Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 5

• 42 803
  • 778
  •   1
Отговори
# 525
  • Велико Търново
07.10 - 06.11 енерго про 60.12лв
Не се отоплявахме в периода, бойлера е работил 2 дни на ток, останалото време се подгряваше от панели. Пералня и съдомиялна с вода от бойлера, останалите уреди в домакинството са зависими от енергото Simple Smile
Възможно е да съм готвила повече от миналия месец, но все пак очаквах сметка около 50 лв (каквато беше предишната).

# 526
68,04 лв.

бойлер,климатици - 2 броя , работещи от около 10 дни , съдомиялна , сушилня ,пералня - през ден последните две.
2 лаптопа ,2 тв и готвене почти всеки ден.

# 527
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
67 лв. - обичайните уреди(80л.бойлер,50л.бойлер,ТВ-3бр., пералня съдомиялна) Не готвя всеки ден, но уредите са - кукър и фраер.

# 528
99 лв и някакви стотинки.
Всичко ни е на ток: бойлер, готварска печка, пералня, 4 климатика, печка в банята, да не говорим за хилядите телефони, лаптопи, таблети, компютри, Смарт часовници и устройства, които са постоянно включени.

# 529
Всичко ни е на ток: бойлер, готварска печка, пералня, 4 климатика, печка в банята, да не говорим за хилядите телефони, лаптопи, таблети, компютри, Смарт часовници и устройства, които са постоянно включени.
Към кое от дружествата?
Питам, защото за подобно потребление, но с тази разлика, че климатиците са 3, сметката е 135 лв.

# 530
  • София
Към кое от дружествата?
Питам, защото за подобно потребление, но с тази разлика, че климатиците са 3, сметката е 135 лв.

Не мисля, че доставчикът е важен. По-скоро е южен град или южен вътрешен апартамент.

# 531
85 за миялна, пералня и сушилня всеки ден, готвене всеки ден, стартно останало потребление, отопление до 26 градуса на 3 спални и дневна.

# 532
Не мисля, че доставчикът е важен. По-скоро е южен град или южен вътрешен апартамент.
И според мен не дружеството е решаващо, а честота и продължителност на готвене и пералня, температурата, на която предпочитат да живеят, вид и изложение на сдрадата, средни Т на населеното място, дали бойлерът е постоянно включен и т.н.

# 533
И според мен не дружеството е решаващо, а честота и продължителност на готвене и пералня, температурата, на която предпочитат да живеят, вид и изложение на сдрадата, средни Т на населеното място, дали бойлерът е постоянно включен и т.н.
Да, съгласна съм, че това има значение. В къща сме, в квартал в София, който е на над 600 м надморска височина и температурата спрямо тази в центъра е винаги минус 2/3 градуса. Готвенето е най-малкият проблем, но пералня, миялна, климатици и бойлер работят на макс. Отделно останалите уреди.

# 534
  • Велики Преслав
Аз с 2 климатика, бойлери (80 и 15 литра)
Съдомиялна, пералня, сушилня готварска печка много често, (перем и сушим поне 10 пъти седмично) и храдилник имаме 200 лв ток по-точно 197. Иначе си имаме и астанали периферни уреди. Телевизори 2 броя, микровълнова, кана за вода, която ползваме за чай, една конвекторна печка, която аз ползвам с банята.

# 535
  • Пловдив
Като се напише броя на климатиците (и аз се ококорих на тази сметка с 4те климатика) , и не се казва нищо повече ,като това дали работят нон стоп ,дали се намалят ,няма как да се добие представа .
Само с  нормалните ел.уреди и бойлер имаме 75-85 лв ,без отопление и охлаждане .

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 22:24 от nelina_london

# 536
309лв ток, писала съм отопление, но чакаме и за газът, тъй като ползваме комбинирайо за отопление и топла вода с бойлер(130литра мисля), 200кв. къща с много прозорци, компромисна дограма,пералня всеки ден, сушилня 3-4 пъти седмично,готвене всеки ден,1-2 миялни всеки ден,кафемашина 4 телевизора, 2 лаптопа, сървър, градинско осветление, гаражна врата, 2 фитнес уреда имаме на ток и се ползват няколко пъти седмично и още други уреди дребни.По цял ден сме у дома, държим 21,5/22гр., бойлерът нощем е на икономичен режим.Живеем на 712гр надморска височина, извън София, къщата е изложена на слънце и вятър.Изложение изток-юг-запад, само стената на нашата спалня и дрешник са на север.
Имаме изолация, но не сме я правили ние, така купихме къщата 2005г.Би трябвало да е поне 5см., не помня какво пишеше в плановете.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 14:25 от ДХ3

# 537
Мислех, че сметката за ток ми е висока. По вашите реакции разбирам, че не е така. Това ме радва.

не се казва нищо повече ,като това дали работят нон стоп ,дали се намалят ,няма как да се добие представа .
Съжалявам, че не съм разяснила. Климатици имаме в хола, спалнята и двете детски. Купували сме ги измислени марки, но клас А++. Пускат се само когато сме си у дома. Не сменяме постоянно градусите. Когато са на топло са на 22, когато са на студено са на 28.
Лампата в коридора ни свети по цяла нощ, зимата даже е денонощно. Но сме сменили всички крушки у дома с икономични. Тоест харчи 5 вата, а свети като за 40.

Към кое от дружествата?

ЕВН. Забравих да добавя, че живеем в къща и реално всички стени ни се падат външни. Но къщата е санирана, т.е. сменихме дограмата и сложихме изолация. Също така, което е много важно, пускаме климатиците на 22гр. Не повече.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 05:25 от Mia Rulana

# 538
129 лева, ЕВН, 3 климатика, 3 телевизора, компютри, конзола, съдомиялна, перални, сушилни, 2 бойлера, готвене ежедневно. Общо взето нормално, и преди година е била толкова.

# 539
12 октомври - 12ноември - 170лв, къща, обичайни домакински + 2 климатика 18-ки, всичко е разтворено в нас, проветрявам често, нощем единия климатик го оставяме на 18°, само в спалнята на 22°. Денем поддържаме 23°-24, според времето, имам малки деца.
От юг, югозапад при слънчеви дни, като беше до скоро, си напичаше от вън.

Напред се коментираше за телевизор, крушки как качват сметка при постоянна работа. Засичала съм го, че си качват едно 25лв сравнено със зезон, където деня е дълъг и не се застоява вътре.

Общи условия

Активация на акаунт