В селата хората се познават, площта в дворовете е голяма и малко майки си извеждат децата в обща градинка. Тя не познава никого, а ако немският и не е добър може и да седи затворена по цял ден в къщата и двора. Няма кола (ако имаше, нямаше да чака мъжът и да я кара до магазина). В селото има 10 пъти по-малко хора, отколкото в квартал на голям град, но в квартал гъстотата на населението е висока и е по-лесно да общува с други хора.
Не знам как е в Германия, но в Англия чужденци по селата почти няма. Не познавах индиец или негър, който да живее на село. В големия град може да намери неработещи българки, сръбкини, туркини, всякакви, с които взаимно да си гледат децата. Най-добрата ми приятелка оставяше дъщеря си на друга туркиня и ходеше да работи в петък, събота и неделя, а гледаше нейните от 15.30 докато се върне в 17.45ч през седмицата. Като беше бебе синът ми, гледах детето на приятелка през деня, 1-2 дена седмично, безплатно, така че да иде да работи и да си събере пари. Други приятелки го гледаха през другите дни. Мъжът и даже не разбра, че тя работи 🌞. И моят не разбра. На такова нещо местна трудно ще се съгласи.
Няма лошо да живеят на село, по принцип, но в нейното положение ще и е по-лесно, чисто социално, в град.