АВГУСТовските слънца,чакат ЛЪЧКО у дома!

• 11 718
  • 312
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Дет са вика, ша ма прощавате ма ша ма извинявате, ама аз пак не схванах.... Що пишем в нова тема??  То не, че е нова,  ама кой е затворил старата???
newsm47 smile3521Блу помоли да заключат старата,за да се спре с всякакви сандали и спорове и да почнем на чисто!
Pepper, аз пък няма да те сънувам, моята съвест е чиста, никога не съм я използвала, още си седи с етикетчето Simple Smile
Ти поне си я имаш,макар и девствена,а майка ми търди,че моята е премахната по оперативен път още при раждането ми rotfImao rotfImbo

# 16
Didika, аз също имах малко безболезнено топченце само че над зърното, което изчезна от само себе си за около месец. Не се притесних, защото попрочетох инфо и реших, че е запушено каналче или мъничка бучка кърма. Пишеше, че се появяват, когато бебето не те изсуква докрай.
Но те поздравявам за решението да идеш на лекар Peace

Колкото за дезинфекцията, и моето мнение е, че беше напълно излишна. Не виждам защо споделените от мен неща да са израз на негативизъм и лична обида срещу Мама Иги Shocked (която по ред причини уважавам силно). Вече казах, че тук прочитам доста полезни неща, обичам да следя темата, да задавам въпроси, които ме вълнуват и да отговарям, когато наистина имам какво да кажа. Вярно е, че ме дразнят сладникавите обръщения и тем подобни, но всички сме различни. След като се е установил такъв тон на разговор в темата, няма да нарушавам всеобщата любов и хармония, които царят тук  Wink 

Моето бебе също реве след ваксини, наддава различно всеки месец, смее се, гука, ака по два пъти на ден с различна консистенция. Понякога е кисело, понякога весело. В хубави дни спи по цял ден, а когато не е на кеф будува с часове и не мога да свърша нищо. Дните ни са еднообразни и същевременно уникални, запълнени с разходки, хранене, спане, гукане и сменяне на памперс, но аз ги харесвам такива и им се наслаждавам, защото знам, че никога няма да се върнат.

# 17
Дет са вика, ша ма прощавате ма ша ма извинявате, ама аз пак не схванах.... Що пишем в нова тема??  То не, че е нова,  ама кой е затворил старата???

ми щото явно аз "осрах" старата Wink или поне така се прие от хората писали след мен и не дали ми шанс да се обяснявам Simple Smile

... сега във вторник ще ни е първата ДТК, направо съм се притеснила много, ....

Нашето първо ДТК ни го биха преди 2 дни ...
след подробните обяснения какво може да се случи като реакция - вкл. Т до 40 градуса и гърч, аз продължавах да си мисля, че всичко ще е наред. Два приема на ПАНАДОЛ беше заръката на педи като превантивна мярка. Единия - час след ваксината. Дадох аз, разхождахме се в Морската всичко беше екстра. Към 18 часа това детенце като се разпищя... аз онемях понеже той по принцип не плаче и е много спокойно бебе. Дори с колики не сме се сблъсквали. Уплаших се. Така жално пищеше Sad В 19 часа дадох втората доза Панадол и пак попищя малко. После заспа изморен от викане и омагьосан от Панадола. Спа чак до сутринта. Имаше малко Т но не съм давала повече Панадол. На следващия ден нищо му нямаше.
Дано при вас да няма странични ефекти.
Пустите ваксини.. така пък да съм против тях!

# 18

ми щото явно аз "осрах" старата Wink или поне така се прие от хората писали след мен и не дали ми шанс да се обяснявам Simple Smile

Е, тва е да нямаш късмет... станало весело, даже цветно, ама аз изпуснах Sad( Ей така е като хойкаме с моята щерка. Ма завързахме едно гадже в парка и  всеки ден са едни срещи.... Вижте каква любовчийка ми е...от малка.   Татко й смята да се запаси с пушка Simple Smile

# 19
Ей така ви харесвам!  Laughing
Ама днес ми е много весело във форума - да си призная много обичам клюки и интриги!  Mr. Green
Само дето се дразня когато някой "каже" " мен пък никой не ме забелязва"  Close ама кво да прайш, това да е проблема. За мен пък да не са заритали хората, ама все ми е тая и хич не ми пука и не ми е тъжно.  Mr. Greendidika хайде една виртуална подкрепа и от нас  Hug (нищо че не съм ти симпатична). И да докладваш в понеделник. И нидей рива щото ще ти намелее кърмата и бебето няма да има какво да папа.
Ох, ще ме извинявате ама нещо ме е хванала лигата тази вечер! Няма да досаждам повече. Хайде до утре - ще докладвам какво съм сънувала тази вечер!  Heart Eyes

# 20
Хайде пак здравейте,
Блу, ти си много етичен човек. Шапка ти свалям Peace
Дано скоро Иги пише, че Лъчко е вън от опасност и дано скоро се приберат у дома Praynig Praynig Praynig
Бубче, много съжалявам за моето сладко Инче. Моля се да се оправя вече Praynig Добре, че вече знаеш на какво се дължи неразположението й... и, наистина, е било малкия дявол, че не са й били "държавното" ДТК. Ще чакам новини от вас
Divas, какво е това лекарство Euphorbium compositum? Звучи ми като някаква хомеопатия newsm78 Питам те, защото и Ники ми прави сополки нощно време, а за съжаление всичките видове физ. разтвор, които сме пробвали до сега не успяват да му отпушат нослето напълно и пак си подсмърча след това.
Didika, дано тревогите ти се окажат напразни. Нали казват, че кърменето се отразява благоприятно на статуса на гърдите и е нещо като превенция на туморните образования. Да пишеш в понеделник какво е станало
Marulka, не се настройвай така предварително, че ще имаш проблеми с ваксината. Все пак повечето бебенца ги понасят нормално. Пожелавам ви и на вас така Hug

Последна редакция: сб, 18 ное 2006, 22:12 от Kabiv

# 21
Здравейте!Току що допрочетох заключената тема и видях че не съм единствена с окапването на косата и ми стана по добре Mr. Greenскоро от буйните ми черни къдрици ще останат 2,3 прави кичура,казват че било нормално след раждане ама това на нищо не прилича #Cussing outот 2 седмици пия центрум за сега не виждам кой знае какъв ефект,така че някой ако знае нещо ефективно и изпробвано да казва.Акото ни днес не е зелено и се поуспокоих,нямаме и никакви признаци на настинка,но за всеки случай ще питам докторката като отидем на консултация.За плуването да поясня че ние ходим на специално за бебета лечебно плуване а не просто в някакъв си басейн.Извършва се от кинезотерапевт и се прпоръчва на деца с дихателни проблеми,склонни към боледуване или просто за закаляване както е при нас,тук в Русе е в "Дом майка и дете"като документи и изследвания се подават в "закрила на детето"така че това го има във всеки един по голям град.И последно да попитам софиянки,откъде мога да си купя хубав детски килим с някаква картинка или мечо пух и пр.ако някой знае някой магазин ще идвам след месец някаде че тук не мога да си намеря.Ами това е май стана много дълго.Лека и спокойна нощ!

# 22
Хайде пак здравейте,
Блу, ти си много етичен човек. Шапка ти свалям Peace

Е мама му стара, почвам да се изнервям!!! Това сега аз как да го приема?
Ми ето така ще го приема: Pepper , ти си много етичен човек, шапка ти свалям и поклон!
Gvendolin, ма ти много хубаво се... така де сещате се Simple Smile Вземи се вясвай по - често насам , да си го правим заедно това ... със "с". Всъщност Honey  и аз се подписвам зад думите ти! Даже два пъти!

И сега, понеже не си падам по излишните приказки ще напиша само: Момичета, дръжте се! Господ е с нас, макар по - някога да си прави шегички с нервите ни!!
Айде отивам да сънувам Pepper щото е много етична, също така и emelle, щото ми е симпатина Simple Smile Да не ви изброявам поименно, всичкио ще ви сънувам!

# 23
Здравейте отново!
Значи, аз също съм ЗА всеки да си казва мнението, каквото и да е то, пък нека не се харесва на всички! Едва ли има някой, който под страх да не бъде оплют, си мълчи или бълва розови, цветни постинги.. Разбира се, че не всичко е цветя и рози, но съгласете се, че не винаги и не всички са в състояние да сътворяват мъдри и дълбокосмислени слова. Аз най-малкото нямам ама никакво време да се старая за това. Затова напоследък само четях /но и това не е най-доброто решение/, но сега мисля да намирам време да отговарям или поне да си кажа мнението по някои въпроси, пък кой ме чул или на кого му било полезно, няма да си го слагам на сърце...  Имам си достатъчно други грижи. Дано все пак съм полезна на някой с това, през което съм минала до сега. А и ако критерия някой да пише само и единствено смислени постинги беше валиден за тук, май първо трябваше да заключат клюкарника...  newsm78  Laughing Има си място всеки да си изкаже мъката, болката или трепетните вълнения, така да се каже.. И все някой ще го чуе... А тук мястото май е точно да си говорим за бебетата, нали? Не да броим кой на кого отговорил, кой на кого не честитил или не бил симпатичен. Аз лично трябваше и до ден днешен да бърша сълзи, че покрай честитките на 15-ти приписаха  моето бебе на мама Леоне, ама стават и грешки, нали?  Аз все пак освен бебетата си имам и куп други интереси де, ако стане на въпрос, бих споделила.. Wink Май наистина е интересно да следиш някоя интрига, но аз например, четейки предната темата, я минах отгоре-отгоре, наистина нямах време и не ми се връща да я затвърждавам.  И в този ред на мисли - момичета, завиждам ви за времето с бебчовците, мен баткото ми гълта повечето свободно такова и за малкия ми остава толкова малко време да го гледам как расте, и ми се вижда, че расте толкова бързо, че чак ми е мъчно... honey, само ако знаеш колко си права! Наслаждавай се на всеки миг от привидно монотонните си дни, защото няма връщане! Моите сега са едновременно и скучни, и едообразни покрай децата, и луди, и забързани, и нервни, и... Ох, спирам, че е късно и не ми се пише много, предпочитам да поспя. С две думи, мислех, че трябва да се върнем по същество, да си стиснете ръцете и мир да има поне до някъде..  Wink
bubcheto15, не, не е нищо хронично! Не се притеснявай за това. Димитър ми боледува много рядко, пили сме само веднъж антибиотик до сега, но тогава наистина беше много зле. Сега беше нещо вирусно и секрета от носа му се стичаше назад, от което беше и кашлицата. Но сутрин като станеше или ако плаче за нещо, започваше направо да се дави от пустата му кашлица, та затова му изписаха Вентолин. А Фенистил си пием при всяка настинка, той не е само за алергии, действието му свива лигавиците и така отпушва носа и облекчава болката в гърлото.
Kabiv, Еуфорбиума е наистина хомеопатичен спрей за нос, става и за кърмачета. Според моята педиатърка е много добър, но не е за отпушване на нослето, а точно за хрема. Аз съм много доволна от него и сега, покрай баткото, като се беше разболял малкия, си му пръсках първо Стеримар да изчисти секрета и след него Еуфорбиум и му мина много бързо.
didika, стискам палци всичко да е наред! Аз също имам киста на лявата гърда, която си е от преди първата ми бременност и за сега я следя от време на време на ехограф, но и мен така ме е страх... Защото тя си е доброкачествено образувание и ако отида на онколог ще искат да я махнат. Поне така ми каза гинеколога ми, но каза, че все още не е притеснително.
cvetyab, по-нагоре писах за това, което на мен ми помогна за косопада.
Ами това е за сега. Лека нощ на всички, особено на бебчетата да спинкат!

# 24
Та сега и аз да се разпиша в новата ни стара тема.
Вчера почти цял ден бяхме на обиколки. Като излязохме в 10.30и се прибрахме чак след 16ч., при нас времето беше мн. хубаво и завързахме доста социални контакти, видяхме се и със снахата  Laughing. Отново хапнахме в парка и след това в сладкарница Неделя  Party
Блу, и аз преди 2 седмици бях изпаднала в някаква меланхолия, ама ми мина, така че горе главата  Heart Eyes, А кръвното си е гадна работа, дано скоро се стабилизират нещата, аз навремето заради високо кръвно имах постоянно кръвоизливи от носа. И на нас ни се е случвало няколко пъти да повръщаме като фонтан, но като не се повтаря не е страшно, дано де е период и Ния да се оправи.  Simple Smile
Бубчето, дано Инка по-скоро да се справи и да почне пак да си се храни спокойно  Simple Smile
Пепър, какво ти дезинфекциране  Joy, и тук ще си покажем рогцата, нема начин  hahaha, и да си се похваля отдавна не се бях забавлявалала така с темичките ни  Mr. Green
Емел, има време да се поразмислим за захранването, ще спаделяме опит и идеи.   Simple SmileИ между др., какво решихте с обрязването, на нас ни казаха на пролет да го направим.
Дидика, не се притеснявай вс. ще е ок., и аз като Обърквация стискам палци  Praynig
Цвети и на ме почна да ми пада косата, ама го очаквах. Още като забременях фризьорката ми ме предупреди да очаквам такова нещо, но е етап и ще премине. А за плуването страшно мн. ви завиждам  Blush, при нас такива неща нема  Crossing Arms
Дивас, извинявай, ама ще може ли да се повториш за косопада, че уж четоха, ама нещо явно не съм дочела като трябва  Crazy
Гвендолин, и тук с удоволствие ще изчетем обясненията ти  Wink, да не те притеснява факта, че е закл. предната тема.  Mr. Green
аааа,  ОбърквацияCrossing Arms жестоко съм обидена, няма ли да се намери място и за нас в някое малко ъгълче на съня ти  Heart Eyes

Относно кг. ,ами аз не успях да кача мн.  Mr. Green и сега ми трябват 2-3кг. да си върна старите мерки. Да ви  се похвалим с една снимка от днес

и

Последна редакция: нд, 19 ное 2006, 23:20 от anni78

# 25
  • София
Здравейте!Току що допрочетох заключената тема и видях че не съм единствена с окапването на косата и ми стана по добре Mr. Greenскоро от буйните ми черни къдрици ще останат 2,3 прави кичура,казват че било нормално след раждане ама това на нищо не прилича #Cussing outот 2 седмици пия центрум за сега не виждам кой знае какъв ефект,така че някой ако знае нещо ефективно и изпробвано да казва.

На мен ми препоръчаха Revalid - шампоан, ампули и хапчета, понеже кърмя за сега съм само с ампулите. След всяко къпане се втрива в косата една ампула и се оставя така да изсъхне, ако може да не се ползва сешоар. Два пъти съм правила процедурата и мисля, че има ефект, но трябва да се прави поне два месеца. Peace

anni78, как се решихте за обрязването?

Лек и усмихнат ден на всички! Hug

# 26
  • софия
Добро утро  Hug!
Много ме е яд,за партито което съм изпуснала вчера  smile3516!
Вярно е голяма веселбата,ако някой случайно се "престраши" да напише нещо което го дразни в темите.Веднага се намира някой който да  #2gunfire още в зародиш....
Ама,к'во да се пра'и винаги има кой да те дразни  Wink,а и аз не очаквам всички да се харесваме,щото би било малко инфантилно такова държание-Колко много се обичаме всички и колко ни е розово в темичката  Sick!
Нормално е всяка една от нас да симпатизира на някой мами,а други да са и супер селски пръчки!
И к'во от това дайте сега да си претрепем децата  Laughing!Това е живота навън,защо да трябва да е по-различен тук?Не се тормозете за глупости!
Такаааа,сега да попиша за малко по-различни неща от това кой крив,кой прав..
Дидика,аз също имам кистички на едната гърда и трябва да ходя по два пъти в годината на прегледчета,а питай ме как разбрах ?Отидох преди две години да се обзаведа с една от мечтите на Пепър Joy,и тогава след операцията ми съобщиха тази благинка  Tired.
Аила,моята лекарка също проверява всеки път двигателни умения,уши,нос,гърло,колко тежи,ръст,обиколка на главата,на гърдите.Може би наистина е по-добре да помислиш за смяна...,ама аз защо знам,че при дечковците не е нужно да се чака половин година за смяна на педито  newsm78?
Бубче,дано Инчето се оправи по-бързо,знам какво е детенцето да ти е болно  Sad
И аз имам 10 кг.още да сваля  Embarassed.Толкова съм тлъста,направо не мога да се гледам-Яко целулит съм отпрала имам чувството,че ще съм от онези майки дето се разправят-"Аз преди да забременея каква бях  newsm03,ама сега след раждането...не мога и не мога да сваля "И аз се интересувам от някоя човешка диетка  Laughing.
За косата и на мен от няколко дни започна да ми пада,а до преди това нямах никакви проблеми.Има едни ампули на Виши и шампоан на Керастас против косопад и мисля да пробвам,ако продължи така.Мислех тези дни да си боядисвам косата щото съм си с натуралния цвят ,ама за сега май,ще се въздържа от тази екстра  Thinking!
За празниците и ние ще сме си вкъщи.Мъжа ми искаше да ходим до Израел за Н.Година,но колкото и да ме блазни мисълта за топло време,само като се сетя за новогодишната целувка,която ще трябва да си разменим със свекито и всички мераци за малко жегичка ми умират на мига  Mr. Green!
Ще приключвам,че стана длъжко  ooooh!
До по-късно!

Последна редакция: нд, 19 ное 2006, 13:32 от dani777k

# 27
  • София
   Добър ден и от нас  Simple Smile
   Приспах малките и седнах да прегледам какво сте изписали че вчера нямах време  Simple Smile
   Определено има оживление в темичката  Simple Smile
   Първо искам да благодаря на всички които ми отговориха за прегледа. Явно нашата педиатърка вчера беше по в настроение и прегледа беше също малко по подробен. Имам в предвид че този път им измери и главичките и ги видя как си държат главата по корем  Simple Smile Може би ще изчакам със смяната, просто защото при нея прегледите са събота което ми е много удобно.
   Разпитах я и за ваксините какво остава и да споделя ако има друга мама която е на Инфанрикс или ДТК то и иска да се имунизира срещу менингит след годинка като минат задължителните от касата които са останали може да се бие и такава за менингит и тъй като е след годинка е само един прием.
   Бебките са добре. Този път се оказа че великия и кантар показва че вече са наддали добре, въпреки че точно преди една седмица ме стресна и каза че са наддали много малко и ще изостанат в развитието си, а след седмица вече всичко беше ок и да продължаваме в същия дух  Simple Smile
    Ваня е вече 4,950 кг и 57 см , а Ники е 4,650 и 62 см  Simple Smile Мисля че обърка малко височината  Simple Smile Предния път и двете бяха по 55 см, а сега излиза че по-слабичката, която уж имаше проблеми е пораснала цели 7 см  Shocked, а Ваня само 2 см  Simple Smile Не мисля че е чак толко висока, но определено върви по слаба и по-висока от Ваня. Дръжте се майчета скоро ще ви настигнем, ако не по кг, то поне на височина, че май бяхме едни от най-ниските само 45 см  Simple Smile
    Държаха се геройски на прегледа и ревнаха само по веднъж при самото биене на инжекцията. Странични реакции засега слава богу нямаме освен че вчера късно вечер бяха леко по-кисели, но в границите на нормалното.
    Чао засега а в отделен постинг ще се пробвам да отговоря на вашите въпроси и мнения  Simple Smile

# 28
  • София
    Стискам палци МамаИги да е  при малкото си момченце в болницата, да се грижи за него и да го зарежда с положителна енергия, да е по-спокоина и скоро да чуем добрите новини че ще си е в къщи при мама, татко и батко  Simple Smile
    Относно косата и на мен от няколко дни ми капе ужасно. Навсякъде намирам косми, а и малките скубят ужасно  Simple Smile Пия същите витамини ПреНатал като през бременноста и мисля че това е достатъчно. Реално девет месеца почти не ми беше паднал косъм от главата така че сега е нормално да се навакса опадането на косата все пак  Simple Smile
    БЦЖ-то при нас не е забирало и е съвсем малка точица. Това означавали че ще трябва да се бие отново ?
    За празниците и аз се чудя какво ще правим, но сигурно ще си останем тук с малките  Simple Smile Само незнам как ще е че досега винаги съм свикнала да се събираме голяма компания. За тази година знам че държа на елха, че миналата беше единствената в която нямах и ми беше много тъжно. Рождения ми ден е на Бъдни вечер и съм си свикнала с елхичката  Simple Smile Ех и аз съм като малките деца ...
    blueeye® надявам се да нямаш повече или по-сериозни проблеми с кръвното и мерси отново за темичката  Simple Smile Надявам се и че Ния вече е по-добре и по-спокоина  Simple Smile
    marulka_s дано мине безпроблемно ваксинацията във вторник и те чакаме да се обадиш като дойдете в София  Simple Smile
    И аз изчетох темичките за педагогическото захранване, но без консултант които да те следи и да ти помага мисля че е малко опасно и не мисля да рискувам. Като стана въпрос за захранване, какъв пасатор ползвате и можете ли да препоръчате нещо?
    didika предполагам че наистина може да е запушено каналче и на мен ми се е случавало, но наистина е по-добре да отидеш да те види лекар за да се успокоиш Simple Smile
    bubcheto15 моля те пиши как е малката Велина, надявам се че вече се оправя и няма да има никакви проблеми при следващата ваксинация. Наистина добре че не слагахте тази от касата .. Да си призная че онзи ден на разходката когато ти се притесни дори и аз се стреснах, а вчера също пък покрай моите по същата причина. Определено ми намалява живота с годинки след такъв случай, но пък като се усмихнат всичко се забравя.
     Ох това  е от мен засега. Извинявам се ако съм пропуснала някоя мама, но наистина сте изписали много  Simple Smile
     Хайде че Ники отново се разпя, от вчера се забавлява страшно много да си приказва и гука, толкова е приятно да я слушаш стига да не е в шест сутринта и на теб да ти се спи зверски, но все пак е приятно  Simple Smile

# 29
  • София
  Ето малко добри новини за Лъчко  Simple Smile
  Цитат : "Иги е при Лъчко и се надяват в понеделник да ги изпишат . Дано всичко да е наред с бебочев и да ги пуснат да си се гледат на топло и уютно в къщи!"

Общи условия

Активация на акаунт