Съпругът скъперник, брака ни се разпада

• 16 143
  • 225
  •   1
Отговори
# 135
Не прочетох абсолютно всички страници, за мен това не е скъперничество, а наказание. Човекът се изживява като жертва, че само той работи и това ти е наказанието. Седмично пазаруване за 80 лева... евала, явно само промоции, аз за едно пазаруване през ден давам повече. А защо се кътат тея суми от по 1000 евро месечно, да ги изяде инфлацията?! Според мен имате друг вид проблеми, а това с парите е резултат. В една връзка партньорите са равностойни, не може единия да държи сметка на другия. Не си представям мъжа ми да ми следи касовите бележки и да тропа с крак, нито аз правя това, когато той пазарува. В крайна сметка не си дете, а той не ти е господар.

# 136
Съжалявам, но тоя си е бил и преди такъв.
Що се ожени за него? И сега как ще го промениш, ми никак. Скручовци не понасям под никаква форма, ма то се гледа преди това.

# 137
Не прочетох абсолютно всички страници, за мен това не е скъперничество, а наказание. Човекът се изживява като жертва, че само той работи и това ти е наказанието. Седмично пазаруване за 80 лева... евала, явно само промоции, аз за едно пазаруване през ден давам повече. А защо се кътат тея суми от по 1000 евро месечно, да ги изяде инфлацията?! Според мен имате друг вид проблеми, а това с парите е резултат. В една връзка партньорите са равностойни, не може единия да държи сметка на другия. Не си представям мъжа ми да ми следи касовите бележки и да тропа с крак, нито аз правя това, когато той пазарува. В крайна сметка не си дете, а той не ти е господар.
Аз мога да си представя съпругът ми да вдигне джабала, че много харча и да тропа с крак, но си представям и какво ще последва... Wink
Авторката сама се е поставила в подчинено положение, може би защото са живели със свекър и свекърва в техен имот. И от там сама е повярвала, че мъжът е Кралят Слънце.
Когато тя самата започне да гледа на двамата като на равни, тогава и ще спре да допуска такива самодейни изчисления на издръжка за седмицата.

След като тя дава 900, и той да дава толкова и после да спестява за съборетинката на село.
А ако той дава по-малко, и тя да дава по-малко и остатъка да спестява за черни дни.

# 138
Това мъж да ти брои хапките и броя използвани дамски превръзки ми звучи невероятно.
Независимо кой ,колко изкарва. Важното е неговото отношение към теб, което не виждам как ще се промени, защото той си е такъв.

# 139
И аз съм склонна да вярвам, че щедрия човек, си е щедър и като има, и като няма. Както и стиснатия, си е все стиснат. Не съм имала случай мъжа ми да пита защо съм купила еди какво си или кое колко струвало. То чак абсурдно изглежда. Смисъл такъв, че ако ти държи сметка, значи не стигат парите, а като не стигат парите, значи нещо той не се справя с грижата за семейството. Т.е. той сам себе си обижда.

# 140
  • Варна
Тая съборетина, в която иска да налива пари, е на всички други, но не и на авторката. И въпреки това тя лишава себе си и детето заради нея. Да си поотвори малко очите.

# 141
  • Great Britain
Мъжът Ви е насилник. Финансовото насилие си е насилие. Вербалното също.
Абсолютно да.

# 142
  • Варна
10 стр. коментари и аз пак не разбрала темата за какво е. Да си сподели авторката или се дири съвет как да се спаси такъв брак?
Не си струва де, ама ако дамата не иска да се разделят... опцията е да го хлопне с нещо по-тежичко, дано му се наместят лимките на тоя галфон... (или пък ще остане вдовица, което е много крайна мярка, вярно Smiley)

# 143
  • София
Вчера говорих с едни приятели бригада майстори. Цените само за тази година и на труд и на материали са фиууууу. Греда! Една греда се се вдигнала тройно.

# 144
Тая съборетина, в която иска да налива пари, е на всички други, но не и на авторката. И въпреки това тя лишава себе си и детето заради нея. Да си поотвори малко очите.

Това щях да напиша и аз - спестените от авторката пари ще отидат в посока, където тя няма участие като собственик. И за милионерско семейство да ставаше дума- въпрос на принцип е щом ограничава себе си и детето си, то да го прави в името на цел, която е в директен интерес на това дете и нея самата.

Това принципно. Иначе конкретно - нека съпругът седне и изготви седмично меню, да прецени откъде да набави необходимите продукти и да ги сготви. Така ще добие представа кое колко струва, колко наяжда и дали може да бъде част от менюто ви по-често. След няколко седмици така ще имате поне някаква изходна точка и информация за обсъждане. Това мога да дам като съвет за малко супермаркетен семеен мир, женската ми солидарност и надъхване просто няма да ти помогне много.

# 145
Всичко са ти казали.

Аз искам само да те предупредя, че описаното звучи като твоя да е от тоя тип мъже, от които и чеп за зеле не става и живуркат само благодарение на мама и тати. Сега те използва да му наливаш пари в къщата, защото сам не може, и ти се съгласяваш, щото нали - семейство сте, ама утре какъвто е мухъл и насилник като нищо ще каже, че тая къща не е твоя и или ще слушаш и изпълняваш каквото той каже, или на улицата. Такива хора така се чувстват велики. И ти ще си шах и мат, защото действително нямаш де юре нищо - години наред вместо да спестяваш за себе си и детето си давала парите си за нещо негово.

Сега още не е късно да се осъзнаеш и да подсигуриш и себе си, и детето.

# 146
900€ са твои, тоест имаш да си харчиш по 210 на седмица. Въпросът е, ти какво правиш още с тоя мизерник? Ума ми не го побира, искаш жена, искаш дете, ами искаш и без пари да минеш. Е нестава.

# 147
Тя няма ли да живее по-спокойно и добре ако го зареже и го осъди за издръжка?

# 148
  • Paris, France
Тя няма ли да живее по-спокойно и добре ако го зареже и го осъди за издръжка?

Според мене не. Явно мъжът си и харесва, животът с него и харесва ако не се брои храната. В момента не и минава през ума да се раздели с него и никъде не го и споменава като възможност. След раздялата може да се окаже с повече пари, но в депресия, че е сама, даже не сама, ами с дете. Самото местене с дете е тежко. Два пъти сме се местили с деца и хич не беше весело.

За мене е сгрешила когато се е съгласила да пестят за къщата, която не е нейна и от която в момента няма полза, а не се очертава да живеят там.

Мисля, че може да останат заедно Ако тя обясни, че такъв живот е неприемлив за нея, даде бюджет и каже, че ако от следващата седмица или месец парите за храна останат 40, 80 или колкото харчат в момента иска раздяла и ще се изнесе. За това, обаче и трябват спестявания, план, място, където да отиде с детето.

# 149
Ето с такъв бюджет няма никакъв шанс да напълнееш. Не е нужно да се броят калории. Фината фигура е гарантирана. Anguished

Общи условия

Активация на акаунт