Любители на котки - Тема 172

• 34 837
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Защо не давате котешки празимек на котките, които излизат на вън? В достатъчно голяма дозировка не допуска кърлежи и бълхи. Но ако има вече, не помага (това е за бълхите). Много по-евтино от всякакви капки, само трябва да успеете да дадете хапчетата.

# 451
  • София
Давам и на двамата (в доза за ендопаразити). И на двамата вадих обаче миналия месец. При Маци не намирам белези от забиване от кърлеж.
Прави ми впечатление, ча очичките й отделят секрет- не е обилен, но преди го нямаше. Не знам дали е свързано със състоянието.

# 452
Ваксинирана ли е? Да не е някой гаден котешки вирус?

# 453
  • София
Ваксинирана ли е? Да не е някой гаден котешки вирус?

Не е ваксинирана. Тя е на 5 години вече и е с изграден имунитет. Вет изключи котешки вирус.
Чудя се дали не е инфекция на пикочните пътища (може и затова да куца ако я боли нещо„вътре”..., но пък ръмжи като пипам крачето долу....) - мехурът й беше пълен вчера (сега ми е трудно да определя), надявам се да отшуми с антибиотика.
Затова искам да я взема, за да мога да реагирам ако се наложи помощ.

# 454
Ани, най-вероятно е ухапване( не знам дали са бръснали крачето, понякога само така се вижда) - дали от кърлеж или и нещо друго - вече сте направили, каквото трябва с антибиотика. Ще се оправи котето, стискам палци!
Преди няколко месеца моя котан беше с ларингит - едвам мяукаше, цяло денонощие не яде и не пи, бяхме изтрещели, че е много зле и го стягахме към ветеринаря, пък той на сутринта прояде, живна, за 3 дни даже гласът му се оправи. Големи са бойци!

# 455
# 456
Това някаква нова храна ли е? Не помня да съм виждала специална храна за кърмещи котки в ДМ... Може ли да я снимаш?
Явно съм се заблудила нещо.Аз също не открих такава.

# 457
  • Бургас

Котьо си вре нослето навсякъде,аз снимах термометъра,той се напъха в последния момент.
Иначе явно разбира и ме целува и успокоява.

# 458
Много е сладко любопитното, розово носле. Бързо оздравяване, Мария!

# 459
  • Бургас
Малко по-добре съм вече, благодаря.

Около нас летят лястовички, много им се радваме.Харко много обича да ги гледа през прозореца,но когато лястовичка се доближи,заляга,голям пъзльо е.Явно смята,че може да го нападне и изяде някоя хищна лястовица.
Изобщо не е за навън,той явно си го знае и си се натиска вътре.

# 460
  • Бургас
Вчера бях на село и хванах Сивушка с нейния любим, Рижко съм го кръстила разбираемо защо 😄.

Сивушка е полусоциална - дава рядко да я галиш, но пък си е почти постоянно на терасата на къщата, чудя се кога ходи да кърми бебетата, които вече трябва да са около два месеца. Вчера и говорих да докара котетата, че сигурно са недохранени, ама не разбира хайванчето. Рижко е див не дава дори да бъде доближен. Но пък са толкова влюбени и се обичат .

И къщната глезана

# 461
Сладури мацини 🐱

# 462
Вече седмица Бети е у нас. На третия ден вече беше спокойна да обикаля, изследва и да си хареса  място. Сменихме котешката тоалетна от някакви стърготини като клечки, които не хареса с обикновена "Бентонит". Сега няма проблеми и редовно си я посещава. До сега почиствам само мръсното с лопатка. Трябва ли да сменям и целия пясък на някакъв определен период?
Опитава се да точи нокти на дивана, но взехме една чесалка и правим забележка ако  ползва дивана.
Гальовна е и мърка като почнеш да я галиш.

# 463
Сивушка и моята Манди едно гадже делят 😂😂😂.Нейният любим беше същия,аз също Рижко го бях кръстила и той не даваше да го доближиш.Всичко съвпада 😆 аз затова сигурно вече не го виждам.

# 464
  • Бургас
Сивушка и моята Манди едно гадже делят 😂😂😂.Нейният любим беше същия,аз също Рижко го бях кръстила и той не даваше да го доближиш.Всичко съвпада 😆 аз затова сигурно вече не го виждам.

Не знам от къде си, но моята селянка Сивуша живее в с.Лъка Бургаско. Рижко е кварталния хубавец, който сигурно обгрижва и писаните на комшията.
Възможно ли е котарака баща да се грижи за котетата? Защото майката както казах постоянно е в къщи. Рижко го виждам че се качва на покрива на съседското безлюдно бунгало и изчезва нанякъде на там отива и мама когато реши да си види децата предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт