Любители на котки - Тема 172

• 34 859
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
Храните за бебета стават и за кърмачка.

# 436
  • София
Мацонката ми е зле от вчера 😿
Посрещна ме вчера, но не както обикновено (радостна, подскачаща около мен, тичаща напред- назад, умилкваща се), някак странно изглеждаше (като мокра, но не беше, по- скоро някак с увиснала козинка); измяука тихо и жално. Видях я, че накуцва. Отказа ядене (а тя е със завиден апетит) и си легна на мястото (после я прибрах на топло). Дадох и активен въглен (за всеки случай).
Нямаше как да я заведа на вет (без клетка абсурд да я удържа).
Днес сутринта дори не ме посрещна, не беше яла, лежеше си. Дадох и от ръка да хапне, пи малко вода. Обадих се на ветеринар в района (препоръчан), сложих я в клетката на Блеки и...
Темп. и беше 41.5 °, няма афти; вет. на крачето нищо не откри, предположи, че е "ухапана от кърлеж" (аз я опипах още вчера, но не открих нито кърлежи, нито следи от забиването им), би 3 инжекции, даде антибиотик за 3 дни. Като се прибрахме (за 5 минути) момичето хапна, пи вода. Имаме антибиотик за 3 дни. Ще я взема вкъщи за празниците (само трябва да измисля как да не я тормози Блеки).
Извинете за дългия пост, много съм притеснена и имах нужда да споделя. 🤗

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 23:47 от AnyHr

# 437
  • Бургас
Стискаме палци и лапи на мацинка.
Големи зарази пренасят тези кърлежи,направо...Ако видите по любимци,изобщо не ги пипайте с голи ръце и не ги смачквайте без ръкавици и предпазни очила.

# 438
  • Крайбрежен район
AnyHr много милване и гушкане и ще се оправи маца. Стискаме палчета и лапички. Hands FistAnimal Paw PrintsHeart

# 439
AnyHr, дано мацинката да оздравее бързо. С Маца изпращаме прегръдки и положителни мисли.

# 440
Ани, стискам палци, а Мъри лапички всичко с мацонка да е на ред и бързо да оздравее. Дано само един от многото котешки животи да е изгубен, очакват я още доста.

# 441
Ани, стиснати палци и от нас.
Дано мацинка бързо се оправи.

# 442
И от нас стиснати палчета и лапи за бързо оздравяване, Ани Hug

# 443
  • София
И от нас, адашите по име и цвят, имате голямо стискане на палци за оправяне!!!

# 444
Ани, и аз стискам палци мацинка да се оправи бързо.

# 445
  • София
Стиснати лапички и палчета и от нас!
Бързо оздравяване! Heart

# 446
  • София
Ани, стискам палци.

Позната лекарка от ЦВК е казала, че тази година кърлежите са ад.
Като се засякохме с комшията ме предупреди за кърлежите. Били махнали 7 от кучето му. А то до колкото разбрах или е обезпаразитен или е с каишка.

Ето така се спи

Е една смешна... нацупен анимационен герой

# 447
Кърлежите са се адаптирали към фронтлайн и от него не може да се очаква защита. Слагам на кучица препарат по гръбнака (редувам марките) и противопаразитна каишка и въпреки това вадим кърлежи. Купих си стоматологичен инструмент за екстракция на зъби - с него изкарвам кърлежите цели. За тези, които не са се сблъсквали с кърлежи: не бива да се гори с цигара, задушава с олио, ацетон, разредител за боя, защото в този момент кърлежът връща съдържимо (докато е още в нашия любимец) и ако носи зараза, я предава. Върти се устойчиво хванатото тяло в посока, обратна на часовниковата стрелка. Оглежда се дали паразитът е цял (да не е останала главата му впита). След изваждане, ако няма да се носи за изследване - НЦЗПБ, давите в съд с вода или направо в тоалетната чиния. Мястото на ухапването на нашето животно се дезинфекцира.

# 448
Не трябва да се въртят кърлежите,ето в тази статия написана от биолог има много полезна информация.
https://nauka.offnews.bg/news/Biologiia_16/Karlezhite-Sreshta-ot … iat-z_132661.html

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 13:09 от CoCo`Milk 🥥

# 449
  • София
Благодаря, момичета! 🤗
Маци живна вчера след инжекциите 😻, хапна малко и излезе навън, до края на работния ден не се прибра вътре. Сутринта ме посрещна (боли я крачето, но е по- подвижна), дадох лекарство, хапна малко и сега спи. Направили сме организацията за пътуването- дано само тя да не зачезне следобяд (иска ми се да си изпие цялата доза антибиотик).
Сутринта и Блеки ми спретна гонитба между 5 и 1 етаж, та закъснях за работа😹 Вече не го удържам вътре, добре че днес се "местим".
За кърлежите- направо съм спец (случвало се е да вадя по 5- 6 от коте).
Това е "уредът", без въртене (аз ги давя в спирт)

Хубав ден ви желая! 😘

Общи условия

Активация на акаунт