези четиримата, сякаш най не би ме било яд да е финалист Зоран.

# 214
Интересното е, че Карин наистина е харесвана дори извън техния съюз, има защо, момичето е спокойно и не се налага, не се перчи с физическа супериорност като Ванко, ама да не стане така, че прекомерната защита и гръб, дето получава от Ванко всъщност да отблъснат много от гласуващите на евентуален финал. Особено ако всеки път, когато е застрашена дори малко, Ванко ще прави такива циркове като вчера. Сякаш върши мечешка услуга.

За съжаление и аз не виждам начин този четворен съюз да бъде пробит. Може би единствено, ако Анелия напусне, съюзи се някак с Борислава и Денис и пак ще трябва да разчитат на непредсказуемия Зоран, който пък също е авер на Ванко. Абе, много малко вероятно. Да не говорим, че това трябва да се случи сега, а не да се чака до последно. Друг е въпросът, че този съюз дето коли и беси толкова си е повярвал, че вече съм сигурна, че ще има поне два члена на журито, които няма никакъв шанс да гласуват за тях (Йоана и Джулиана). За Мила не мога да се наема, защото тя е толкова странна в размислите си, че не мога да кажа, въпреки че и тя получи обърнат гръб от тях. Но мисълта ми е, че подходът на съюзът е толкова деспотски, че ще трябва нещо много да променят, за да изгонят следващите участници с финес и да не загубят техните гласове, че както са я почнали с масовото отблъскване на съплеменници, може да се окаже така, че ако "простосмъртен" успее някак да избута до финала, то той да грабне целия страничен вот без да е направил нищо специално, а с единствена заслуга това, че не е бил член на авторитарния режим. 😁

# 215
Изумена съм от възторзите на някои хора каква супер, многокомпонентна игра били гледали.
Не искам да звуча като изтъркана плоча, но това отново не беше игра, а състезание. И то абсолютно еднотипно състезание което се печели от хора със силно кардио.
Недостатъци:
1. Еднотипност (кардио).
2. Наличие на елемент който има вероятност някой въобще никога да не го мине (например ако Жорката беше тук).  Както съм писала преди - за такива елементи трябва да има ясно предварително дефинирано и обявено наказание/заместител. 
3. До финала стигат двама атлета които да мерят после слабост в интелектуално състезание. Което донякъде е смешно.  Но основно е слабост на замисъла/сценария.

Колко по-интересно щеше да е ако имаше пъзел за всекиго!  Еднакъв пъзел. И поставен някъде по средата на кардио-трасето. Е, тогава можеше да говорим за балансирана битка. Сега гледахме тотална недомислица.

Много се радвам, че простакеса бе изгонена. От така останалите никой не ме дразни,  надявам се да остане така и да си гледам спокойно.

От друга страна Джулката си постигна точно това за което е отишла - добута до обединение и отиде да се търкаля в бели чаршафи и да си кара почивката.  Нито е някъв стратег, нито е миска. Най-обикновена простакеса, да не казвам селянка, да не обидя хората от село.

# 216
Само не разбрах за Зоран освен Алекс кой друг гласува?

# 217
  • Sofia
Само не разбрах за Зоран освен Алекс кой друг гласува?

Джулката.

# 218
Аз все още тая надежда, че на някой ще му светне да се гони Кари и ще го направят. Надявам се, че тези монтажи с разговорите на Джу срещу Кари и "караницата" между Зоран и Ванко не бяха само кьорфишеци или пък да ни покажат защо точно се гони Джулиана.

Не искам тоя толкова интересен сезон да се обърне и да стане Най-силният физически. Поне да го бяха направили така от самото начало, за да го гледат всички и да има със сигурност следващ сезон...

# 219
  • софия
Не очаквах Анелия толкова слабо да се представи. От 4та коалиция 3ма поне ще са на финала - т.е. без Ганка. Следващият път се надявам да изгонят Алекс.

# 220
Не знам защо вярвате на думите на Ванко, че играе за Кари. Така както стоят нещата в момента Ванко ако стигне на финал с нея ще я отвее по гласове. Реално изобщо не виждам шанс Карин да спечели. Кой би гласувал за нея? Ванко ако е в журито и Ганка с него. Трудно е да се предвиди според компанията на Карин, реално би спечелила може би с Драго и Алекс до нея, което абсурд да се случи. При всяко положение ако Карин е на финал с Ванко, няма да и се получи. Драго е сигурен глас за Ванко, също и Ганка, вероятно Йо и Бо(ако не е Зоран третия), Джулияна и Алекс вероятно, Мила би подкрепила Карин може би, Анелия трудно, Зоран ще избере Ванко между двамата.
Друго ме съмнява малко. Че и Зоран и Ванко, а на моменти и Карин казват неща, само за да се харесат на публиката, сякаш се подсигуряват при смс гласуване. А като вътрешни хора дали нямат някакво инфо, че има такава възможност?

# 221
  • София
Благодаря за темата Diavolo!

За епизода вчера сте казали всичко - много предвидим, честно, нищо не ме изненада. Играта беше донякъде интересна, но както някой отбеляза, щеше да е по-добре да имаше елемент пъзел за всички, например когато излизаха от реката, а след това вече да дадат друг за двамата победили мъж и жена. Така направена, беше сигурно, че при жените ще победи Карин на първия етап, а при мъжете имаше малък шанс да спечели друг, но и там бях сигурна, че ще е Ванко.
За предстоящите съвети много се надявам да се раздвижат нещата и дали заради Борислава и Анелия, идола или нещо друго, да не гледаме отпадане по ред на номерата по списък, който е ясен за нас като зрители, че и за самите участници.

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 12:42 от gg__

# 222
  • София
Джулияна на съвета каза, че с Анелия са обсъждали Ванко, значи и Ани мисли в тази насока, но са твърде разнородни хората и всичко си казват. Не може да им има доверие още.

Освен финалистите, които вие пишете, има и острова и според мен Драго ще се върне от него.

Дано се обърнат нащата и да има промяна. И аз мисля, че Ванко ѝ пречи на Карин в някаква степен. Тя не иска да играе точно така и също е там за парите, е което няма нищо лошо. Кари не е злобна, отмъстителна, разбира играта, не е глупаво момиче.

# 223
Довиждане и успех в живота на миската, най-накрая.
Имаше нелоши шансове да направи добра игра, но е толкова неуравновесена и непредвидима, че сама си отряза възможностите. Както каза Бо, обмисляла е да играе с нея, но Джулката се е оказала ненадежден съюзник.

Голяма глупост направи Анелия. "Ние ще те изгоним, ама ти не се ядосвай". Може ли така върху барут да палиш огън.

Играта за имунитет идва точно навреме да шамароса жените в племето и да им отвори очите кой би ги прегазил на финала. Ако и сега не се усетят, то тогава си заслужават Карин да им нашляпа четирибуквията накрая и да вземе парите.

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 19:49 от Дидичка

# 224
  • Другата България
Снощи забравих да напиша друго, което за мен е напълно безсмислено и вече си мисля дали не е направено само с цел Карин да се нахрани малко или много, защото основно тя пребивава там - колибата на преговорите. То не е и колиба, а този навес, шатра или там каквото и да е, на което винаги има доволно храна, или поне достатъчно, за да се подсилят двама човека. А останалите? Риторичен въпрос. Та каква е целта на това нещо сега? Докато бяха две племена, имаше логика някаква - противници като цяло - племената, всяко излъчва представител, отива на противниковия съвет. Има варианти за намеса в противниковата племенна стратегия, с оглед бъдеща собствена такава.
Ама сега? Вече са едно племе, отиват....двама /следващите очаквам да са Кари и Ванко/, които може и да са най-големите съюзници, хранят се, мляскат, докато говорят общи приказки, за което предварително са се разбрали, и....какво? Театър, време, през което може да се излъчи нещо друго, нещо интересно, например Денис, който аз лично забравям, че е там. Нула ТВ време за този участник. После на съвета, отнемат гласа на някого. Ама кой го отнема, като основно двама-трима диктуват правилата, и поне това снощното "спасяване" беше абсолютна смешка. Тази "колиба" за мен е напълно излишна на този етап на играта.

Общи условия

Активация на акаунт