Любители на котки - Тема 172

• 34 408
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Мъри ли беше страхливата маца, която в страха си напада?Можем да направим конкурс:Най-надрани крака...

Ох,Tortilla Flat:joy:JoyJoy
Точно тя е. Мене не ме напада по този начин, но забравих да се оплача от още нови нейни изпълнения - от няколко месеци вече е и хапеща. За сега не много силно, но все пак хич не е приятно, защото се усещат острите котешки зъби.

# 646
Ябълкова, изрежи нокътчетата. Няма да може да се катери по текстил. Ако поддържаш рязането, само ще се откаже. Тери свикна и с двете - рязане на нокти и отказ от катерене. Разви подскоците от място до максимална височина. Съпровожда скачането със звук Ррррр. В този момент й побутваме дупето, за да довърши приземяването, защото "ръчната спирачка* не работи.

# 647
Ябълкова, пак ще помоля за марка/име на отблъскващия препарат за котки.

А някакви съвети и споделен опит как режете ноктите, може ли? Аз мнооого трудно давам (слагам в устата) хапче. А е едноактово действие. Бягат и от обезпаразитяващата пипета. Как ще се справя с 10 нокътя не знам?!... 😢 Но и не съм опитвала

# 648
  • Бургас
djasra аз режа ноктите в следобедната и дрямка. Понякога успявам всички да отрежа понякога се събужда и не успявам всички. За обезпаразитяващата таблетка преди два дни я пъхнах в малко парче салам, но хитруша я усети и не я изяде. Тогава в гушнах здраво отворих устата и напъхах по дълбоко на езика затворих устичката погалих по гърлото и не в изплю. За пипетата съм слагала на селските котани докато хапват лакомо 😀
ММ взе от животински магазин това , но не върши работа и мирише ужасно. Казали са му като се напръска котката да не е в стаята.

# 649
На нашето коте му режем ноктите от бебе и свикна. Не му е приятно, но затваря очи и се държи като стоик. В интернет има клипове на котки, напъхани в изрязана туба от минерална вода, увити в одеяла....Не ми е било нужно. Много ясно се вижда докъде може да се отреже - уплътненото място е инервирано и кръвоснабдено - премахват се връхчетата, които срещу светлината изглеждат прозрачни. При натискане на възглавничката на лапата, пръстчетата се разперват и ноктите стават достъпни за рязане (стига притежателят им да не е избягал).

За таблетките имам опит с кучета. Ветеринарите предупреждават, че лигавицата на гърлото е много нежна и може да се нарани от ръбчета на таблетката (особено, ако е начупена). Поставя се в края на езика, към гълтача, а не в гърлото, задържа се муцунката, да не се отваря и се глади гърлото. Това предизвиква гълтателен рефлекс, при който хапчето се поема.

# 650
Блеки има афинитет към хапчета. Като чуе, че се отваря кутия, блистер и пристига. Последното обезпаразитяващо хапче сам си го налапа. Обаче той не дъвче храната, ами направо я всмуква, та не можа да си го изяде сам, въпреки огромното желание. За това му го бутнах в устата, възможно най-дълбоко и я затворих и той го преглътна.

Amy_nka, как е жълтура?

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 20:25 от Minnie.Mouse

# 651
Аз на моя не се занимавам да режа нокти. То има ли смисъл, като ще тръгне да ги точи. Някак си се е научил да не драска много, почти не драска даже. Обаче ако много вземе да ми закача нещо, си правя домашно спрейче с есенция лавандула, или така по-ароматно да е. Само не дейте да ходите на вет за постоянно отстраняване на нокти 🙏 то дефакто е ампутация на последните му фаланги😢 отразява им се на психиката трайно
Блеки, егати смешното коте с тези хапчета Simple Smile всяко коте с номера си …

# 652
  • София
Аз режа нокти от дъжд на вятър. Ако са им пораснали прекалено много.
На Аш по-рядко ги режа... нали като излизаме иска да се катери по дърветата Simple Smile
Оникс обаче е решил, че може да точи нокти за една постелка за йога. Карам се. Имам и една неразопакована, с найлон, нея не я закача. Освен да опаковам и тази.

На Хари освен, че му режех ноктите и ги пилех, заглаждах. Беше свикнал и не се сърдеше. Процесът на "заглаждане" му беше по-неприятен.

# 653
Нокти и аз режа. Докато спи се възползвам, иначе не дава. Колкото успея, докато се събуди. И така, докато изрежа всички. И аз съм си мислела след изрязване да запилявам, защото не успявам да ги изрежа без да има задиращо. Като си запилвам моите нокти, се засилва към пилата. Явно и тя му е интересна. Даже даде да пилна един нокът Grinning

# 654
  • Страната на чудесата
Аз режа  ноктите на Демон всяка седмица, преди къпането. Гушвам го в мен, по гръб, и действам. Свикнал е и не се противи, само леко поръмжава от време на време, да ме държи нащрек. Той не хапе и не драска, освен когато се превъзбуди и много му е кеф, или от любов, но все едно те маркира-хваща малко, леко стисва и пуска.

# 655
Малкия Жълтур ме притеснява. Уж живна, почна да се храни, позаформи изпражненията и днес хоп отново връща всичко из под опашката, докато си лежи. Какъв е тоя вирус, да му се...! Confused
Обезпаеазитихме при вет с Витиминте в събота, защото забелязах, че е опаразитен. После му олекна, дойде му апетит, почна да иска паучове даяде с другите, вчера видях е акал оформено меко и днеска пак тече кашаво от дупето... Почнах го пак със спринцовка и мус Рикавъри. Идеите ни се изчерпват какво да го правим. Спряхме антибиотика за очите, вече не сълзи, но това коремче защо е така е мистерия... Чакам да ми пратят гастроинтестинален мус за котета, че гастроинтестиналния пауч намачкан го плюе... Гълта по 8-9 спринцовки от х3 мл мус и после връща от дупето същия мус. Rolling Eyes
Пробиотици давали ли сте?
Едното ни коте като беше малко след объркана схема за обезпаразитяване не можеше да си оправи стомаха.
Оправихме го със сметка и пробиотици за котка

# 656
Някой има ли опит с тази храна за кастрирани котки, препоръчва ми я една позната. Ако може да сподели, който я е давал.

# 657
За мен съставът е зле:
Съставки: изсушено пил.месо/27%/,ориз/15%/,царевичен глутен,царевица,животинска мазнина/пречистена пил.мазнина 99,5%/,бирена мая,хидролизирани животински протеини,изсушена риба/сьомга/,изсушени яйца/1,2%/, изсушен ябълков пулп/1%/,изсушена пулпа от захарно цвекло, манан-олигозахариди,дрожди,фруктоолигозахариди.

# 658
  • Бургас
djasra, това е препарата. Действа безотказно! До скоро бяхме само с една котка. Ходеше все при обувките да се вре и да дърпа връзките. Пръскам съвсем малко на две места на стелажа за обувки, става мокро петънце колкото монета от 10ст. Поне седмица не припарва до там. Като изветрее явно или тя забрави - не знам, и като почне пак да я влече натам - пак пръскам. Зад хладилника пръскам, зад пералнята. Ако го подушиш ще ти замирише на нещо кисело, като цитрусова миризма подобно. Но иначе не се усеща като стоиш в стаята. 1 флакон го ползвам вече трета година и е наполовина - много икономично. На пердетата напръсках ръбчетата съвсем леко, не си личи.
хапче давам така: Хващам котката под лявата мишница, с лявата ръка и́ отварям устата и с другата ръка натиквам хапчето в гърлото и́. Ама нямам маникюр, не я дера. Просто напъхвам хапчето в гърлото и́ и всичко става за секунди. Така тя не му усеща вкуса и не прави опити да го повърне.

# 659
Благодаря, Ябълкова. Веднага ще потърся спрея.
Чудех се дали да ви кажа как давам /слагам в устата/ хапче.
Дивачките вкъщи не мога да хвана под мишница. Едната е неуловима, другата е толкова страхлива, че ще умре от страх. Нея не мога и на ръце да я взема за повече от 3 секунди или да я сложа в скута си.

Да ви попитам нещо друго. Карате ли се на котките?

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 22:12 от djasra

Общи условия

Активация на акаунт