Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 5

• 42 781
  • 778
  •   1
Отговори
# 570
И аз това се опитвам да обясня у дома: всичко включено харчи ток. Е, не вдяват и не вдяват. Затова вървя и спирам всичко навсякъде. Те включват, аз изключвам. Дари зарядните от контактите им махам, защото всички у дома ги остават ей така, включени. Само казах лампата в коридора свети цяла нощ. Но е много удобно и на този етап не бих се лишила от това.

# 571
  • Велики Преслав
И аз това се опитвам да обясня у дома: всичко включено харчи ток. Е, не вдяват и не вдяват. Затова вървя и спирам всичко навсякъде. Те включват, аз изключвам. Дари зарядните от контактите им махам, защото всички у дома ги остават ей така, включени. Само казах лампата в коридора свети цяла нощ. Но е много удобно и на този етап не бих се лишила от това.
Ми не е вярно. Харчат ток, устройствата които използват захранващо оперативно напрежение. Тоест тези с електроника. Електромеханичните нямат консумация при изключено положение от бутон/ключ или други.

# 572
А защо свети лампата?

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 08:47 от ДХ3

# 573
  • Велики Преслав
А защо свети лампата?

Ами тя лампата показва, че веригата прави нещо. Не е задължително да изключи при спиране на работа

# 574
О, не, Васко, трябваше да цитирам потребителката с включената лампа.За нейната имах предвид.🤗

# 575
На лампата в коридора сложихме фасунга с фотоклетка.Избягва се денонощната ѝ работа,само като мине някой се включва.

# 576
А ние пък не палим лампи нощем.Ако съм сънена и ми се облещи някоя, ще се гътна.
За децата бях сложила малки лампи в контактите за приглушена светлина, когато ги е било страх.
Явно съм се научила да се движа на автопилот, защото си намирам
банята със затворени очи.

# 577
И ние сложихме фотолампи в на баба къщата,много е доволна,че все забравяше да угаси и трябваше да се връща.На двора също сме със соларни фотопрожектори,котките редовно ги включват,но пак си е удобство.Малкият още спи на приглушена нощна лампа със зелена светлина,на почти пет е.Иначе ние на пълен мрак,мен не ме бърка принципно.

# 578
И аз мразя светнати лампи, обичам да ми е приглушено вкъщи. Хеле да свети нощем - абсурд. Децата също никога не са търсили вечер да им е светнато.
Има достатъчно улично осветление наоколо, даже прекалено една мигаща лампа ми свети в прозорците.

# 579
Е,хайде,щом ще се обясняваме 😁-лампата нощем се гаси.Но коридора ни е тъмен,нямаме врати със стъкла към него,и имаме нужда от осветление денем.Намирам се на място,на което нощем в спалните е тъмница,за което съм много щастлива 😁.

# 580
И при нас е тъмницa,навсякъде сме с външни щори,единствено в хола,който е с врата към двора са пердета и през тях се вижда уличното осветление и прожекторите в двора.Но там не спи никой,така че не е от голямо значение.

# 581
От доста неща се лишавам с тази инфлация. От ежедневни битови не. Икономията е майка на мизерията...

# 582
За ноември - 43 лв.
Двама сме. Разчитаме само на ток. Живеем на партер.
Пускаме климатик и бойлер от 6/7 ноември. Както и подово отопление в спалнята, но сме го нагласили едва на 8 градуса, колкото да не се усеща студ на краката.
Климатика не сме го спирали. Вечер и когато няма хора вкъщи , го държим на 18 градуса и silent  режим.
Фурна , миална - средно всеки ден. Пералня: два пъти седмично.
Не държим светната нито една лампа нощно време.

А ние пък не палим лампи нощем.Ако съм сънена и ми се облещи някоя, ще се гътна
........
Явно съм се научила да се движа на автопилот, защото си намирам
банята със затворени очи.
Ух, как се разпознах тук Simple Smile
Аз дори , използвам тоалетната нощно време, без да святкам лампа. Светя с часовника си, колкото да не се спъна в нещо
Струва ми се издевателство над мозъка ми , докато почти спя, да светна лампа, за да се изпишкам

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 19:35 от Serendipity*

# 583
За ноември - 43 лв.
Двама сме. Разчитаме само на ток. Живеем на партер.
Пускаме климатик и бойлер от 6/7 ноември. Както и подово отопление в спалнята, но сме го нагласили едва на 8 градуса, колкото да не се усеща студ на краката.
Климатика не сме го спирали. Вечер и когато няма хора вкъщи , го държим на 18 градуса и silent  режим.
Фурна , миална - средно всеки ден. Пералня: два пъти седмично.
Не държим светната нито една лампа нощно време.

Добре де, и в Сандански да сте, в апартамент с южно изложение да сте, как става тази работа с отопление, бойлер, подово и останалите уреди, за 43 лв./месец? Направо не мога да повярвам.

# 584
По-скоро не е дала вярно периода. Сегашните сметки мисля, че не обхващат целия ноември.

Общи условия

Активация на акаунт