Любители на котки - Тема 172

• 34 410
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
Олее, много е хубав, ама верно си е гад, бая точи нокти 🫢 моят за някакъв късмет точи само на една подпираща летва под спалнята, дето не се вижда, и на дивана, ама той се оказа с доста жилава тапицерия. За сметка на това пък е толкова щедър на бели пухове и косми, че не смея да не се преоблека веднага при прибиране вкъщи 🐱

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 15:19 от Анонимен

# 631
# 632
Просто е много пуфлест моя… ако можеше като ангорски заек да го гледам за вълна 😂

# 633
Харко е голям сладур.
Нашата дращи по вратите, да видим колко ще издържат. Дори и в гардероба много иска да се намъкне. Дрехите ще ми избира

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 16:31 от MianaNia

# 634
  • Бургас
Сладур е.
И е обичливко...
И разрушител.
Имам една...имах една вратичка на гардероба,тип ракла.
Не спря да я отваря,да скача върху вратичката в отворено положение...
Е,изкърти пантите,счупи механизма...
Вече съм без вратичка.
Вероятно е поправимо,пантите могат да се сменят,но без здрав райбер/заключващ механизъм,никои панти няма да издържат 5 кг котарак да скача отгоре.
Всичко,което се отваря лесно,е отворено...Добре,че с вратите на стаите не се справя...

# 635
По-плътните пердета не стават на лентички, а на някои даже не им личат издърпаните нишки. Просто внимавайте с какви ще ги смените. Моите вече не се катерят по пердета, но пак се случва да закачат с нокът, докато играят.
И малко коремчета:

# 636
  • Бургас
Блекаут за 500лв, купени преди 2 месеца 🤣 Някак си там точат ноктите. Днес пръснах леко с препарат за отблъскване и не ги доближават, ама докато се сетя да го направя... Карай, няма да каним гости 😄

# 637
Трябва ли да къпя котето? И колко често? Изведнъж се зачудих. Тя си е домашна котка, не излиза на вън. Вече свикнахме заедно. През деня е спокойна сама, няма направени бели в къщи. Вече почнах да пълня купичката с храна и тя си хапва по-малко и начесто. Обаче като сипя пауч се излизва всичко. 😁
Много обича да се сгуши до някой. Ако си мърдаш краката под завивката го приема за игра и почва едно щуреене.

# 638
Блекаут за 500лв, купени преди 2 месеца 🤣 Някак си там точат ноктите. Днес пръснах леко с препарат за отблъскване и не ги доближават, ама докато се сетя да го направя... Карай, няма да каним гости 😄
Кой е този препарат? Споделете моля.
Пердета нямаме (още), но като знам как се крият за игра в дългите ми поли, ... Като започне гонка из къщи и див тагъдък, апартамента им идва малък и в края на коридора се покатерват на една колоно-стена с (прекрасна и дълго избирана) декоративна мазилка.
Другата беля, която ми правят е, че много обичат да си крият дребни играчки или хартийки под края на килима, да си ги търсят и краищата са поразскубани и понадъвкани на някои места.
Скоро детето беше по-дълго вкъщи и станала свидетел как малката писана се мушка под шалтето на спалнята, другите двама отиват да я търсят и закачат и ... Аз се чудя от къде са тези нови дупчици на спалното бельо.
Малката се качва с един скок от дивана на хладилника, но голямата някак си така скача, че се отблъсква с единия крак в стената (или така лси помага) и тапетът там е ...
Но като цяло не са кротки котки. Или пък аз не съм ги възпитала. Млади са и им се играе. Вчера гледам момчето така се беше превъзбудил в игра, че започна да бърка с лапа с пуснати нокти между дивана и хладилника, сякаш иска да хване нещо. Чуди се с какво да се заяде сякаш.
За срам от гости - нямам такъв. Но всеки ден се изумявам на себе си. Аз, която един бенгалски огън не разрешавах да се запали вкъщи, сега ...

# 639
  • София
Трябва ли да къпя котето? И колко често?

Не трябва. Само при някакви обилни оцапвания.

# 640

Благодаря!

# 641
  • Бургас

Подкрепям.
Нашият вет е категорично против,че и в една друга клиника казаха да не го правя.
Аз и не се натискам...ще бъде голям бой(който иска да види що е бой с дракон,взема котка и я къпе).

Ох,за белите-или човек се примирява,че свободно пуснато животно вкъщи създава известен хаос,или не взема такова животно.
Харко драска мебели и дере чанти в моменти и на кеф,не само точи нокти.
Скрива се под покривалото на дивана в кухнята,горкото е старо и изтъркано от пране и ползване,така че няма как да го повреди още.
До пердета не се допуска...до обувки и дамски чанти също.
Постелките пред банята и тоалетната дере,гони из коридора...Играе му се.
Освен това краде всичко,което му се хареса и реши,че е за игра.Това е положението.Или го прибирам в недостъпен шкаф,или не оцелява...

# 642
Е, като са млади, беснеят, поне някои. От всички котки, които с, м имала, Мъри като малка беше най-големия унищожител. Съдра куп тапети, отказа ме от коледна елха, като успя да смъкни играчките от два метра височина, унищожи всички цветя у нас, няколко пъти се опита да събори върху мене двуметров цветарник... Но това беше, като беше малка и растеше. Тогава търчеше като луда, гонеше топчета и всякакви други залъгалки. Сега е на осем, мързелува, дреме и спи по над 20 часа на денонощие. (денем в котешката къщичка, нощем е в леглото ми и често ме буди). В останалото време са разхожда понякога, но умира от кеф да скочи върху мен, докато съм седнала. Да, мърка и се гали, но не си прибира ноктите... И сега съм с малки белези от ноктите, но както се стопли и ще съм с голи крака, не ми се мисли.
Нощем понякога ме побърква - вади изцяло нокти и се опитва да ги забие в мене. Все още има нещо вътре в чаршафа, но скоро ще го махна. А имам жестоки проблеми с единия крак и там в никакъв случай не трябва да посяга котешки нокът...
От няколко месеца поне веднъж през нощта трябва да я изритам от леглото, не знам как ще се оправям лятото.
Това с ноктите го прави от скоро...
И аз се оплаках. няма да пускам снимки на надраните ми надупчени крака. Но ако лошо ме одере на проблемното на място на крака, ще излети много бързо на улицата и там да се оправя.

# 643
Пердетата отдавна ги махнахме. Котарака, който гледахме 8 години беше най-дивия унищожител и същевременно най-прекрасното и мило същество на света. Само някоя муха да види на прозореца  зад пердето или то да се е размърдало от течение и вече ловния инстинкт е надделял над всичко. Няма да забравя как мъжа ми два месеца проектира и сглобява някакви специални тонколони за хола. Три месеца чака да дойдат говорителите от Германия. Пуска ги щастлив и горд, сядаме и....Един удар с лапа по врага, който вибрира застрашително съсипа единия говорител още на третата минута. Някаква хартия или вестник, ако намери, не ти трябва машина за унищожаване на документи. Много внимавахме в тази насока да не оставяме никакви важни бумаги в района му на досег. Сложихме решетки на тонколоните, мрежи на цветята, какво ли не. Съобразихме се с природата му, нарушихме си комфорта за много неща и не съжаляваме, защото и получихме най-голямата котешка любов.

# 644
  • Бургас
Мъри ли беше страхливата маца,която в страха си напада?Можем да направим конкурс:Най-надрани крака...

Ох,Tortilla Flat:joy:JoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт