Тренировки в домашни условия - 116

• 44 810
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
Подкрепям много написаното от НФ.

Аз продължавам с БР. Още съм на първа седмица всъщност и съм правила само кардиото и основната тренировка. Някъде добавям гири, защото все още няма голямо натоварване.  Много ми харесва, че тренировките се повтарят.

# 346
  • София
Днес - кардио. 2 серии напади -по 10 на крак, бягане на място - 50-60 секунди - 2 серии, клекове - 2 серии по 20, клекове и подскок - 2 серии по 10, планински катерач - 2 серии по около 25 секунди, скокове звезда - 2 серии по около 50 - 60 секунди. 3-4 упражнения за корем. Съвсем кратко разтягане, и втори опит разтягане за шпагат. Преди го правех, но в 11 клас. Поздрави!

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 15:42 от Contest

# 347
Днес любимата ми Chisel Balance от ХиЧ. Взех мерки, за да си следя прогреса. Тежестите също увеличавам този път, защото имам малко по-голям набор от такива. Съжалявам, че взех щанга вместо едни 10кг или 12кг гири, но дано ѝ намеря приложение скоро време. В обедната почивка направих 20 минути кардио от всевъзможни упражнения. Пълен миш-маш, но добре ми подейства.

# 348
  • Бургас
Мен ме налегнал един мързел... Нита на фитнес ходя, нито вкъщи тренирам. Накаква йога от време на време, разтягания, но и там съм несериозна. Преди НГ успях да разпъна страничния (мъжки) шпагат, което ми беше мечта, обаче спрях и сега пак наново трябва. Като ви чета обаче как си следвате плана с тренировките ме досрамя. Та като излязох по обед, току що се прибирам от 17км ходене пеша. Blush

# 349
  • Варна / UK
red soul, когато отслабвах (2019та Simple Smile ) си бях взела L-Carnitine, пиех го еднократно 15 минути преди тренировка. Моят беше течен, с добавен екстракт от зелен чай и ако трябваше да го пия и вечер - въобще нямаше да мога да спя.
Ето този:
Скрит текст:
Дозата е 10ml еднократно, съдържа 2000mg L-Carnitine. Аз пиех наполовина 5ml - което е 1000mg L-Carnitine + всичката друга химия, изброена на етикета Simple Smile. Имаше ефект, свалих каквото си бях намислила. Към него момент тренирах 4 пъти седмично силови, с малко кардио (по-скоро загрявка - бягане 12-15 минути на пътеката) в началото на тренировката, защото още не бях прочела, че кардиото се правело след силова тренировка - да бях знаела - сигурно нямаше да отслабна Joy
Твоят L-Carnitine е чист - по 500mg в таблетка. Може примерно да го пиеш 1 таблетка сутрин преди кардио; после 2 таблетки преди силова. Ако не ти пречи на съня, може на 3 приема да го взимаш (по една таблетка преди тренировките и една вечер преди сън, но не знам нощем каква работа върши - само съм чела, че в дните без тренировки е добре да се пие вечер... но не съм го правила).
Както и No Frame е писала - много е важна почивката - за да може нивата на кортизол да спадат, и това е особено важно при отслабване. Затова препоръчвам да не тренираш двуразово 7 дни в седмицата. Три или четири дни са достатъчни. Или пък раздрели тренировките - през ден редувай силови и кардио - ама пак много ми се вижда Hug
Отчетът при мен - в неделя - крака; понеделник - гърди, вторник - рамо (и горна част - гръб), днес - крос в парка и утре ще са крака.

# 350
Днес- йога за тичащи, или силно орязана и внимателна Ащанга първа серия.

Утре ще ходя на Кротка виняса (така я презентират, да видим какво имат предвид). Ще пиша. 🙂

# 351
То си зависи и какви са тренировките де... има и възстановителни такива, които общо взето загряват тялото/мускулите и раздвижват кръвообращението с цел да се възстановим по-лесно от тежките тренировки. Примерът е пред очите ви - Дез вчера тича маратон, днес ще прави йога, басирам се, че вчера е правила и стречинг преди да легне. Та е добре да бъдем по-конкретни като говорим за тези нещa и да не подвеждаме под общ знаменател, защото 30-50 минути йога или пилатес или бързо ходене/бавен джогинг или танцувално видео да речем си е тренировка, но е и великолепно възстановяване от силовите.

Пепа, например, няколко пъти споменава дробни (кратки мини тренировки, по няколко пъти на ден) и ми направи впечатление, че никой не реагира/коментира. А този подход е учудващо ефективен и при начинаещи и при напреднали, когато се гони някаква цел, защото се стимулира тялото/мускулите многократно. Ако (имам тази възможност) и се опитвам например да сваля кг или да го кажем по-точно да си редуцирам подкожните мазнини бих вкарвала неколкократни кратки кардио сегмента -= изобщо всичко което вдига пулса и повишава метаболизма. Ако нямам никаква възможност през деня бих ставала рано за да го докарам до просто "двукратно" трениране, което обаче няма да е същото като 2 х обикновената тренировка, която правя. Затова и казват, че "нерваците", които непрекъснато се движат горят по-лесно. Просто те стимулират не 1/денонощие, а многократно.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 00:07 от Agent Provocateur

# 352
Много благодаря за съветите! Взимам всички
 Flowers Tulip

# 353
Сложно е със щитовидната жлеза, там вече не разбирам, моята е здрава.
При мен двуразови умерени тренировки дават резултат, едноразови, за съжаление не. Не ми е в ред метаболизма, но не знам какво е. Поне двуразовите помагат.
Години наред съм живяла под страшно напрежение и стрес ( с децата) , кортизолът ми е бил в небесата със сигурност. Тази зима ме отрови здравето на друг близък, който отказва лечение. Знам, че не мога да се меся в чужд живот, но това ме смачка.

Стратегията на Пепа е супер, за съжаление, при мен неприложима.
Това което обаче ще прибавя, е кардиото за пъргавина на Каролин. Мисля, че това ми липсва, и ще помогне за свалянето, че съм много кръгла. Много трудно свалям, и лек дефицит не помага никога.

# 354
Коментарът ми към Ред Соул беше в аспекта на проблеми с щитовидната ,а не по-принцип...,предвид покачването на кг подозирам забавен метаболизъм и липса на енергия ,поради понижени ФТ3 и 4 ,тогава всякакви фитнес теории отпадат и може да влоши положението .
Днес пропускам тренировка ,вчера бях на масаж и цялото тяло ми е оболено  ,тази жена е БОГ ,слага вендузи ,отлепя ми кожата ,абе имам чувството ,че ми разблокира тялото...обаче съм като разглобена 👌
Ще направя едно разтягане само и ще си пия добавките .Вчера спах 10 часа ,дълбокият ми сън е 4 часа и половина -емииии мнооого съм доволна !

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 08:35 от No_frame bitch

# 355
Hammer Plyometrics за днес. Реших, че ще тренирам сутрин преди кафето, за да ми е “свободно” времето след работа. Иначе ми е доста натоварено след това и накрая на деня съм доста изтощена.

Лятото се прибираме и ще си работя от България. 🥰 Ще трябва да си поръчам тежести, че само 5-ци и 3ки имам вкъщи. Децата са на седмото небе.

# 356
Здравейте!
Днес правих ден 49, Епик 1 - силова и стреч тренировка със собствено тегло:

Очаквах я с нетърпение, изпълних я с огромно желание и със сигурност ще я повторя. Препоръчвам я! Собственото ми тегло ме натовари отлично, а 20-минутният стречинг освободи натрупаното напрежение, както в мускулите, така и психическото Wink. Карълайн е не само силна, но и доста пластична, а аз имам още мнооого работа по отношение на мобилност. Балансът ми е сравнително добър, но има още какво да се желае.
Утре е последния ден от програмата и ще стартирам Епик 2. Чудя се, обаче, дали да направя една седмица почивка с по-леки тренировки.
Поздрави!

# 357
Днешната тренировка

# 358
  • София
Привет!
Разбрах защо се казва Епик тая програма на Каролинката..

Ами епично я започвам - от една седмица вчера направих първите 15 минути.. чудо!
Обаче много работа, много други неща.., но каквото такова.

И ще престана да си гледам баджаците изотзадзе с огледало, ама че депресия..., мисля, че каквото и да направя няма да си отиде мистър целулит. Освен ако не стана 45 кила, ама тогава на нищо няма да приличам. Омммм.
Хубав ден!

# 359
Аз да се похваля, че най-накрая се сдобих с две петички от Декатлон Blush
Ще видим кога ще ги използвам, защото от две- три седмици не мога да се излекувам и тотално се скопосах
след последната тренировка. Това променливо време, явно изтивам, незнам вече писна ми.

Общи условия

Активация на акаунт