Любители на котки - Тема 172

• 34 807
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
Пробвай малко въглан стрит. Той може да се дава на котета

# 511
  • София
Имам малко бебе коте със сериозна анорексия, едва се държи на крака, вследствие на херпесвирусна инфекция. Храня го със спринцовка, но на секундата го изхвърля несмляно. Какво може да се направи? Идеи? Гълта и момрнтално го изаква. Кашаво. Давам мус, пробиотик и оризова вода и нищо. С какво да го подсиля, се чудя... Disappointed
Оникс беше 6 дена на инжекции, АБ. Започна да повръща и беше с диария от хапче за обезпаразитяване. Много отслабна. Едва след 3та инжекция започна да мърда и да хапва без да повръща.

# 512
  • Бургас
Ами...чувала съм за Смекта.
И Ентерол(давала съм,помага)
И за котки Purina пробиотик.
И система за котки при ветеринар.
Мога да ти изпратя Роял Канон Гастроинтестинал гранули.
Може да ги размекваш с вода.

# 513
amy_nka , ако нямаш възможност да го занесеш на ветеринар, купи банка Глюкоза 5% от аптеката и я използвай вместо вода при приготвяне на млякото. В него също може да разтвориш и малко смекта или  ентерол (на върха на чаената лъжичка, при тях няма опасност от предозиране). Внимавай да не се обезводни котето.Докато не спреш разтройството трябва да му даваш често вода или пак глюкоза. Стискам палци да спасиш душичката!

# 514
amy_nka ,ти не беше ли от моят град?

# 515
Лечение назначено ли му е? При Ади продължи дълго с херпесвируса и не можеше да яде, защото имаше и кашлица, температура, но не помня конкретно какво му е изписвано, че нали беше и в комбинация с микроспория и не знам кое за какво му даваха. На мен пък ми казаха, че не трябва да се дава глюкоза на котки, не знам кое е вярно и кое не.

# 516
Да, бе, Лисичка, градски сме. Ходихме на вет. Бутна му 3-4 неща в устата... Някакво супер запичащо, антибиотик, вит Ц му боцна, не знам си още какво... Не дава шансове... От стрес се влоши душичката още повече... Изчака ме да се върна от болницата. Като се върнах беше почти недишащо. Рекох си, няма пък, ще си го нахраня още веднъж! Докато гълта, докато има рефлекс... И едвам глътна 3 спринцовки, но дишането малко се нормализира, позатвори очи. Буквално видях в очите му, как от гаснещи се овлажниха и айде... Пак потече всичко изядено под опашката. Оставих го на слънчице. Чисто черничко е, момиченце. Сложихме му името Питипо (от едно детско). Милата Питипо тази нощ, знам че ще ни напусне. Всичките усилия, които полагам, обаче, за момент дори не съжалявам за тях. Квото ни е писано... Едно е сигурно. По-лесно ми е да се сбогувам с бебета, от колкото с възрастни. Колкото по-малко време съм го гледала, по-лесно... Ама ще ги гледам, пък, колкото мога...

# 517
amy_nka, ти си ангел, много ти се възхищавам. Дано на Питипо да са й останали котешки животи и да се съвземе. Съжалявам, че освен да пиша клишета, не мога да помогна с друго Sad

# 518
Милата Питипо, дано се оправи! 🙏

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 20:03 от ~~Мария~~

# 519
  • София
Когато Мацо беше много болен и отказваше да се храни, ветеринарите ме посъветваха да давам глюкоза с лъжичка. На Мъро пък му бяха предписали калоричната пастичка Calo Pet, но той нямаше апетит. Доколкото разбирам, Питимо не отказва храна, а я изхвърля и не знам доколко би помогнал Calo Pet.

Дано се пребори! Heart

# 520
300 грама беше душичката, ама какви борбени 300 грама! Вече е звездичка... Вирусът ѝ довърши коремчето. Като започна да стене от болка, вдигнах ръце и реших че ще я оставя на баба ѝ Шушу, която настояваше да я вземе, за да я "приспи". Нали знаете майките котки как си евтаназират стенещите малки... Ами, тук бабата пое ролята. Легна върху малкото и го притисна да му се свършат мъките по-бързо. Сега ще се борим за братчето Жълтурко, което разви сериозен конюнктивит, да не направи някой сепсис. Открих, че Тобракулинът не помага при херпесвирус. Чета в чуждите ветски сайтове, че се предпочитали капки с хлорамфеникол и противовирусни мехлеми за очи. Всъщност, ми прави впечатление, че котките боледуват много по-малко от херпесвирус, от колкото от калицивирус (това, дето е типично като грипни симптоми). Херпесвируса го определям като по-локален вирус, по-бавно протичащ (3 седмици). Не винаги причинява ринотрахеит.

# 521
Защо не ги водите при ветеринар? На мен са ми казвали неведнъж никога да не давам на котките лекарства за хора. Не бих се и наела да ги лекувам на моя глава.

# 522
Ами, ветка каза тобракулин, даже с дексаметазон. А в чуждите вет сайтове не се препоръчва употребата на локални стероидни. Пък колко ѝ беше трудно да прецени какъв антибиотик и в каква доза може да се даде на толкова малко същество... Даже не му запомних името на антибиотика, който избра. Аз Синулокс си имам вкъщи, но не смея да го давам на бебета. Няма как да го дозирам с точност. Да видим Жълтуркото утре какво ще го правим и ще ви снимам сървайвърите (две шарени момиченца). Това са бебета на Пъси - сървайвър от калицивирус, дъщеричка на Шушу.

# 523
  • Бургас
И Харко е сървайвър от калицивирус,с диария беше и той,но малко поне задържаше храна.

Дано оцелее братчето Жълтурко.Сребърна вода за очичките?
Лайка?
Друго не мога да измисля.
А кортикостероидите са противопоказни при херпес вирус,само да кажа.

# 524
  • Бургас
Да ви почерпя виртуално, вчера Мишка навърши една годинка

Да ни е жива и здрава, ама голяма калпазанка. В неделя имам уговорка да предам една рокля на дъщеря ми на една мама от нашия град. Сутринта оглеждам роклята и прибирам в торбичка. Калпазанката ме гледала с едно око и уж спеше, но като излязох от вкъщи качила се на скрина докопала торбата и драскала ръбала. Направила две дупки в тюла на роклята. Като видях направо побеснях, иди разправяй, че котката го е направила.
Мишона на няколко дни в котилото и снимки от вчера

Котешката трева не я ползва по предназначение, а да се крие зад нея или да обръща саксийката

amy_nka много съжалявам за малката душица. Дано братчето да оцелее. За конюнктивита това капахме като беше болничка Мишона , предписани от вет.

Общи условия

Активация на акаунт