Любители на котки - Тема 172

• 34 401
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
Дано Жълтура да се оправи, и то бързо!
Те съвсем мъници, май нямат два месеца - ушите им по-големи от главите 😀.
 Момиченцата са  много сладки.

# 691
amy_nka,

Милинките душици златни. Дано да се оправи малкото жълтъче, то скулите му хлътнали милото. Много ми звучи това като да е от паразити- гледали ли са му акото или натривка от дупето скоро под микроскоп? Някои паразити не ги ловят страндартните обезпаразитяващи. Нашата като я спасихме от улицата, първите 4 месеца бяхме все по лекари и все обезпаразитяване, и накрая седмица след поредното ми беше оставила тенийки до възглавницата едната сутрин- няма да ви кажа как цялата къща беше дезинфекцирана и миришеше на болница една седмица унас. В сегашно време преди няколко месеца пак ми се подриска и след натривка се оказаха кокцидии, които с цестала не ги покрива.

Иначе да не казвам голяма дума, но при нас нещата почнаха да се подобряват- вече ядем и пием доброволно, дори леко се заиграваме. Simple Smile
И за да не пиша само- ето и една снимка на нашата кукушинка Каспър.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 07:44 от bubanka

# 692
Аз знам, че на котка с разстройство се дава само суха храна, но не и мокра, докато не се оправи. Поне за Ади изрично ми бяха забранили да давам пауч или пастет. Само суха храна и оризова вода

# 693
Amynka
Такива душички са!
Този Жълтурчо как се е наистина смукнал милия! На мравоядче прилича:)
Дано се оправят.

# 694
Аз знам, че на котка с разстройство се дава само суха храна, но не и мокра, докато не се оправи. Поне за Ади изрично ми бяха забранили да давам пауч или пастет. Само суха храна и оризова вода
Ами, те са на месец и половина. Не ядат още суха храна. Пробвах да ги свикна на Рояла за майки и бебета, но никакво внимание не ѝ обърнаха. Майката я омете. Значи, аз все пак правя нещо както трябва, за да оформя той, все пак, вече два пъти, но после явно с нещо му се разваля коремчето отново. Трябва да разбера по изключение какво е то... Като понечи да яде сам от муса за секунди целите очи му се насълзяват. В оформеното видях мъртви паразити. Преди да му дам пастичката си бяха живи, не тении, ами кръгли червейчета, май им викат. Дано след още доза пастичка да се изчисти напълно, да стигнем до тогава, де, след десетина дни. Много е мъничко за други обезпаразитяващи.

# 695
  • Бургас
Как така в очите му си видяла мъртви паразити? Направо ме уплаши! Моето на 3 месеца има гурлички тъмно кафяви, но не съм се заглеждала за паразити там.

# 696
Не е в очичките, а в това, което отделя разстроеното му стомахче.

# 697
  • Бургас
Amy_nka,Харко беше колкото него,когато му взех гранули Роял Канин гастроинтестинал.
Лекарите казаха,че има зъби,може да яде.
И за два-три дни му спря разстройството.
Не беше ял дотогава гранули,само пауч.
Няколко гранули се чудеше какво да ги прави,на третия или четвъртия опит взе да хруска гранули и така до ден днешен...
Ентерол+Пюрина пробиотик за котки съм му забърквала лично в пауч Уискас

# 698
Да пробваш гранулки накиснати в топла водичка както Джаста дава на Мая?

# 699
  • София
Здравейте! Не съм ви чела от няколко дни ,но сме малко на почивка на студеното Черноморие.

Много ми липсва Изабела ,но пък си имам две гостенчета много красиви Heart

# 700
Any hr,
Мисля от теб е тази публикация от Мин. Година. Само моля да кажеш дали я практикуваш още. И нашите за няколко котки и по 20+лв Броадлайн на парче за пипета идват много. Купувам шишенце и тегля по 0,5 на коте ?
Amy_nka,
Ти ползваш ли я?

Това е, нали?

# 701
Мариетка, Анито ни отвори очите, да е жива и здрава! Smile Аз ползвам нейния трик, обаче с Moxiclear, че нямам доверие във фипронила за бълхите (една година бяха мутирали тия бълхи и фипронила не им правеше нищо). Купувам две кутии за едри котки от 4 до 8 кг, тегля със спринцовка, дозирам според теглото, и така едното накапване ми излиза межу 5-7 лв (комбинирано вътре-външно обезпаразитяване). Moxiclear е същото като Advocate, само че два пъти по-евтино.
Иначе също може с Фронтлайна да пробваш + Празимекче или друго хапче за вътрешно. Бродлайн не върши много работа, според мен. Не е ефективен срещу вътрешни паразити показва моят опит. И в такъв случай, не си заслужава цената. По добре пипета + хапче вместо Бродлайн. За уличните, обаче, е много лесно с Моксиклиър комбинирано да обезпаразитиш. Много котки няма как да им пробуташ хапче, а докато ядат, лесно можеш да ги накапеш и знаеш, че е комбинирано, хем за вътрешни, хем за външни и си изкарват спокойно лятото. Около 5-7 лв на глава за мен е екстра, за комбинирано.

# 702
Може ли да споделиш как се дозира . По колко капки или гр. на килограм

# 703
  • София
MarietaYo, практикувам си този начин и съм доволна, капя всеки месец, а Празимек давам на около 3 месеца.
На кутията на обезпаразитяващите за куче задължително трябва да има картинка и на коте (повечето са силно отровни за котки).
Дозировката е 0.5 мл (използвам спринцовки по 2 мл).

Аз това го научих оттук, не съм "открила топлата вода" 🤗

# 704
Дозировката на Моксиклиъра е 0,1 ml на кг.
Т.е., една пипета за едри котки (>4-8 кг) става за до 8 кг котешка телесна маса или едно цяло котило майка и четири малки по 0.500 кг. Късам пипетата и тегля дозата със спринцовка с игла от 1 мл.

Не трябва да се ползва пипетата за кучета, защото втората съставка е в доста по-голямо съотношение в кучешките пипети.

Общи условия

Активация на акаунт