Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 5

• 42 393
  • 778
  •   1
Отговори
# 675
Още не е късно да се разюти зимата.
За момента тока излиза най-изгодно и не ми липсва да  давам тройно за суровина за парното.

# 676
230 лв. при нас,с 50 по малко от миналия декември.Едно че е по топло и второ сменихме най-стария климатик,един осем годишен самсунг.Другото си е същото-три климатика,един панел,голям бойлер,миялна,пералня,сушилня,печка,понякога фрайер и мултикукър,два тв единият по цял ден и разни други дребни.

# 677
Здравейте !
Не намерих такава тема за газта и реших да попитам тук. Ние сме новодомци и сме на газ, предните 3 месеца плащахме около 200 лв за газ и 40 лв за ток, (като сме пускали парното 5-10 пъти по няколко часа вечер) но този месец сметката ни за газ е 600 лв, вярно, че не сме спирали парното, което държим на 21-22 през деня и 18-19 през ноща. 2ма човека сме само в 100 кв апартамент( с изолация и висок клас дограма). Комшийте от долния етаж имат 320 лв сметка за газ, а са 5 човека.

# 678
  • Между гори и планини
Какво значение има броя на живущите към сметката за газ? Има значение квадратурата ба жилището.
Нашата нова сметка за ток дойде. Бе много хубава 150 лв, като само в детската сина ми си пуска печка, защото държи да е на затворена врата и топлината от камината на дърва не стига до там. Но аз всяка седмица квася кисело мляко във фурната по няколко часа, пускам пералня на високи градуси и дълъг режим почти всеки ден, бойлер на ток и т.н. Като тегля чертата за отопление и др ба дърва и ток всичко излиза на месец към 350 лв за 100 кв.м но в нас под 25° не пада, а сме в къща в балкана.

# 679
Казвам колко човека живеят, Защотото както ние така и те сме изцяло на газ- готвене, къпане, отопление . Предполагам има разлика( ние готвим 1 на 2 дни, но те готвят всеки ден) ние се къпем по 1 път на ден, но те са 5 човека по 1 път на ден си е повече от двойно.
Какво значение има броя на живущите към сметката за газ? Има значение квадратурата ба жилището.
Нашата нова сметка за ток дойде. Бе много хубава 150 лв, като само в детската сина ми си пуска печка, защото държи да е на затворена врата и топлината от камината на дърва не стига до там. Но аз всяка седмица квася кисело мляко във фурната по няколко часа, пускам пералня на високи градуси и дълъг режим почти всеки ден, бойлер на ток и т.н. Като тегля чертата за отопление и др ба дърва и ток всичко излиза на месец към 350 лв за 100 кв.м но в нас под 25° не пада, а сме в къща в балкана.

# 680
Няма значение колко
човека обитават жилище с еднаква квадратура и конструкция, освен ползването на топла вода.Както сама казахте сте държали парното постоянно, за тях не знаете.Може да ползват само бойлер на газ, а да се отопляват на ток.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 15:26 от ДХ3

# 681
Зависи те на колко градуса поддържат парното, може да готвят на ток, да се къпят по-малко от вас.
Разпитайте ги, ако можете.

Отоплението на газ излиза доста скъпо. На работното място сме на газ, парно. Само отопление и топла вода, колкото за миене на ръце, плащам изключително много. Но засега нямаме друга алтернатива.

# 682
  • Пловдив
Здравейте !
Не намерих такава тема за газта и реших да попитам тук. Ние сме новодомци и сме на газ, предните 3 месеца плащахме около 200 лв за газ и 40 лв за ток, (като сме пускали парното 5-10 пъти по няколко часа вечер) но този месец сметката ни за газ е 600 лв, вярно, че не сме спирали парното, което държим на 21-22 през деня и 18-19 през ноща. 2ма човека сме само в 100 кв апартамент( с изолация и висок клас дограма). Комшийте от долния етаж имат 320 лв сметка за газ, а са 5 човека.

Ами малко множко ми се вижда и то не само последната ви фактура, но и предните. Както малко по-рано писах ние платихме 345.30 лв за декемри.До вчера си мислих че е доста, но проверих колко съм платила 2021-363.6лв . Ноември тази година беше 105.73- 3 души сме, готвя всеки ден, всеки ден ползваме топла вода и парното не е спирано от началото на сезона.
Вие сте вече 2рите или 3тите за който чувам че имат такава сметка.

# 683
Ние за 5 дни имаме 137лв газ само от бойлера.Пуснахме я, защото на ток загрява бавно, а три дни у дома имаше гости.Къпали са се 5-6 човека на ден.Бойлерът е 100л или 120 най-много( не помня вече).Просто цената на газа се промени драстично спрямо миналата година.

# 684
Колко мегаватчаса сте потребили този месец? На фактурата следва да го има числото.

Аз предишни години за малък апартамент в най-студените месеци съм потребявал по около 1.5 мегаватчаса. По сегашните цени от 186 лв/мегаватчаст + остналите такси, то теоретично и аз щях да съм платил към 300 лв сметка. Избрах още предната зима отопление с климатик. Още тогава имаше разлика в цената, а за тази година да не говорим.

# 685
  • Варна
И аз се изненадах от сметка 134лв. за толкова уреди.
Ние живеем в дървена къща с много мощна изолация, 100кв.м. Цялата се отоплява с един климатик (и аз не вярвах, но се оказа възможно), бойлера не се изключва, пералня, сушилня, съдомиялна, помпа за водата, хладилник и фризер сметката ни е 180лв и ми се струва много добре.

# 686
Сметката ни е 134лв както писах, но всичките ни уреди са нови-  купувани са преди около година, когато решихме да подменим всички стари уреди ( старите бяха около 10 годишни ) включително и климатиците. Два от тях, топлят спалните, третия го сложихме наскоро в хола. Имаме и камина на дърва  в хола, която не ползваме засега ( заради високите цени на дървата решихме да сложим климатик и в хола) .  Осветлението ни е лед навсякъде, имаме и 4 броя камери, които също работят постоянно. Към Евн сме, къщата е  изолирана отвътре с каменна вата, има и дебели стени. Отчетения ни период е 18.11 - 17.12.

Двама възрастни и едно дете. Етажа, на който живеем е около 85 кв по груби мои сметки Simple Smile

# 687
  • при моите любими
Напълно е възможно потребителката на газ да плати толкова. Точно заради тези високи цени и ние минахме на ток. Миналата година с първото качване на цена, тогава около 163 лв.за киловат, имахме сметка от 520лв. за същия размер апартамент. Сега цената с акцизите, пренос и т.н е по-висока. А е още топло навън и обикновенно котлетата са настроени да спират автоматично над определена външна температура. Представям си какво ще плащат, като дойде трайно застудяване. Истината е, че в момента на ток е най-евтино отоплението.

# 688
  • добрич
Миналия месец 103,този месец 253 разликата е 1 бойлер
Не е възможно такава голяма разлика в сметката само от 1 бойлер! Колко литра е?
80 литра е бойлер,другите уреди са 2 климатика 1 конвектор,перални и сушилни по около 5 на седмица телевизори 3.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 17:38 от rumqniceto

# 689
  • Пловдив
И аз се изненадах от сметка 134лв. за толкова уреди.
Ние живеем в дървена къща с много мощна изолация, 100кв.м. Цялата се отоплява с един климатик (и аз не вярвах, но се оказа възможно), бойлера не се изключва, пералня, сушилня, съдомиялна, помпа за водата, хладилник и фризер сметката ни е 180лв и ми се струва много добре.
Може ли да кажете  какви сантиметри е изолацията на пода ,стените и тавана ?

Общи условия

Активация на акаунт