Съпругът скъперник, брака ни се разпада

• 16 135
  • 225
  •   1
Отговори
# 150
Тя няма ли да живее по-спокойно и добре ако го зареже и го осъди за издръжка?

Според мене не. Явно мъжът си и харесва, животът с него и харесва ако не се брои храната. В момента не и минава през ума да се раздели с него и никъде не го и споменава като възможност. След раздялата може да се окаже с повече пари, но в депресия, че е сама, даже не сама, ами с дете. Самото местене с дете е тежко. Два пъти сме се местили с деца и хич не беше весело.

За мене е сгрешила когато се е съгласила да пестят за къщата, която не е нейна и от която в момента няма полза, а не се очертава да живеят там.

Мисля, че може да останат заедно Ако тя обясни, че такъв живот е неприемлив за нея, даде бюджет и каже, че ако от следващата седмица или месец парите за храна останат 40, 80 или колкото харчат в момента иска раздяла и ще се изнесе. За това, обаче и трябват спестявания, план, място, където да отиде с детето.
Ако е така то тогава е мазохист и от темата няма смисъл.
На мен биха ми била свръх противни такива скандали и поведение.

# 151
  • София
Моят мъж правеше подобни скандали и затова сме малко разделени. Но все пак ги правеше веднъж на няколко години, когато и той изпадне в тежка ситуация. Така, да има редовна заплата и аз да имам доход и той да ми прави драми, май не е било.
Освен това, моите пари винаги са си били само мои и за децата.

# 152
Разкарай го, изнеси се и го накарай да ти плаща издръжка.

# 153
Много неща се изписаха.И аз ужасно мразя скъперници.Да се лишаваш,за да наливаш пари в някаква къща,която ще ползваш 1 месец годишно,пък си е чиста глупост.
Предлагам авторката да остави мъжа да пазарува храна и да го храни с каквото е напазарувал,а от своите пари да храни детето.

# 154
Обърни се към някоя институция да ти помогнат да се махнеш от тоя бардак и пускай молба за развод. Ама като ти гледам коментарите много ме съмнява да го направиш.
Няма какви други съвети да ти се дадат. Аз 40 евро харча на ден за двама души за храна.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 23:20 от Arielle

# 155
  • По света и у нас
Ох, Королева, колко такива познавам тук...Мизерства, за да отиде лятото в БГ с БМВ да се фука. Тук не го кара, понеже няма пари за бензин. Типично балканско. Един съсед косовар паркираше пред блока Порше, но пазаруваше с него в Лидл. Сега го продаде, защото не може да си плаща лизинга. Имаме и още косовари, турци и т.н. На паркинга стоят Мерцедеси по на 10-15 години, но са Мерцедеси.
Колко чистачки, разносвачи на пици и маникюристки карат мерцедеси лексуси и БМВ-та не е истина…

# 156
Кога купихте къщата, като сте от 6 години в немско?
Забрави да питаш за колко пари са я взели,кое населено място и колко пари са им нужни за ремонт Simple Smile

# 157
Аз, не бих го изтърпяла това. И ние живеем в Германия и не виждам какво би купила за 40€ при положение, че сте трима. Няма да споменавам аз колко оставям в магазина през ден ,но ако моя мъж беше такъв ,със сигурност нямаше да ми е такъв още дълго.

# 158
Бягай с 200 от там. Даже не си мисли да му даваш шанс в името на детето. Това дете е обречено на мизерия и лишения, защото тати е неспособен да влага енергията на правилното място.
Мъжът до теб никога, ама никога не може да си позволява да те хули и нарича с грозни имена. Още повече, че си майка на детето му. Положителното е, че живееш в социална държава, в която има много начини да ти се помогне като самотна майка. Въобще не го мисли.

# 159
  • Paris, France
Аз 40 евро харча на ден за двама души за храна.

Четирима възрастни сме у дома и не пестим от храна, но по 20€ на човек дневно ни е само коледното меню, което включва пресни лангусти, хайвер от сьомга, гъши дроб с трюфели, сирена като Reblochon, Tomme, Brie, шампанско и даже купешки сладкиш. Хранителни продукти за 80€ ми заемат 2 пазарски колички и стигат за седмица. На пазара във Франция доматите, чушките, патладжани, тиквички, карфиол, зеле, пъщърнак, червено цвекло, моркови, лимони не надвишават 2€ за кило в момента. Картофите и морковите в стария квартал са по 1€ килото и по-малко. Вътрешни органи, агнешки и кози ребра, риби като диви сардини са по 5, 6€ с клизма. Говеждо без кости не надвишава 8-9€ и в супермаркета. Огромна маруля, 3 връзки магданоз, кориандър, джоджен са по 1€, 2 марули, връзка пресен лук, връзка от 5 глави целина с листата за 1.50.

Бобовите са 1.80-3€ за кило, студенопресован зехтин 5€, олио 3.50€, краве масло под 2€ за 250г.

80€ мога да похарча само като купувам дива сьомга + други неща и четиримата не можем да го изядем за 2 дена, че и за 3.

Вчера пържих кило диви сардинки за 6€ и още имаме от тях, като сме яли и преди малко, за обяд днес, 2 скъпи франзели от по 0.90€ всяка, маруля за 1€, краставица за още 1€, кило домати за 2€, връзка магданоз за 1€, чесън и лук общо 1€, зехтин 100мл 0.5€, олио 500мл 2€, сол, пипер, брашно за овалване 1€, 3 кроасана с масло 3€, 6 яйца 2.50 и пак не достигаме 30€ четиримата.

За Германия ми се вижда ужасно много.

Може ли едно дневно меню с цените? Навън ли се храните?

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 16:53 от Nevena Virolan

# 160
Невена, с интерес те четох и завидях за  цените. Ние в провинцията плащаме по-скъпо Grinning Вчера ми смляха кайма от чисто говеждо, близо 20 евра килото.
Но в Германия наистина има и евтини магазини. Aldi, Netto например. Но и там за 40 евра ще вземеш само нискокачествена опакована храна.

# 161
Невена, аз като едно отявлено foodie, може ли да споделиш, било и на ЛС за франзелките по 90 евро?

# 162
  • Paris, France
Невена, аз като едно отявлено foodie, може ли да споделиш, било и на ЛС за франзелките по 90 евро?

Франзелите са по 0.90€ всяка. В бързината, докато съм се чудила цента ли да пиша или стотинки, съм тропнала €. Извинявам се за грешката  💐 и ще отида да редактирам за да не се чудят други фудита какви са франзелите и дали са посребрени или са украсени с истински перли. По 0.90€ са франзелите от 200-250г, наричани flûtes или baguettes занаятчийските хлебарници. Тези в супермаркетите са от 0.29€ до 1€ ако съдържат специални брашна и ядки. В скъпите хлебарници надвишават 1.50 и даже 2€ само ако са целите сваляни в мак, примерно, нещо такова. Преди ги имаше в Chez Paul, но от години не ги виждам.

pepa57, и тук цената на прясносмелена кайма от 100% мускул е такава (Ако не и по-висока) във френските месарници. На пазара в моя квартал има колбаси от над 100€ килото и цените са двойни. Ходя обикновено в Colombes, като зная, че в съседен Argenteuil било по-евтино. И на пазара, на който ходя има риби по над 30€ килото, сирена от по 50€ итн. Магданозът, който е 0.40€ за връзка и 1€ за 3 връзки струва 0.80-1€ в супермаркета Leclerc, който е до самия пазар.

Aldi и Lidl има до нас, сигурно и до вас. От Лидл купувам масло, кафе, хубав черен шоколад 85%, 1.25 за 125г. Преди месец купих домати за 1.50€ от пазара и като отивам в Лидъл, виждам същите за 1€, но това е специална оферта, а не редовна цена.

Доста познати имам в Германия и седмичния им бюджет не надвишава 150€ за 4 членно семейство, та затова се зачудих. Даже и кайма от 20€ килото двама души не могат да я изядат за един ден.

# 163
Скромно се храните, Невена. Кило риба тъкмо ще стигне за едно хапване на нас двамата и 40килограмовата ми дъщеря, но трябва и нещо гарнитура да има. А докато синът ми живееше с нас, готвех в казани, не в тенджери.😂

# 164
  • София
Разкарай го, изнеси се и го накарай да ти плаща издръжка.
Там, в Германия, това не е много сигурно, че ще се случи така лесно, както у нас.
Особено, ако тя няма ценз, не е работила преди и пр....

Общи условия

Активация на акаунт