Изпуснах влака

• 17 998
  • 395
  •   1
Отговори
# 195
Аз не отричам плюсовете и удобството, казвам единствено, че не виждам защо имането или нямането на кола да е определящо за това, дали авторът ще си намери приятелка.

Същото като с коментарите тип “беден си”. Че те 90% от българите са бедни и пак си намират половинка. Богаташите са сигурно 0,001%, а тези помежду им са някаква средна класа.

Black Cat, авторът каза, че има книжка, но няма кола Simple Smile

# 196
Така е, Черна котка, просто се опитвам да обясня на тези, на които им е чудно защо се захванахме, че авторът няма книжка. Именно заради това!

Книжка се изкарва, кола се купува, въпросът е човек да осъзнае нуждата от промяна!

Същото като с коментарите тип “беден си”. Че те 90% от българите са бедни и пак си намират половинка.

Ами, да. Значи има и нещо друго, за да е сам при това толкова години. Въпреки че не се появи да каже дали от 2005 насам е без връзка....поне с такова впечатление останах.
Не е дори въпросът до "бедност". Все за едно кафе или вечеря пари ще се намерят си мисля. Дано той да не е от типа мъже, дето си броят стотинките и си смятат "колко ще им струва срещата".  В темата за смешните срещи има достатъчно примери защо и как може да се изложи един мъж...

ПС: Сега прочетох, че имал книжка. Значи още по-лесно ще направи промяната.

# 197
Колата му е най- малкия проблем.
Една жена изисква, време, внимание и инвестиция. Мъж, който не е имал връзки..със закостенели навици, задоволяващ единствено своите потребности как да направи толкова глобална промяна?  Ми то трябва сериозни компромиси в случая.

# 198
  • София

Добре де, и аз не съм имала връзка от 2010г. И то не защото още жаля бившия, просто не искам. Не смятам, че това е велик проблем.
Колата  я ползвам най-вече от нас до метрото, защото живея далече и не  ми се върви пеша (не, че не мога, или с колелото). Друг е въпросът, че и до по-далечните магазини отивам с нея. Мисълта ми е, че в центъра не бих слязла с колата, особено в делничен ден при наличие  на метро и ако живея близо до него е разбираемо. Той все пак няма дете, иначе е немислимо. Поне за мен. Дори на Витоша се качвам с колата, само, ако детето е с мен, иначе пак ползвам транспорта.

# 199
Ами, аз също нямам кола, даже и шофьорска книжка нямам, защото имам здравословен проблем, но си имам свое жилище. Значи и мен никоя жена не би ме погледнала само защото нямам кола... Не защитавам автора, но смятам че всеки заслужава да си намери половинката.

Проблемът не е толкова дали ще те харесват жените, или – не. Ама ти самият какво мислиш по въпроса с невъзможността ти за шофиране? Това не те ли притеснява? Някой ден как виждаш да се случва логистиката в бъдещото ти семейство, жена с кола и книжка ли ще търсиш непременно?
Понеже имам психично заболяване и пия лекарства, затова мисля че е невъзможно да имам кола. Освен да си търся приятелка, която също няма кола, друг вариант не знам дали има.

# 200
  • София
Във всеки случай колата е най-малкият проблем. Пък и нали за модерни жени говорим, какъв е проблемът те да имат коли и да карат?
И понеже жената ще е единствената с автомобил - на нея ще се падат всички ангажименти, които изискват шофиране - от воденето на децата по градини, училища, курсове. лекари, празненства през пазаруването до ходенето на почивки. А мъжът ще вози като чувал с картофи.

Ми тогава при него отива всичката работа, която не изисква шофиране - чистене, готвене, подреждане, всякаква поддръжка по дома, обличане, хранене, къпане, приспиване на децата, ако се появят в даден момент Satisfied Сериозно обаче, има как да се разпределят задачите, при добро желание. Това го казвам от позицията на човек с кола, която не си я давам в никакъв случай Joy Разбира се, идеалният вариант е и двамата да имат. Но има и семейства, където никой няма. Или се справят, или променят нещата. Книжка се изкарва, не е толкова страшно.

# 201
Аз единствено не разбирам защо продължавате упорито да вкарвате хипотезата за ами децата??, след като авторът ясно заяви, че деца не му влизат в плановете. И това заявление обяснява в огромна степен и неуспеха му с жените.

# 202
Мисля, че излишно спорите за тая книжка. Дио спомена, че има книжка, но няма кола. С деца и без кола сигурно е сложно.

Ние в последно време все по-малко ползваме кола. Няма начин да слезем в центъра с колата, да се чудим къде да я паркираме, вместо да хванем метрото за 4 спирки.

Проблемът на автора не му е нито книжката, нито колата.

# 203
  • София
Авторът обаче не е и имал връзка от близо 20 години. Последният път е бил 20 и малко годишен. Възможно е да не мисли и иска деца, защото няма жена. Както не мисли и не иска и жена толкова силно, а по-скоро приближаващите 40 са го стреснали. Но всичко това е защото той така е свикнал. Загубил е вкуса си за тези неща, а за някои никога не го е и опитвал. Според мен ако се стигне до досег с жена, рязко ще го залеят някакви желания. Или ще открие, че се е превърнал в съвършен темерут, и вече наистина е късно да се опитва.

# 204
  • София
Аз единствено не разбирам защо продължавате упорито да вкарвате хипотезата за ами децата??, след като авторът ясно заяви, че деца не му влизат в плановете. И това заявление обяснява в огромна степен и неуспеха му с жените.

Абсолютно. Повечето жени искат деца. Особено, ако са в напреднала възраст.
Затова в първия си пост предложих да се насочи към сайтовете и в  началото на комуникацията да казва, че не желае деца. Там има повече възможност да срещне точно такава жена, понеже и те са избутани в ъгъла, просто защото все пак и повечето мъже искат потомство (освен , ако не са около 25, когато още им е рано). Та, шанс има, трябва да се използва и да се поогледа.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 12:36 от Светулчица

# 205
Главният проблем на „старите“ моми и ергени е, че те не стават такива на 40-ия си рожден ден сутринта, а са стигнали дотам по други причини. Главната е, че от съвсем млади години са имали някакъв изграден образ на човека, който заслужава да бъде с тях и се опитват да вкарат в него всеки срещнат. И като не стане, очакват човекът отсреща да се промени и да се напасне с техните изисквания. И понеже това няма как да стане без известен взаимен компромис, нещата се разсъхват.
При това дори през ум не им минава, че и от тях се очаква да се променят, за да се получи сериозна връзка. Че те също трябва да влязат в нечий чужд калъп.

Наскоро попаднах на подходящ пример, действителен случай.
Мъж и жена на първа среща. Мъжът 15 минути обяснява на какви критерии трябва да отговаря жената за него, какви изисквания трябва да покрие. Накрая я пита тя какви изисквания има.
Жената:
- Ами-и-и, например не харесвам мъже с бради...
Той:
- Всички жени харесват мъже с бради. Ще свикнеш!

# 206
Абе той не е казал, че не иска деца, а само, че не е на всяка цена, така ми се стори. Напомня ми на мой познат, към средата на 40-те. Стана дума веднъж и го питах: "Жената, която търсиш, не трябва ли да ражда?" Той каза: "Зависи." Предположих, че зависи от нейните години, желание, здраве, такива работи. Но същият е добре настроен към отглеждане на вече налични деца.

# 207
  • Тра-ла-ла
авторът ясно заяви, че деца не му влизат в плановете. И това заявление обяснява в огромна степен и неуспеха му с жените.
Това съм го пропуснала Bowtie Значи отпадат жените с деца и жените искащи, но нямащи деца. Оставащите варианти са:
- жени, които не могат да имат деца и са се отказали от ин витро или осиновяване
- жени които не искат деца, а само да си живуркат - едва ли биха намери автора за интересен
- жени, които отдавна са си отгледали децата - отпадат, защото ергените по необясними причини смятат, че им се полагат доста по-младички жени.

В този ред на мисли вероятно авторът не иска връзка с цел сериозни ангажименти и семейство. А просто от време на време да се събира с някоя жена да си п@рдят под завивките. Това последното съм го чувала точно от ерген, който ме сваляше преди 6-7г Joy Joy Joy Сега той вече е стар ерген почти на 50г.

# 208
  • Sofia
Black Cat, авторът каза, че има книжка, но няма кола Simple Smile
Е, значи по-трудното е зад гърба му. Simple Smile Да взима там един приличен автомобил и да почва да развозва мадамите. То си е оферта, ако каже на някоя: "Дай да мина събота сутринта и да отидем с колата на едно готино местенце." – че коя жена, с минимален интерес към него, ще откаже? Сега е пролет, времето се затопля, цъфнали дръвчета, слънчеви гледки. Само в плюс ще му е. Трябва да е инициативен и креативен – с жените не може да си позволи да е пасивен.

Същото като с коментарите тип “беден си”. Че те 90% от българите са бедни и пак си намират половинка. Богаташите са сигурно 0,001%, а тези помежду им са някаква средна класа.
Не баш... Права си по същество, но има определени нюанси, касаещи разпределението на тия проценти. Пенсионерите и хората по малките населени места, както и представителите на малцинствата, обикновено страдат от хроничен недоимък, но в урбанизираните зони, сред младото поколение (примерно, до 40 г.), картинката е доста по-различна. Млад човек, особено от мъжки пол, да няма 5 лв. в джоба си е относителна рядкост. Тези, които не се справят на родна почва, обикновено бързичко отпрашват към чужбина, в търсене на по-добър живот.

Аз не отричам плюсовете и удобството, казвам единствено, че не виждам защо имането или нямането на кола да е определящо за това, дали авторът ще си намери приятелка.
Ами, ще направя една аналогия. По-назад го попитах колко е висок. Ако се беше оказало, примерно, че е 158 см., това щеше да означава, че е съвсем възможно ръстът му, като индивидуална особеност, да намалява в значителна степен процента жени, които биха го избрали за сериозна връзка. В една такава хипотетична ситуация, към него биха проявили интерес единствено ниски жени, които, обаче, от своя страна не държат партньорът им да е висок (това го пиша, защото съм забелязала, че доста миньончета имат афинитет към исполини), както и средновисоки дами, които биха допуснали партньорът им да е с 6-7 см. по-нисък от тях самите. Всички останали жени, обаче, а те ще са мнозинство, биха го отхвърлили, само на база ръста му, без грам угризение и колебание. Вече, ако е 170 см., вместо споменатите 158, пак ще има мацки, които ще го счетат за нисък, но те ще са по-малък брой – съответно, процентът жени, заинтригувани от него, ще е по-голям, което е в него плюс, разбира се.
Та, същото е и с колата. Ако хептен няма никаква, това би се сторило странно на много представителки на нежния пол и би бил отхвърлен, единствено поради тази причина. Ако, обаче, има там някаква количка, макар да не е луксозно изпълнение, ще гледат по друг начин на него. В този случай, би бил отритнат само от мадами, търсещи пичове с G-Class. Но всички останали потенциални кандидатки ще му дадат шанс да се докаже.

Понеже имам психично заболяване и пия лекарства, затова мисля че е невъзможно да имам кола.
Ясно, с това трябваше да почнеш. За съжаление, наличието на такова заболяване би притеснило повечето дами много по-силно от липсата на книжка...

# 209
Само че тук не колата е проблем (такава лесно ще си купи), а 40 годишен (почти) девственик без опит с жените. Това е сложното в случая, защото опит не виждам как ще си купи.

Общи условия

Активация на акаунт