Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нелегална в САЩ- истина или мит?

  • 4 475
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 777
Нека намери емиграционен адвокат, мога да дам препоръка.
Горката, късмет й желая!

# 31
  • Мнения: 2 752
Тъй като знам за врътката "дават ти виза, седиш 6 месеца, а после и мъжът ти идва".

Не знам за каква врътка става въпрос, но обикновено с туристическа виза няма как да останеш в страната над 6 месеца. Имаш срок, в който трябва да напуснеш, определен от имиграционния офицер при влизане в страната. На какъв туризъм ще ходите за шест месеца точно, не работите ли?

Да, можете да подадете всички заедно за туристическа виза. Трябва да е очевидно от заявлението ви, че имате силни връзки с България - работа, жилище, бизнес, родители, каквото там ви задържа в страната. Не, нелегалната сестра не би трябвало да е проблем. В заявлението ви за виза не пишете нищо за братя и сестри, пишете информация за родителите, съпруг/а и деца само. Другите ви роднини там не фигурират и ви уверявам, че имиграционните няма да седнат да проверяват кой има сестра, ако нямат някаква сериозна причина за това.

# 32
  • Мнения: 516
Може би е добре да потърсите бивши "бригадири", които са останали и да помолите за информация. Например, да попитате във Фейсбук групи на българите в САЩ - бих препоръчала да търсите такива и по градове: "Българи в Ню Йорк/Лос Анджелис/Чикаго.

Друг вариант е да опитате да се срещнете с представител или дори управител на някоя от дългогодишните фирми за студентски бригади и да поискате мнение за оставащите студенти - кой е начинът, по който си легализират престоя, какво се случва с нелегалните и под. Знам, че това не им е част от услугите, но може би биха се съгласили на среща от човешка гледна точка.

По принцип основните начини за легален статут след бригада са чрез студентска виза или женитба. Хората, които говорят за получаване на документи след 5 години, най-вероятно бъркат легалното пребиваване с гражданството.

Вашата роднина правила ли е опит за легализиране на статута? Вариант да пробва да запише някаква специалност в колеж, някой малък и евтин?

Общи условия

Активация на акаунт