Вашите начини за справяне с агресивните кучета

• 14 818
  • 185
  •   1
Отговори
# 105
Шофьор уби хора с колата си. Полицията излезе с две криминоложки "експертизи". Едната,че шофьора е бил дрогиран,другата – че не е бил дрогиран. Но вие продължавайте да вярвате,че щом полицията е казала,че момичето е убито от кучетата,значи е вярно...

Вие нормална ли сте?

Тъй като темата отново е актуална след поредната разкъсана жертва, а и както съм споменвал по една или друга причина живота често ме среща с глутници мога да споделя, че съм много доволен от лютивия спрей като начин за отблъскване.
Имах два случая през последната година, в който го използвах и мога да кажа, че точно попадение в муцуната веднага ги неутрализира. Препоръчвам тези, които са със струя, защото така намалява риска да се самонапръскаш.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 12:10 от jedinait

# 106
  • Най-красивата страна
Аз направо се вцепенявам от страх,като залае куче срещу мен и животното усеща...За глутница да не говоря...
Да,знам,не бива да показвам страх,но се разтрепервам ,даже не мога да извикам.Не мога да се справя с този проблем.
Случвало ми се е няколко пъти,но за късмет не съм била сама.
Лютив спрей ли?Най-вероятно няма да се сетя да го извадя...

В нашия град бездомните кучета намаляха,но не са изчезнали съвсем...
Обичам животните,имаме кучета на вилата,но не е редно глутници да скитат по улицата .
Тази жена не е единствената жертва.Много жалко за нея и съболезнования на семейството.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 13:38 от Veronikaaa

# 107
Даже не мога да си обясня за какво говорим - да не показваме страх, да носим спрейове???? В моята си страна, в ЕС, през 2023 г. трябва да се притеснявам от кучета по улиците, да не замръквам, да не излизам прекалено рано, да се озъртам като крадец, да нося спрейове, пистолети и не знам си какво си? Защото съществува проблем, който в една Шотландия е решен още през 1876 ли 1890 ли беше година? А в Талин даже и котки няма по улиците, казаха ми, че се чували, че някога имало бездомни кучета и котки, но не са виждали?

# 108
  • СИ
Даже не мога да си обясня за какво говорим - да не показваме страх, да носим спрейове???? В моята си страна, в ЕС, през 2023 г. трябва да се притеснявам от кучета по улиците, да не замръквам, да не излизам прекалено рано, да се озъртам като крадец, да нося спрейове, пистолети и не знам си какво си? Защото съществува проблем, който в една Шотландия е решен още през 1876 ли 1890 ли беше година? А в Талин даже и котки няма по улиците, казаха ми, че се чували, че някога имало бездомни кучета и котки, но не са виждали?

И за мен е напълно и необяснимо това. В България всяка година има по няколко души разкъсани от кучета. Това не знам дали го има и в африканските държави. И общини, МВР, прокуратура, съдилища си чоплят носовете и се опитват да ни обясняват, че това били нещастни случайности?! Баси...! Няма ли тия прости и нагли кучкари най-после да започнат да лежат по арестите и затворите и да плащат подобаващи обезщетения?!

# 109
В САЩ през 2018г. кучета са убили 36 американци. 26 са убити от питбули,2 от ротвайлери,2 от Дого Аржентино,2 от мастифи и 3 от смесени породи.

# 110
  • СИ
В САЩ през 2018г. кучета са убили 36 американци. 26 са убити от питбули,2 от ротвайлери,2 от Дого Аржентино,2 от мастифи и 3 от смесени породи.

САЩ са 330 милиона. Ние сме около 6. Тоест, на глава от населението като пострадали от кучета водим пред САЩ. И друго... Дали в САЩ собствениците на тия кучета им се е разминало?
За няколкото ми пътувания до САЩ мога да кажа, че там глутници от бездомни кучета не съм видял. Вероятно и там има бездомни кучета, но като нашето положение не съм виждал в други държави.

# 111
От дадената статистика за убийствата в САЩ ми прави впечатление, че убийствата са все от кучета с порода - тоест това са кучета със собственици, а не скитащи се глутници. Имам съмнение, че част от убитите са собствениците или хора от техните семейства. Не мога да си обясня страстта на някои хора да отглеждат толкова опасни животни.

# 112
Да,убити са от по природа агресивни кучета и понякога убитият е техният стопанин. Но в нашият трагичен случай,кучетата също са имали стопанин...

# 113
Имали са полустопанин. Доколкото четох само ги е хранил в някакъв изоставен двор. Едва ли ги е водил на ветеринар, за да следи състоянието им и за ваксинации. Не ги е връзвал, грижата му е била да им насипе нещо за ядене и дотам.

# 114
Дори напоследък не им е давал храна, защото собственикът нищо не му е дал. Гладни озверели животни, пуснати на свобода!

# 115
Какъвто е стопанина, такъв е бил и "полустопанина".
В България масово и животни се взимат за *гъзария*, като омръзнат - на произвола.
Имах електрошок, но с времето се е повредил, спря да работи. А и беше доста неудобно включването в режим готовност. Има ли такива, които се пускат сравнително лесно, въпреки защитата от неволно натискане?

# 116
Още не е сигурно,че кучетата са причинили смъртта на жената. Бог да я прости!
Извинявай, Глуха, явно си кучкарка, не мога да чета такива глупости!!!!

# 117
Какво ще рече кучкарка и НЕкучкарка?
Проблемът е със безстопанствените кучета, скитащи по улиците и ровещи по кофите за парче хляб.

Има европейски програми за приюти за такива животни, ама нашите управници спят. Или не спят, ама парите потъват в нечий джоб.
Кмета на населеното място също носи отговорност.

И какво ще рече полустопанин на кучета?
Това че някой им е хвърлил парче хляб прави ли го стопанин или полустопанин?

# 118
Ако прегледате новините от последния месец ще видите, че проблема е и в "стопанствените" кучета от агресивни породи.

# 119
  • СИ
Какво ще рече кучкарка и НЕкучкарка?
Проблемът е със безстопанствените кучета, скитащи по улиците и ровещи по кофите за парче хляб.

Има европейски програми за приюти за такива животни, ама нашите управници спят. Или не спят, ама парите потъват в нечий джоб.
Кмета на населеното място също носи отговорност.

...

Бездомните кучета са бизнес. И то добър бизнес. Доста фондации и сдружения се появиха в последните години. Разпространяват сълзливи клипове с бездомни животинки и молят за дарения. Съдейки по една комшийка, бизнесът върви добре.

Всъщност, темата е за агресивните кучета и как да се справяме с тях.

Общи условия

Активация на акаунт