Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 5

• 42 830
  • 778
  •   1
Отговори
# 210
За юли-105 лв .7-8 дни ни нямаше през този месец,но пък вече имаме и трети климатик.Миналогодишната е била 150,киловатите на дневна тарифа са били почти двойни.И тази година беше топъл месеца,поне седмица са работели денонощно климатиците,през другото време само през деня.Но пък и миналата година по това време ни нямаше за седмица.Сега,както споменах предишния месец,включвам фурната изключително рядко,и не включваме както друго лято допълнителен хладилник,явно от там идва голямата разлика.

# 211
22.80 лв., но половината от периода не сме били вкъщи.
Без бойлер, топлата ни вода е от ТЕЦ.

# 212
  • Майничка
48.32 за юли за трима души, с непрекъснато включен бойлер, но на по-ниска температура, ок.35-40 градуса. Работят хладилник, отделен фризер, по веднъж на ден, за ок.30 мин. фурната, всеки ден пускаме една миялна (на нощна тарифа) и поне по две перални, както и по 3-4 часа лаптоп и вентилатор. Телевизор се включва рядко.
Не ползваме климатици, играем си с течения и щори. Живеем на висок етаж, изток-запад.

# 213
65 лв, което ми се вижда доста за разлика от миналата година. Климатик е работил 1 седмица сумарно, бойлера не се изключва, готвя на ток, но не всеки ден, пералня 2 пъти седмично, телевизор 1 и хладилник.

# 214
51лв.. В сравнение с предните два месеца е с 20 лв. отгоре. Пускам повечко климатика.

# 215
  • София
200 след компенсациите за юли.

# 216
  • Велики Преслав
На тебе като знам че си на промишлен, ти съчувствам. Дано можете да се прехвърлите на битов, че поне да не плащате толкова за тйкава консумация.
На какво се отоплявахте?

# 217
  • София
На тебе като знам че си на промишлен, ти съчувствам. Дано можете да се прехвърлите на битов, че поне да не плащате толкова за тйкава консумация.
На какво се отоплявахте?
Един климатик и камина на пелети.
Купих си вече 2 тона пелети, боля ме сърцето, но зимата е подсигурена.
Този месец ще излезе така дълго чаканият Акт 16 на трафопоста, което ще ни позволи да действаме за Акт 15 и 16 на сградата. Вече има светлина в тунела, дори не е от фаровете на нещо, което се движи срещу нас. Wink

# 218
  • Велики Преслав
Еее, добре. Нелина Лондон беше на климатици, пък промишлен ток.....там работата е малко по-болезнена, ама месец за месец, но доколкото помня не и бяха много страшни сметки.

# 219
  • Пловдив
Ммм да ,не ми беше никак  приятно ,при все ,че консумацията бе супер малка .
Този месец -105 лв .Зачудих се ,защо е над обичайните 80 лв ,но нали обичам да смятам ,се оказа ,че климатиците са изхарчили 15 лв ,а поливната система  с около 10 лв. повече  ,така че всичко е точно .

# 220
  • here and now
Ако е удобно да споделиш, на каква цена в фактуриран тока и колко е компенсацията на мв.

# 221
  • София
Нямам пълен достъп до цялата информация.
Знам, че сумата е за 550 кВч, а компенсацията е за минал месец.

# 222
  • при него
Аз пак се самоцитирам, но така се вижда, в случая най-вече как се отразява работата на климатиците, към сметката за тока.
Та, плюс 15 лева. Всичко е както преди, промяната е само в климатиците. Климатиците 4 броя, вече почти всеки ден, всеки един от тях, между 4-6 часа на ден.

Самоцитирам се със сметката от предишния месец, която беше 67 лева. Подробности в скрития текст.
Скрит текст:
Хайде и аз...
67 лева
Скрит текст:
2 хладилника; готвене, 2 пъти в седмицата по 2 котлона (стандартни неща като пилешка супа, кюфтета, тиквички, филийки с яйца) + аспиратор, 2 пъти поне в седмицата фурна  ( за по час- час и половина); пералня и сушилня между 4 и 6 пъти седмично, пералнята за около час, сушилнята около час и половина-два, на пускане; съдомиялна всеки ден, рядко пропускам, програма или 50 минути или час и 20 минути; телевизори: 2 големи всеки ден, за около 3-4 часа, единия е с озвучителна система; 1 по-малък телевизор, всеки ден по 5-6 часа; лаптоп 8-10 часа на ден; кафе-машина и микровълнова всеки ден по няколко пъти; осветление, всичко е лед, конзола, през уикенда за по 2-3 часа; климатици, през този месец по-скоро спорадично.

Нова сметка 73 лева. Към изброените от предишния месец, промяната е в употребата на климатиците. Работили са средно 2 климатика, по средно 4-6 часа на ден, средно 2-3 дни в седмицата. Добавили са към сметката 7 лева.

# 223
  • Велико Търново
37 лв отново. Явно сме сметнали правилно икономията от соларни панели и наистина избиват около 40лв на месец.

# 224
80.12 лв толкова е нашия ток
Миналата сметка 87.22 лв
Едно и също е включвано 3 ма възрастни и едно бебе

Общи условия

Активация на акаунт