Изпуснах влака

• 17 976
  • 395
  •   1
Отговори
# 180
Нама кола. Червен флаг. Или няма пари, или няма необходимост. Само, че липсата на необходимост не може да съществува в София, защото “всичко ти е наблизо”. Добре, да кажем, че работи в квартала. Или работи до вкъщи. Но е доста странно мъж на 40 години да няма необходимост от кола. И да, минус е. С трамвая ли ще ме вземе за среща?

Ами, аз също нямам кола, даже и шофьорска книжка нямам, защото имам здравословен проблем, но си имам свое жилище. Значи и мен никоя жена не би ме погледнала само защото нямам кола... Не защитавам автора, но смятам че всеки заслужава да си намери половинката.

Не вменявайте по този начин вина! В неговия случай, от неговия разказ, става ясно, че не е поради здравословен проблем. Съжалявам за Вашия.

# 181
При мъжете ергени най-най-рядката причина е някаква непреболедувана голяма любов. В масовия случаи причината за вечния ергенлък е някакъв генерален бъг. Понеже познавам няколко на възрастта на автора. Ами единият е мега досадник - не спира да дудне, да дава акъли и да прави забележки за всякакви дреболии. Не го знам дали и какви връзки е имал. Но дрътото магаре ме караше аз да му пиша картичка, за да се извини на някаква девойка и друг да й занесе цветята. Като в това време от раз си хареса някаква друга мома и веднага започна да я сваля. На финала - нито една от 2те Joy Вторият ерген, който познавам, за мен си е скрит женомразец с неоспоримо вярване, че той е най-умният и най-можещият и жените трябва да си знаят мястото и да мълчат. Третият е бил женен за кратко, без деца, от тогава само несериозни връзки и живее при мама и татю. Четвъртият е на всяка манджа чувал с мерудия. Постоянно се меси в разговори, които не го касаят. Получава се така, че нито ти можеш да си кажеш твоето, нито другият да ти отговори, защото ергенчето изземва функциите и на двамата. Вероятно и 4мата ергени не виждат проблеми в себе си и биха се описали като приятни мъже, умни, можещи сами да се издържат и т.н.

Липсата на опит под формата на връзки е нещо, което няма научаване и няма наваксване. Нама как изведнъж да се сдобиеш със знания какво е да имаш човек до теб с всичките произтичащи от това усещания и действия. Няма учебник за това. Всъщност има - живота.
Този "генерален бъг" при такива типове, вечните ергени е обикновено, когато не е успял да се отдели от майка си, т.е, когато тя не му е позволила да го направи.

# 182
Ами след като си ти е добре сам, защо се напъваш да търсиш жена. Животът не е състезание. Всеки живее както може, а не както околните искат.

# 183

Именно. Отворен съм за нови неща. Търся и изучавам постоянно. Надграждам себе си. Това е нещо което ме крепи. Жаждата за нови познания.

Може пък и да не съм го изпуснал. Качил съм се доброволно на него още преди години. Маршрута през който минава и гарите на които спира са ми непознати. И така си пътувам през годините и времето, като външен наблюдател и пътешественик-изследовател.
Имам усещането, че всъщност не ти е чак толкова важно. И за себе си си прав. Така чувстваш нещата.
Ако стане, добре. Живот за двама, непознато досега. Ако не стане, пак ти е добре.

# 184
  • Тра-ла-ла
Имам усещането, че всъщност не ти е чак толкова важно.
Иска, ама няма желание. Вероятно това го усещат и жените, с които се пробва...ако въобще се пробва. Една вялост, пуснат по течението...

# 185
Жените не харесват дървени философи. Да започнем от там…

# 186
Нито хора с малко опит. Чара на по-зрелите мъже е в поведението, опита. Ти ако от 2005 не си имал връзка…

# 187
  • Sofia
Ами, аз също нямам кола, даже и шофьорска книжка нямам, защото имам здравословен проблем, но си имам свое жилище. Значи и мен никоя жена не би ме погледнала само защото нямам кола... Не защитавам автора, но смятам че всеки заслужава да си намери половинката.

Проблемът не е толкова дали ще те харесват жените, или – не. Ама ти самият какво мислиш по въпроса с невъзможността ти за шофиране? Това не те ли притеснява? Някой ден как виждаш да се случва логистиката в бъдещото ти семейство, жена с кола и книжка ли ще търсиш непременно?

# 188
Ех, кат почнете с тези коли. Аз лично се возя на градския транспорт, детето ми също. Детската градина е на пешеходно разстояние.
Не смятам, че губя нещо, като не търся постоянно къде да паркирам и като не се притеснявам, че ще блъсна някой невнимателен пешеходец.
А замърсяването на въздуха от всички тези коли?

# 189
Lorelada, това е понеже никога не си шофирала. Веднъж като свикнеш с пестенето на време, удобството и независимостта на придвижването с кола, трудно ще се откажеш.
Това си е твой избор, разбира се, но не може да кажеш какъв е вкусът на сладоледа, ако никога не си го опитвала, нали?

# 190
Аз имам кола и шофирам ако се налага. Винаги когато имам удобен градски транспорт и ми е по-удобно да взема такси, го правя. Според мен е много по-практично като човек, травмиран от постоянното търсене на паркоместа в квартала и по центъра. Голяма работа, че стигаш за 20 минути като търсиш още 30 паркомясто, случвало ми се е достатъчно често.

Във всеки случай колата е най-малкият проблем. Пък и нали за модерни жени говорим, какъв е проблемът те да имат коли и да карат?

Аз наистина искам да подкрепя автора, но с всяко негово мнение добивам представата, че той някак лети в облаците и си живее в собствен свят и и той не знае защо точно я е пуснал тази тема. Изобщо не звучи като някой, който по някакъв начин иска да промени бивота си, значи и така го устройва - което е хубаво, разбира се, идеално е човек да се чувства добре където се намира в живота. Пожелавам му успех и да е щастлив, независимо как се развият нещата.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 11:53 от Анонимен

# 191
  • Тра-ла-ла
Във всеки случай колата е най-малкият проблем. Пък и нали за модерни жени говорим, какъв е проблемът те да имат коли и да карат?
И понеже жената ще е единствената с автомобил - на нея ще се падат всички ангажименти, които изискват шофиране - от воденето на децата по градини, училища, курсове. лекари, празненства през пазаруването до ходенето на почивки. А мъжът ще вози като чувал с картофи.

# 192
Ама оставете ги тея деца, човекът няма доколкото разбирам дори жена, към която да проявява интерес. Най-лесното е да си вземе някоя трошка за 1000 лв и няколко урока, понеже може би не е карал отдавна.

ПП: Джулая, по твоята логика обаче трябва да са задължително и двамата шофьори. Иначе пък мъжът трябва да се занимава с всичко описано, а жената да се вози като чувал с картофи. Защо да е по-адекватно или справедливо? А това е случаят в много семейства и пак се оправят хората.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 11:56 от Анонимен

# 193
Горе-долу така излиза.
Аз изкарах книжка доста отдавна, но се бях карала. Когато обаче детето стана на 5-6 години установихме, че трябва да го водя на кръжоци, плуване, насам-натам и не е възможно да чакам мъжа ми за всичко, свързано с шофиране. Затова страх, не страх, започнах да карам...
Не, че човек не може да се справи и с ГТ, но е доста по-неудобно, претъпкано с народ и бавно... Преди да почна да карам трябваше да заведа детето от Младост до Гоце Делчев. Първо до спирката 10 мин, 20 мин. чакане, 1 час пътуване, т.е. загубихме час и половина. На връщане пак така......С колата е 20-30 мин. на посока. Отделно през половината път детето (тогава на 5 г.) се вози прав, понеже всеки се прави на луд да отстъпи място.

# 194
  • Sofia
Пък и нали за модерни жени говорим, какъв е проблемът те да имат коли и да карат?
Веднага отговарям. Simple Smile
Аз самата съм активен шофьор, изпълнявам много голяма част от семейните задачи, свързани с логистика и пазаруване (не само на хранителни продукти); по стечение на обстоятелствата – в момента съм по-често зад волана от мъжа ми. Именно поради тази причина, никога не бих приела на сериозно партньор, който не разполага с шофьорска книжка (автомобилът не го коментираме, той е лесен за купуване). Т.е. търся това, което предлагам. Не ме блазни идеята половинката ми да е с по-скромни способности от моите собствени.
И друго – забелязала съм, че повечето жени, които не шофират, си търсят именно с партньор с кола, който да ги развозва нагоре-надолу. Съвсем нормално.

Но моля ви, да не превръщаме темата в авто-спор. Ясно е, че хората, които нямат книжка, няма как да разберат любителите на високите скорости, както и обратното. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт