Любители на котки - Тема 172

• 34 878
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
Добро утро!

Да,и аз забелязвам,че Сакура води парада.

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 21:45 от red soul

# 361
Ред, чудни са! Любовта побеждава. Толкова нежност, такава хармония!

Досега не сме имали лошо животно, а някаква специална селекция не е правена - събираме си ги от улицата (това по убеждение). И опитно съм установила, че при безпроблемно семейство, животните, без много труд, затрептяват на същата честота. До преди време давах на кучинката команди (разхождам я без повод и се налага да й кажа"спри", "ела да те вържа", "чакай на място"). Отскоро се убедихме, че и с жестове става - пръст, насочен към вратата, и куча поема натам. Търпение, обич и резултатите са заснети.

# 362
  • София
Много са сладки Simple Smile
Зак се пробва да го играе лъв, а Сакура му показвай кой командва в прайда Simple Smile
Друго е да ти почиства мустаците и ушите Joy

Аз септември месец се бях отчаяла, че моите няма да се разберат. Сега всичко е зад гърба ни.

Щях да ви показвам приятелската лошотия

Дъщеря ми каза "аз само я погледнах" Joy

# 363
Изгубиха ми Франки!  Дадох на сина ми заради ремонт и са го изпуснали снощи, на 1 етаж са. Чак сега ми казва, отивам да го търся, но едва ли ще се покаже през деня. В кв. Яворов е. Къде да пускам обяви?

# 364
Спирки (докато чакат, хората четат), магазин за хранителни стоки/ кафене (популярни сред хората от квартала), ветеринарни кабинети, дървета, стълбове, входовете до вас, на съседна кооперация..... И, опитът на Ноеми - търсене през нощта, на тихо и спокойно, дрънкане с храна, друг любим звук, ако има (нашата тича на потропване с играчка-мишка или с витамини в шишенце).

До вас не е ли гора? Има ли вариант да се е изкатерил по дърво и да се страхува да слезе?

Докато бяхме в провинцията Тери на 2 пъти бяга (в двор със заграждение). При уплаха, тичаще под колата. Ако твоята кола му е позната и е паркирана в близост, огледай под нея.

# 365
  • София
Къде в Яворов? Аз съм член на ФБ групата на ул."Иван Асен Втори", дай снимка, която да пусна в нея!

# 366
Здравейте.
Вчера си взехме 5 месечно коте от една позната. Живяло е в апартамент.
До сега не сме гледали коте и още се учим. Опитвам се да ѝ осигуря спокойствие, ама дъщеря ми няма търпение да я гушка. Хапнала е през нощта, спа спокойно с няколко измяуквания. Не мога да преценя дали е ползвала котешката тоалетна. Не успях да намеря тази която са ползвали предишните собственици. Това дали ще е проблем или ще се приспособи? Кога трябва д я заведе на ветеринар? За преглед, ваксини, обезпаразитяване.
Ето и една снимка на новия член на семейството. Казва се Бети. Децата решиха да не ѝ сменяме името.

# 367
О, много е красива Бети.
Пожелавам ви много години взаимна радост, гушкане, ласки и котешко мъркане.
За ветеринар - колкото по рано толкова по добре. Особено, ако не са и поставяни ваксини, действайте. Нека я и обезпаразитят, ветовете си знаят работата. Следете в подаръците дали има паразити. Те се виждат с просто око. Щом вече е член на семейството ще я гушкате, тя ще ходи и спи навсякъде, затова не отлагайте визитата при вет. И имайте настройка за кастрация след месец, два, три.

# 368
Намерих го!

# 369
Браво! Сега голямо гуш!

# 370
Аз съм голяма дилема. Днес докато го търсех си го представях ужасен,скрит и не очаквах да го намеря. Но при поредната обиколка на блока го видях пред едно прозорче на мазе..викам го,гледа ме и не идва. Тръгвам към него,влиза във мазето. После пак излиза, лежи си на прозорчета...супер спокоен и все едно цял живот там си е бил. Накарах синя ми да донесе транспортната чанта и храна. Яде, влезе си в транспортната,после излезе..Даде на сина ми да го гали,но щом опита да го вземе почваше да го бие. Окраска го. Накрая сина ми го сграбчи и написа в транспортната.. Откак си го прибрах е невъзможен - истерично мяукане...  като луд е. И аз почвам да си мисля трябваше ли да го взимам. Там се държеше толкова спокойно, тука е като луд. Имам чувството, че върша престъпление че го затварям в бетона и ще го кастрирам...

# 371
Щом Франки не е още кастриран, нормално е да се държи така. Той не направи ли година вече?
Радвай се, че си го намерила и прибрала, живял е дълго обгрижва, няма шанс да оживее на улицата. А и там животът им много рядко е повече от няколко години.
Сега е нещастен, защото не е много гладен. Ако беше стоял няколко дни на вън, без възможност да си намери храна и вода, което е по-важно, нямаше да е същото.

# 372
Закари рева по същия начин дни наред пред затворения прозорец горе,след като го видях как излиза и се прибира от там лятото.
Котките също са различни,както хората.Едни обичат свободата,други сигурността.

# 373
Блеки много напира да излиза навън. Последната седмица стои на полусъединител на входната врата и като я отворя, прибирайки се от работа, изскача навън и тръгва да обикаля коридора. Налага се да подрънквам с гранули, за да се прибере. Като отворя вратата на терасата, пристига веднага.

Обаче, миналата седмица на селото на приятеля ми, го изкарах навън с нагръдник и повод, пообикаля малко и сам поиска да се прибере. Достраша го явно. Там има други котараци. Единият го наблюдаваше през прозореца и в един момент като се уплаши и избяга нагоре по стълбите. И аз понякога съм гузна, че му отнех свободата и го затворих в един апартамент, на тясно. После се замислям дали щеше да оцелее с всички глисти и тении, които му бяха превзели шкембака. А и вероятно нямаше да може да остане в прайда на бабината къща, защото те си имат мъжки. Може би щяха да го прогонят. Не знам кое е по-правилното за неговото благополучие. Знам че го обичам много и ако го няма ще страдам.

# 374
Аз нямаше да страдам ако знам ,че е щастлив. Страдам сега като го гледам такъв истеричен и че ще трябва да го осакатя за да го пригоди към живот в панелката  което живот ли е...лишен от всичко естествено за него...само да яде и да спи...съществуване някакво..

Общи условия

Активация на акаунт