Бая изтървах конците на мама - драмата около Керем и Ханде
, но ви намерих. Харесва ми духа на темата, спокойствието, макар че ... има неща, за които вече имам оформено мнение. Все пак не бих изтървала инфото и дълбоко съдържателните постове, биха ми липсвали. А и не приемам кълченето на езика ни. Така че ... дерзайте! 
Искаше ми се да напиша нещичко по повод преведеното интервю от mikipoli с тримата големи творци.
То касае и актьорите в темата, а и май всички теми. Впечатлих се от няколко неща и от изричането им в прав текст. 1) Свободата на словото от края на миналия век сега я няма. В тази връзка - какво може и какво не може да се каже. Изглежда новото е, че словото, което по принцип е възникнало, за да свързва хората, се използва, за да ги разделя и противопоставя - тъжна работа. 2) Омразата и от какво се поражда тя. Така, както е описана, тя се ражда от жаждата за власт.
Защото е нормално за човека да иска каквото си мисли, а не обратно. Обратното означава, че мисля това, на което съм свикнала, или което е предизвикано от емоции, предразсъдъци, желания, мечти, други хора и т.н. И накрая: "Всеки сам си преценя", та до "жестоки неща"... И са прави, че мрежата се оказа една невидима, но всеобхватна власт, с която всеки сам не може да се пребори. Налага му се да мълчи или ... да крещи.
Въобще, водещият разговора е на ниво. 
Надявам се, на тази маса да бъде царуват светлината и топлината.

тук е ведро, спокойно и скоро проветрено!
Пролет! 

На който му харесва новият "дух" на темата и желае да се присъедини, е винаги добре дошъл.

Неделен релакс, да се включа и аз в черно-бялата фото-тема! /само в представянето/.