Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 5

• 42 736
  • 778
  •   1
Отговори
# 630
Хм, не знам.
Вие имате нашата сметка като срок и пари. Но без отопление и затопляне на вода, а аз дори редовно пека хляб. Живея в краен апартамент, под и над мен не живее никой. Освен енергоемки уреди. Е, вярно, че беше сравнително топло и вероятно малка част е отишла за отопление и за бойлера. Вярно е че при това по- топло време конвекторите са работили малко. А и освен това, не поддържаме високи температури в стаите, стоим облечени, аз дори и с елече.

# 631
15 окт - 15 ноември  - 28 лв
София, ново строителство, двама възрастни.
Без отопление, рядко готвене (1-2 в седмицата се ползва котлон или печка), пералня 1-2 седмично. Най-големият консуматор е проточен бойлер.
2 лаптопа почти непрекъснато пуснати, 1 телевизор рядко
Ноември беше много топъл и изобщо нямаше нужда от отопление. Следващата сметка вече ще е доста по-висока.

# 632
150 лв ни е сегашната сметка. Много е. Миналият месец беше 100.

# 633
70 и някакви стотинки. Ползваме фурна, котлони, хладилник, миялна, пералня, сушилня, които въртят поне по веднъж на ден, тв, лаптоп и разни дребни уреди. Отоплението също е на ток - 3 спални, голяма дневна с кухня, две бани. В детските стаи поддържаме 24 градуса, в спалнята 23, в дневната 25 24/7. Апартамент на последен етаж, с френски прозорци в дневната и две от спалните.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 19:52 от Satine

# 634
175, 4 климатика от месец (бяха 3), бойлер, съдомиялна, пералня,сушилня , готвене, конзола, телевизор, 3 компютъра и т.н. Миналата година е била 190 по това време.

# 635
70 и някакви стотинки. Ползваме фурна, котлони, хладилник, миялна, пералня, сушилня, които въртят поне по веднъж на ден, тв, лаптоп и разни дребни уреди. Отоплението също е на ток - 3 спални, голяма дневна с кухня, две бани. В детските стаи поддържаме 24 градуса, в спалнята 23, в дневната 25 24/7. Апартамент на последен етаж, с френски прозорци в дневната и две от спалните.
Това ми се струва невъзможно. С какво се отоплявате? С какво изложение е апартаментът? Ново строителство? Санирана ли е сградата?

# 636
459ток и 250 газ към
отоплението.Тоест около 360+250-=670 e отоплението и около 90лв е токът за останалите нужди.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 21:49 от ДХ3

# 637
  • Пловдив
Това ми се струва невъзможно. С какво се отоплявате? С какво изложение е апартаментът? Ново строителство? Санирана ли е сградата?
Не са написали БГВ ,ако и тя е включена съм изумена ,защото без отопление не мога да се събера в тази цифра .

# 638

Това практически е невъзможно, освен, ако не сте се присъединили нелегално към някой комшия.
(Не ви обвинявам, споделям мнение).

# 639
Отопляваме се с нискотемпературни конвектори, вързани към термопомпа, която мъжът ми си направи. За топлата вода използваме котле на газ. Уредите ни са висок клас, уж икономични. Без отопление, сметката се върти около 45-50.
Апартаментът е юг/запад, на последен етаж, вътрешен, с допълнителна изолация на тавана.

Кристал, развесели ме Grinning

# 640
.........

Кристал, развесели ме Grinning

Нищо лично Smile

# 641
  • Пловдив
Абсолютно възможно ,когато се ползва само един уред за отопление сметката да е 20 лв ,със слънчевите печалби от френските прозорци  и отопляващи се съседи (вътрешен апартамент ) .
 С отделни климатици във всяка стая (4бр) ,по мои калкулации  , и поддържана температура 23° +  ,не може да падне под 50 лв.
 satine,каква е площта и височината на жилището ?

# 642
Все пак и зимата е много топла, ако въобще може да се нарече зима. При едно жилище с изолация и пододящо изложение, дори няма нужда от отопление.

# 643
  • Велико Търново
Аз вече (от като сме в къща с южно изложение и прозорци тип витрини), не гледам прогнозата в градуси, а дали има слънце. Буквално и - 10,-15 да е денем има ли слънце котела не тръгва! Запалва чак вечер и работи само за да стопля през нощта. Досега не вярвах, че е възможно да се топлим от слънцето зимата, но си е факт.

# 644
Сградата е (относително) ново строителство - акт 16 има от 2015. Отопляваме около 130 квадрата, апартаментът наистина е топъл. Може би има хора, които няма да пускат нищо, аз с мъжа ми не мога да изляза на глава и съм се предала, затова поддържаме относително високи градуси. Таваните бяха на 270, ние ги свалихме до 260 заради изолацията с вата.

Общи условия

Активация на акаунт