Любители на котки - Тема 172

• 34 898
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
Не е много вероятно да е виновно котето, но може да се направи тест. Наистина е добре да се провери за бълхи.
Малко повече информация:
https://petmall.bg/news/alergiya-ot-kotki-simptomi-lechenie
Добавям - обрив със сърбене може и да не е алергичен, а следствие на стафилококова или стрептококова инфекция. Преди няколко години преживях такъв кошмар.

# 346
Аз бях така, когато се получи проблемът ми с щитовидната. Даже и цикъла ми го нямаше 2 месеца. Задължително проверка при ендокринолог.

# 347
  • София
Според мен не е от котката.
Като ученичка получих екзема от улично коте. Бяхме със съученичка, галихме едно улично коте, и на двете ни излязоха пъпки, но по една (до колкото помня). Много специфичен обрив.

Не е лошо да се провери за бълхи.

Дъщеря ми има алергия към ухапване от такива насекоми. Става цялата на едри червени петна. Основно страдаше като ходим на село.
Сега като се замисля и аз май съм страдала от същата алергия. Така и не се разбра какво я причинява. Като малка живеех при баба ми на село и постоянно бях на лекарства. Правиха ми изследване. Като се прибрах в града постепенно отшумя алергията. (На село нямаше една кочина, в която да не съм се завирала Simple Smile)

# 348
  • Крайбрежен район
Силви, това не прилича на алергия. По скоро е ухапване от нещо. Аз имах подобни пъпки преди време по гърба и ръцете. Пръсках с един спрей против насекоми.

# 349
Щом е от месец, сигурно сте посетили вече лекари?

# 350
Проверете за бълхи.
Алергиите към котки не са ли с получаване на задух?
Бълхи.
В началото е малко, но подле пораства такова.
И от топлото край тялото, под дрехите - съвсем

# 351
Щом е от месец, сигурно сте посетили вече лекари?
От месец сме с котето. Пъпките са от 2-3 дни:sunglasses: Благодаря Ви за отговорите. Мисля, че наистина са бълхи, макар, че не сме виждали.

# 352
  • Крайбрежен район
Ако в средата на ухапаното има червена точица значи са бълхи. Аз на снимката не виждам. По ми прилича на ухапване от дървеници.

# 353
Дървениците са групи от пъпки - една до друга. Детето карало ли е ковид? Ако да, консултирайте за постковидно възпаление.

# 354
  • Бургас
Размазваме се от кеф като ни галят по коремчето 😄 .
Коремчето вече се залеси с козинка и почти не се вижда белега. Обаче нещо се ошишква Мишона и мине ли 4-4.400кг. ще се подлага на диета. Дали да не мине на гранули за възрастни? Още е на такива за подрастващи, а те са по хранителни. До дни ще навърши годинка.
Може би има ветеринари сред вас или от опит. Имам една писана на село, тя е полусоциална. Беше бременна и началото на март е родила, тогава беше много студено. Майка ми каза, че два дни я нямало после като дошла коремчето било спаднало, но повече се задържа в къщата където живее майка ми и храни нея и брат и. Аз си помислих, че котетата/то са умрели от студ, но тия дни забелязах, че явно кърми.
Искам вътрешно да я обезпаразитя, но дали ще е ок за бебето/тата?Котетата ги е скрила някъде в съседните необитаеми къщи наоколо, но вярвам като пораснат, че ще ги докара.

# 355
Първият месец след като запознах Блеки с приятеля ми, му излизаха по ръцете едни пъпки (не знам дали това е точното определение), които наподобяваха ухапване от комар. Също му се зачервяваха очите. Със сигурност беше от котаран, защото се появяваха 10-15 мин. след срещата между двамата. Те много играят, по мъжки Grinning След това отшумяха симптомите.
Не мога да определя от снимката дали е същото, но не е било по гърба, а само по ръцете, където е имало досег с котето.

# 356
[quote author=maya_76 link=topic=1432152.msg44695883#msg44695883 date=16513363
Коремчето вече се залеси с козинка и почти не се вижда белега. Обаче нещо се ошишква Мишона и мине ли 4-4.400кг. ще се подлага на диета. Дали да не мине на гранули за възрастни? Още е на такива за подрастващи, а те са по хранителни. До дни ще навърши годинка.
[/quote]
Много е сладка котанка.
За храните,на нас ни казаха като си доизяде вече закупеното за котенца, да мине на храна за кастрирани. Засега още хапва Китен на Аплауз, но пастети й взимам на Анимонда за кастрирани.
Ама нашето е 2.400, на около осем месеца. Спи като йога

# 357
Вече сме заедно.Къщата беше/и още е/с краката нагоре.Закари видимо е отслабнал и е страдал,Сакура е добре.

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 11:53 от red soul

# 358
Май Сакура командва и е изтормозила Зак...
Дама, какво да се прави 😀.

# 359
Идилия Ред!
Липсвала си им.

Общи условия

Активация на акаунт