Бързи здравословни въпроси и отговори – 34

• 41 476
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Еднократно е, да.
Задължително на гладно и жадно.

# 616
Здравейте!
От повече от година имам следните странни оплаквания:
- Болка в/около едната става на челюстта - тъпа, не много силна и постоянна болка;Понякога се мести към ухото, зъбите или гърлото. Получавам главоболие.
- Постоянна болка и дискомфорт на гърлото - в сливиците и в трахеята; Дращи ми; Чувствам, че все едно цялата ми шия е надута и запушена; Когато съм легнала ми е дискомфортно и сякаш ми е по-трудно да дишам.

Откакто имам тези оплаквания посетих зъболекар, лицево-челюстен хирург, специалист УНГ. Направиха ми снимки на челюстта и ставата, ехограф на жлези и лимфни възли в областта на шията и микробиология на гърло. Там излязоха две бактерии, които лекувахме с антибиотик 10 дни, но без подобрение на някое от оплакванията.
Всички останали лекари ми казаха, че нищо ми няма, но мен си ме боли.

Много моля, ако имате идея към какъв специалист да се обърна и какъв може да е проблема, да споделите.

# 617
Здравейте!
- Болка в/около едната става на челюстта - тъпа, не много силна и постоянна болка;Понякога се мести към ухото, зъбите или гърлото. Получавам главоболие.
- Постоянна болка и дискомфорт на гърлото - в сливиците и в трахеята; Дращи ми; Чувствам, че все едно цялата ми шия е надута и запушена; Когато съм легнала ми е дискомфортно и сякаш ми е по-трудно да дишам.

Откакто имам тези оплаквания посетих зъболекар, лицево-челюстен хирург, специалист УНГ. Направиха ми снимки на челюстта и ставата, ехограф на жлези и лимфни възли в областта на шията и микробиология на гърло. Там излязоха две бактерии, които лекувахме с антибиотик 10 дни, но без подобрение на някое от оплакванията.
Всички останали лекари ми казаха, че нищо ми няма, но мен си ме боли.

Много моля, ако имате идея към какъв специалист да се обърна и какъв може да е проблема, да споделите.

Правихте ли консултация с ортодонт? При мен неправилната и дълбока захапка беше причина за схващания на челюстта и главоболия. След проведено ортодонстско лечение с брекети нямам такива оплаквания.

# 618
Здравейте!

При мен след две години ходене по 150 доктора, вадене и умъртвяване на зъби при хирурзи, лекуване на възпаления на нерви и стави и какво ли не  - мина след един месец пиене на деанксит (леко успокоително, което пих за друг проблем) Иначе според невроложка беше възпален нерв, който лекувахме с инжекции, но те явно не помогнаха, а деанксита помогна.

# 619
Гърненце, като каза млади - моя първи полип беше като бях на 35. До тогава даже месо не ядях, защото не обичам, не заради мода, а то и не беше модерно по него време. От тогава на всеки 5 години съм на колоно. На следващите 5, пак полипи. Тоя път 2. Сега ми е ред догодина. Но не го оставяй ако не  иска. Не знам какви са протоколите сега, но преди години не беше така както казваш за операциите за хемороиди. Не се правеше колоно. Дано са променили нещата.

# 620
Бях писала преди няколко дни за изследване на кръвната захар. Планирах да пусна утре щитовидни хормони и гликиран хемоглобин, а сряда - ПКК плюс други неща и обременяване с глюкоза.

Но сега се зачудих - ако всичко е наред с глюкозата утре и гликираният хемоглобин покаже, че нещата са окей - има ли смисъл да правя обременяването? Кое какво показва?

Дори и да са в норма по-скоро АГ в човекът , който да прецени има ли някакви медицински предпоставки да правите обременяване - консултирайте го Simple Smile

# 621
Защо АГ? Ендокринолог трябва да реши дали да се прави обременяване.

# 622
Ендокринолога е лекарят който се занимава с изследване и регулиране нивата на кръвната захар! Не е АГ! Само по време на бременност някой самозабравили се АГ изземват компетенциите на ендокринолозите .

# 623
  • София
Гърненце, като каза млади - моя първи полип беше като бях на 35. До тогава даже месо не ядях, защото не обичам, не заради мода, а то и не беше модерно по него време. От тогава на всеки 5 години съм на колоно. На следващите 5, пак полипи. Тоя път 2. Сега ми е ред догодина. Но не го оставяй ако не  иска. Не знам какви са протоколите сега, но преди години не беше така както казваш за операциите за хемороиди. Не се правеше колоно. Дано са променили нещата.
Извинявам се, може би съм пропуснала точно тази дискусия, но как решихте да си направите колоно? Имахте ли някакви оплаквания и ако да - какви?

# 624
Здравейте, сещате ли се за нещо от което може да се получава висока кръвна захар след ядене, болки в шията и нервност, освен диабет. Става въпрос за млад и слаб човек, изложен на доста стрес в последните месеци. Вече е бил на няколко ендокринолози и са правени тестове за диабет /излиза, че не е според докторите/. Мисля си, че може да е преддиабетно състояние, но честно казано не разбирам. Бил е и на невролог и гастроентерлог, които също не виждат проблем на пръв преглед. Благодаря Simple Smile

# 625
Как така хем ендокринолозите не виждат проблем, хем пишеш, че стойността на глюкозата му след ядене е висока?

# 626
Извинявам се, може би съм пропуснала точно тази дискусия, но как решихте да си направите колоно? Имахте ли някакви оплаквания и ако да - какви?
От раждането се сдобих с вътрешни хемороиди. И личната ми лекарка освен лекарка ми стана и приятелка с годините. За хемороидите беше ми изписвала някакви мазила които естествено не помагаха. И един ден по скоро на майтап отколкото с кой знае каква причина от моите оплкавания ми вика “абе я да те пратя на butt doctor”. И аз “ ами добре”. Та така този майтап сигурно ми е спасил живота. Защото аз кървене нямах. От време на време някаква вътрешна болка. На годината веднъж да речем. От този род оплаквания и честота.

# 627
Как така хем ендокринолозите не виждат проблем, хем пишеш, че стойността на глюкозата му след ядене е висока?

И на мен точно там ми се губи нишката - как може да е висока глюкоза и да не е свързано с диабет и реших да ви питам и вас. Иначе изследванията и прегледите са на приятел и е по преразказ поста, а не съм чела точно какво пишат в амб. листове.

# 628
Е, при такова описание, ние няма как да помогнем. Висока кръвна захар (над определени нива) си е точно Диабет. Няма други тълкувания.
Твоят приятел трябва да представя ситуацията по-конкретно, ако иска да получи конструктивни мнения.

# 629
Здравейте! Някой може ли да препоръча добър специалист по ревматология/имунология? Няколко пъти вече има съмнения джипито за лупус, търся добър диагностик, защото показателите извън норми са ми пръснати по различните изследвания, които са ми пускали досега, но цялостната ПКК изглежда ок. Но ето пак цяла нощ не спах спокойно с болки в пояса/бъбреците, и се събуждам изморена с болки по ставите. Също, има ли алтернативни лечения, ако не дай Боже се окаже автоимунна история? Възможно ли е да е на нервна почва, или наистина пуста хранителна непоносимост да го е отключило… четох, че гломуронегрит или както се казва, се получавало вследствие на изострен лупус епизод.

Общи условия

Активация на акаунт