Изпуснах влака

• 17 969
  • 395
  •   1
Отговори
# 225
Според мен пък е пълно с необвързани жени без деца, над 40, плашещо много! От бивши колежки, приятелки си правя изводи, аз съм тези години, и такива са ми познатите, не знам как е сред 30+ годишните. А те се оплакват , че мъже няма, не само сега, но и преди 10-15 години,  когато са били ' на пазара'. Винаги обяснението е  липсата на среда, женски колективи, женени колеги, и т.н. Гледам, че много снижават критериите, една , която беше като кукла, палавка, този, онзи, 'поживя' си, и сега дава шанс на мъже , които никога преди не би погледнала. Не физически, а материално. Но този бил стиснат, другият обсебен от дъщеря си... Та сещам се, автора може би подсъзнателно се страхува, че една жена с дете винаги би поставила детето на първо място, и той би трябвало да се примири с второто място. Но това дете няма да е неговото, и за това не го устройва.
Също си мисля, че той каквото и да си мисли сега, много е вероятно ако срещне подходяща жена, тя да му попромени много от възгледите, включително и по въпроса със собствените деца. А и щом не е много опитен, една жена с идея за семейство лесно ще го обработи , ако е хитра. Което не е лошо. Баба ми казва, то мъжете все трябва да ги буташ...
Веднага ми хрумва, че примерно, може да си вземе куче. Из парковете и градинките е пълно с жени с кучета. Така, в някаква неформална среда може да срещне различни хора, забелязала съм, че  по кучкарски много лесно става комуникирането. Освен това ще изглежда, че е грижовен, не е егоист, може да се грижи за друго живо същество... Ще подразбере това, онова за човека отсреща без никакъв ангажимент, и те за него.
Колата и за мен е важна. Ми нали ако се запознае с жена, ще решат още в опознавателния период дори да отидат някъде на разходка, как... Хайде примерно до Рилския манастир, ама как, автобус ли ще търсят, на мен ми е малко лузърско за здрав, прав мъж на 39. Това е важно, щом е решил да надгражда, да си вземе някаква кола, и да се учи да шофира, то само книжка не стига.

# 226
  • Бургас
Той каза, че не иска да прави секс ли?!
Като започнете да поставяте диагнози, не мога да спра да се смея...
Сексуалната "анорексия" не се разбира в тесния смисъл на отказ от секс, а нежелание/ страх или невъзможност да влезеш и поддържал пълноценна интимност и връзка. И да, имам право да изказвам колкото си искам хипотези за диагнози, в т.ч и професионално, ако ще е от помощ на дискусията. А и това не е официална "диагноза" в тесния клиничен смисъл.

# 227
  • Great Britain
За всеки влак си има пътници.
Освен за товарните...
Авторе, чувал ли си за сексуална анорексия?
https://zdravaistoria.com/%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%83%D0%B0%D … 1%81%D0%B8%D1%8F/
На запад има все повече групи за взаимопомощ при подобни проблеми, даже изместват групите на сексуално зависимите. Какво да кажем..."О, времена! О, нрави!"...
п.п. не е срамно да се потърси специализирана помощ
Ти лекар ли си?

# 228
  • Бургас
Не, психолог съм.

# 229
  • Далечният изток
Ма как поставяте диагнози от 3 поста във форум?! Ашколсун...

# 230
  • Great Britain
Благодаря.

# 231
  • Бургас
Колко пъти трябва да повторя, че това не е диагноза?!

# 232
Куче да си взема, че да хване някоя за секс, *аси ужаса. Горкото куче.
Вие тука що си мислите, че като изповядвате семейни ценности, и целият свят е като вас?

# 233
Според мен пък е пълно с необвързани жени без деца, над 40, плашещо много! От бивши колежки, приятелки си правя изводи, аз съм тези години, и такива са ми познатите, не знам как е сред 30+ годишните. А те се оплакват , че мъже няма, не само сега, но и преди 10-15 години,  когато са били ' на пазара'. Винаги обяснението е  липсата на среда, женски колективи, женени колеги, и т.н. Гледам, че много снижават критериите, една , която беше като кукла, палавка, този, онзи, 'поживя' си, и сега дава шанс на мъже , които никога преди не би погледнала. Не физически, а материално. Но този бил стиснат, другият обсебен от дъщеря си... Та сещам се, автора може би подсъзнателно се страхува, че една жена с дете винаги би поставила детето на първо място, и той би трябвало да се примири с второто място. Но това дете няма да е неговото, и за това не го устройва.
Също си мисля, че той каквото и да си мисли сега, много е вероятно ако срещне подходяща жена, тя да му попромени много от възгледите, включително и по въпроса със собствените деца. А и щом не е много опитен, една жена с идея за семейство лесно ще го обработи , ако е хитра. Което не е лошо. Баба ми казва, то мъжете все трябва да ги буташ...
Веднага ми хрумва, че примерно, може да си вземе куче. Из парковете и градинките е пълно с жени с кучета. Така, в някаква неформална среда може да срещне различни хора, забелязала съм, че  по кучкарски много лесно става комуникирането. Освен това ще изглежда, че е грижовен, не е егоист, може да се грижи за друго живо същество... Ще подразбере това, онова за човека отсреща без никакъв ангажимент, и те за него.
Колата и за мен е важна. Ми нали ако се запознае с жена, ще решат още в опознавателния период дори да отидат някъде на разходка, как... Хайде примерно до Рилския манастир, ама как, автобус ли ще търсят, на мен ми е малко лузърско за здрав, прав мъж на 39. Това е важно, щом е решил да надгражда, да си вземе някаква кола, и да се учи да шофира, то само книжка не стига.

Огледален пост/коментар и мислене. Аз съм някъде назад по темата. Преглеждам всеки пост по темата. Понякога се връщам на конкретен коментар и се опитвам да анализирам информацията в дълбочина. Това е информация която няма как да получа при нормални условия.

Обратно към твоят коментар. Не случайно споменах за капана, който е заложен на тази възраст, около 40г. Очевидно това е често срещано явление и при двата пола. Капан е защото ти връзва ръцете. Буквално така го усещам. В моят случай има и утежняващи фактори. Тотално съм изпуснал времето когато човек има по-голяма свобода да твори и експериментира социално. Сега съм поставен пред свършен факт и няма какво повече да се направи. Както споменах вече, приел съм нещата такива каквито са. Това не означава, че съм се предал. Просто не се заблуждавам и не отхвърлям реалността в която съм.

Наистина успя с голяма точност да нацелиш подсъзнателното ми мислене и опасения. При евентуална връзка с такава жена, възможността това да се случи е голяма. Това разкри неща, които не можех сам да си обясня. Но подсъзнателно си беше там и сега изплува на повърхността, и вече се вижда.

Никъде в темата не съм казал категорично, че отказвам деца. Не са ми приоритет. Това е което написах.

Опит зад волана имам от 19г. възраст. Освен това имам и професионална книжка. Това, че нямам кола не означава, че не шофирам. Имал съм коли, продал съм ги. Не е проблем да купя отново, ако се окаже необходимост. Предвид наличието на метростанция, на една минута път пеша от блока и голям магазин за хр.стоки. Липсата на кола не е такъв проблем. Проблем е, ако се наложи да пътувам за някъде или ситуацията изисква кола. Бързо решение е да наема автомобил.

Искам да ти благодаря за отделеното време, но най-вече затова че, не ме направи знаменосец на червени флагове!

# 234
Ако на 40 години си с вързани ръце, на 45 направо трябва да си поръчваш гробно място...

# 235
  • Далечният изток
Леле, човече, на 39 години си за бога.... Звучиш като 93-годишен. Я се стегни!

# 236
  • София
Повече от нормално е мъж да създаде семейство след 35, даже е често срещано явление по света, че и у нас.
Не ти е проблема възрастта, тамън е за целта.
Проблем ти е мисленето.

# 237
Имал опасения, че жената щяла да слага детето си пред него... По-добре на второ място, отколкото на никое, но всеки сам си знае.

# 238
А, на второ!.....минимум на трето:

1 - детето
2 - себе си
3 - може да е той, може и да е по-назад дори.....

# 239
Голямо чудене, голямо нещо, вързани ръце..? Пълно е с жени. Чак пък ни една да не ти хареса? Децата - пречка, възрастта - пречка, всичко е препятствия? Как да стане?

Общи условия

Активация на акаунт