🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 8 (10.04 - 17.04) 🌴

• 41 626
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 225
Сезонът обаче наистина вдигна нивото. Признавам си, че не бях в особено голям екстаз в началото с някак много бързото развитие на нещата, ако искате дори със сменената мелодия, та скептично ми беше мнението за развитието на този сезон, но сега не съм се вълнувала така за епизод на българско предаване от...общо взето никога не съм се вълнувала така. Получиха им се нещата.
Да, и при мен го има този момент. Но не е точно вълнение, по-скоро е любопитство и нетърпение за следващата серия от пътуването. Изключително ми е интересен сезона. Но реално емоционално, колкото и да е странно този сезон не ме е "уловил" в клещи. Може би защото реално харесвам по-голямата част от играчите и се радвам и оценявам самата игра, която играят помежду си. Малко ми липсва точно емоционалната и "фенска" част, като пример мога да дам емоционалната ангажираност, която съм имал през годините към примерно НМ, Занев/Таяк, Юли ИВ, Ваня ИВ и Андрей/Ели/Поли ИВ. Трудно ми е да го обясня, но през този сезон реално нямам нищо против много от играчите да спечелят. Пътя, и начина по които го преминават участниците ми прави сезона истински диамант тази година.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 02:54 от Bengun

# 226
  • София
Пореден много хубав епизод. Сезона е на много високо ниво. Никакъв спор не може да има. Жалко, че не получава този отклик, който заслужава, но това не е вина на марката Сървайвър или на самите участници. 🙂

Ще изкоментирам първо промото, че гледам то разбуни духовете много повече от самия епизод.
Това с радващите се Драго-Джули-Йо може и да е червена херинга. Имам си едно наум. Иначе е най-логично да се радват ако играния идол е с цел спасяване на Алекс. Значи съгласен съм, че най-логичното нещо е следното: всички да гласуват за Алекс, а Зоран/Бо/Денис са намерили идола и спасяват Алекс, но те са се наговорили и стрелят по Ганка или Ванко. В случая Ганка е по-вероятно да си замине, защото е много по-опасен играч от Ванко. Ганка в момента е трън в очите на Зоран и Бо, че и на Денис. А сега и тримата имат силата да контролират играта. Ганка е и последното изкушение, което би накарало Ани да се отдели от тях и да ги изненада. Без нея Ани вече не би имала емоционални сантименти.
Дотук всичко прекрасно, НО никой не коментира думите на Пенев, че ще има обрат в играта/съвета и че ще има издънка. Неправилно броене на гласове, някой нещо е сбъркал в изчисляването и заради това е пострадала цялата му коалиция. Аз така тълкувам думите му. Възможно ли е коалицията на Бо нещо да се омажат, защото ако зрителя утре очаква всичко да се случи по предварително уговорен начин, за какъв обрат говори Владо Пенев? Обрат ще е ако си замине някой от Денис/Бо/Зоран. Или обратното за отсрещната страна. В зависимост кой открие идола.
Не знаем и кой ще спечели огърлицата утре в битката за личен имунитет.
Обаче пък не виждам вариант в който някой от Бо/Зоран/Денис или Ани (ако я броим към този съюз) би объркал глас. Така че всъщност няма НО. Мдам, твърде вероятно е да си замине Ганка. Според мен Алекс може нещо да сгафи и да не гласува както трябва... Най-малкото, защото не знае къде се намира и е неориентирана.
Твърде много неизвестни има, правим може би и прибързани заключения. Не знаем кой ще открие идола (почти съм убеден, че ще са Зоран или Бо, защото го търсят най-много и са винаги нащрек), не знаем кой ще спечели огърлицата в битката преди това, дори не знаем още какви ще са целите утре. Но най-вероятно ще се таргетира името на Алекс.
Хмм, докато пиша това се сетих нещо което може да стане. И да си изпатят Бо/Зоран/Денис. Владо Пенев нали казва, че ще има обрат и пр. И за грешно неразчитане на вот. Някой не е гласувал както трябва според мен по погрешка или са направили грешен разчет преди съвета... Ами АКО, Ганка се усети, че им хвърлят прах в очите и пак си мисли, че имат идол и ги пускат по пързалката за Алекс, то топ хода тук би бил, тя, Кари и Ванко с 3 гласа да стрелят по някой от коалицията на Бо (много е вероятно и да е тя). А те спасяват Алекс, но всъщност за нея почти никой няма да е гласувал. И да бъдат изиграни и надиграни. Но не знам, не ми се вярва. Твърде сложно става.
Ще гледаме утре. Но така се прави промо, без подсказки! 🙂

За епизода, хареса ми.

Браво на Мила. 3 от 3.! Много хубава игра бяха подбрали.

На търга общо взето всички хапнаха и пийнаха, не беше баш класически търг какъвто го познаваме.
Всички коментират Зоран, но какво ще кажете за хода на Бо. Чака, чака и чак на третата скрита купа стреля. Невероятна интуиция има това момиче, а и страшен покер играч би станало от нея. Нейната награда беше най-важната и ценната. Това спокойно може да обърне окончателно от играта. И от аутсайдер да се превърне в сила.

Зоран също със страхотен ход, но нека не се лъжем. 95 от 100 човека биха направили същото. В случая уникален шанс да се падне това точно на него. Не искам да си мисля, че може от предаването да са нагласили нещата.
Факт е, че в момента при така стеклите се обстоятелства ако е на финал е почти сигурно, че ще спечели. Най-голяма заплаха за него на финал би била Кари и на трето място Борислава. При Кари-Зоран-Бо обаче Кари ще има предимство. Но аз както съм писал вече, не мисля, че Кари е достигнала финал.

За Ганка и Ан сте изписали много. Няма какво да добавя. Ганка се чувства предадена, но аз не мисля, че е приятелство да караш един човек винаги да гласува така както ти искаш. А личните желания на приятеля ти къде са? Ганка с тази чест и достойнство сглупи, защото загуби Ани. А ако бяха изгонили Драго по давление на Ани, сега пак щяха да имат предимство с 5-3, но вече го нямат, защото Ани с право се чувства обидена, когато малко преди това са те нарекли предател.

В заключение бих нарекъл епизода, 'Епизода на Денис' хаха, ами да, от началото на формата досега не бяхме гледали толкова много Денис. 😉

# 227
Точно думите на Владо Пенев за нов “обрат” ме карат да си мисля, че не е толкова просто, тоест - Зоран/Бо отстъпиха идола на Алекс и изритаха Ганко 1 или 2. Този ход ми изглежда предвидим (може би заради прозорливите коментари в темата). В момента те - Зоран/Бо/Денис - са в силна позиция. За да има истински обрат, трябва някой от тях да пострада.

Освен това е твърде рано да гледаме как една коалиция 3-4 съвета подред изхвърля друга. Трябва да има някой plot twist. Иначе ще е най-добре да ползват само две имена за епизодите - “Бо намери идола” и “Бо използва идола”. Repeat.

# 228
  • Sunshine state
Ганка още повече ми падна в очите след днешния епизод. Дано утре я изгонят. 🙄

# 229
Има ли някакъв начин да се гледа последния епизод извън България? Изглежда Mari_mar няма възможност да качи линк днес. Имам мобилното приложение на Булсатком, но явно мога да гледам само лайв тв.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 06:20 от PeonyPink

# 230
Аз пък не мисля,че реакциите на всички участници и журито са след играенето на идола. Те си говорят, обсъждат, Владо може да ги е питал нещо. Може всяка реакция да е за съвсем различна ситуация. Според мен е и нарочно,че не показват Зоран и Бо,но не поради причината която си мислим. Надявам се да греша,и наистина съвета днес да е в плюс на Бо.

# 231
Ако тази вечер Ганка си тръгне, то вотът на Анелия от предишния съвет и изгонването на Драго май ще изиграе доста голяма роля за това.
Сякаш има основания Ганка да й се сърди, нищо че уж нямаше "нищо лично" и "аз тебе не съм те предала".

# 232
Аз също пак изгледах промото в края на епизода.
Скрит текст:
И аз виждам как до Владо е застанал човек,сянката е на Зоран заради шапката,макар че и Ванко мисля че носи, съм по-склонна да мисля че е Зоран, но според мен всичките усмихнати и весели физиономии не са за едно и също нещо. Ганка беше доста усмихната също, както и Кари. Надявам се Зоран да не е решил да се отметне от коалицията си или да не е пресметнал добре, или другата коалиция да го изненада. 

# 233
  • София
Дам, това се опитвах да кажа.
Имам не особено приятно усещане за довечера. С този анонс и тези думи на Владо Пенев е по-вероятно прецаканите да са Бо/Денис/Зоран, дано бъркам, ама... Или просто за пореден път от bTV не могат да тийзнат дори и изненадата като хората и да се окаже точно най-очакваното, а аз излишно да търся нещо в многоточието...

# 234
Имам не особено приятно усещане за довечера. С този анонс и тези думи на Владо Пенев е по-вероятно прецаканите да са Бо/Денис/Зоран, дано бъркам, ама... Или просто за пореден път от bTV не могат да тийзнат дори и изненадата като хората и да се окаже точно най-очакваното, а аз излишно да търся нещо в многоточието...
Съмнявам се, че ще се случи нещо непредвидимо. Излизат Алекс или Ванко. Свещената коалиция ДеБоЗо ще остане непокътната.
Може и Ганка, ама предполагам няма да искат да дразнят Анелия. Тя все още се прави на лоялна към Ганка.

# 235
Игра е, всичко е възможно Joy

# 236
И аз го мисля този обрат, ама направо ме е страх даже да напиша, че ще се прецакат БоЗоДе. Хахах, явно съм по-емоционално инвестирана в играта, отколкото си мисля. Треперя все едно не се е случило вече и гледам да не дърпам дявола за опашката. Обнадеждава ме само участието на Владо при Цитиридис. Grinning

Не мога сега да намеря коментара на Alucard и да я цитирам, но някъде беше писала за двойния аршин, с който мерим участниците и как са злорадствали Бо/Денис/Зо/Ани. Всеки си вижда и тълкува нещата по свой си начин, но според мен те не злорадстваха. Радваха се на хода, който са направили, защото са фенове на играта и са влезнали за подобни blindsides. Вярвам, че ако ги бяха надиграли, щяха да реагират като Йоана: "Еми, евала пичове, нищо лично, надиграхте ме!" Може би Зоран и Анелия биха реагирали малко по-емоционално. Единственото, което казаха е, че не са съгласни с реакцията на Ганка, че е приела толкова навътре нещата.
Това го казвам като човек, който изобщо не е обърнал внимание на ехидното подхилкване на Ганка след като успее да изгони даден участник. Ако не беше обсъдено тук, нямаше изобщо да забележа такова нещо. За сметка на това ми стои в главата изказването ѝ спрямо Йоана и как била недостойна да стигне обединението изобщо. Това мен ме кара малко да се настроя срещу нея, защото не мисля, че някой (дори ние) можем да определяме кой какво заслужава.
Освен това трябва да спомена, че след като си направих труда да изгледам лайфа на КаГанко, осъзнах, че единствено Ванко истински ми натиска копчетата и ме дразни. Карин и Ганка си ги харесвам и намирам за адекватни. Ганка си призна за грешката с Ани и затова, че не е трябвало да ѝ се сърди, не е била предадена. Абсолютно мога да си представя там колко е нажежена обстановката, колко е трудно да се абстрахираш от емоционалния аспект и съответно за такава реакция, не мога да я съдя.

# 237
  • София
Ами, аз се хващам само за думите обрат.
Обрат за да стане трябва Канко да ударят, защото в момента с арбитъра ДеЗоБо имат инициативата и те ще определят правилата.
Но не мога да поврвам, че ще допуснат някоя елементарна грешка. Те премислят всеки ход.
Така че се надявам на обрат в обрата и неочакван ход, защото иначе някой мой човек си заминава съдейки по анонса.

# 238
На сървайвър зад кадър,интервюто с Владо 1 част,на 1 мин 48 сек може би се вижда кой е отпаднал,освен ако тази игра не е играна преди и да съм забравил за нея.

# 239
  • София
А не е ли възможен вариантът от групата на Ганка-Ванко-Кари или Алекс да намерят идола, но въпреки това да стане някоя врътка и Бо-Зоран-Денис да обърнат играта с някой smart move?

Общи условия

Активация на акаунт