АВГУСТовските слънца,чакат ЛЪЧКО у дома!

• 11 773
  • 312
  •   1
Отговори
# 180
Блу, надявам се всичко да е наред с теб. Не се притеснявай, и на мен са ми правили резонанс на главата в Александровска. Неприятно е, но стига да нямаш някаква клаустрофобия(не съм убедена, че така се пище Embarassed) не е страшно...Все пак те съветвам да потърсиш ако имаш възможност различни доктори и мнения, защото именно там ме изкараха с Множествена склероза #2gunfire #Cussing out накрая се оказа, че съм била преуморена от работа, но ме натъпкаха с лекарства и системи #Crazy

За каналчетата на гърдите има едни ампули. Не се сещам за името, но нашата педи ми ги изписа в началото, понеже и аз имах разни буци по гърдите. Имаше ефект...

И ние сме от големите дебелаци hahahaВече сме 7200кг. сигурно е от кърмата. А за захранването, аз не се влияя от никого. Решила съм двамата с Ники да си предцениме от кога да започнем с пюренцата. feeding Засега обаче ще пасувам

# 181
здравейте момичета, мен пак ме няма все не ми остава време да ви чета и да ви пиша
пожелавам на всички честити месечинки , да сте здрави и много щвстливи
Искам само да питам имали някои книгата на проф. д-р Лиляна Трифонова искам само да ми драснете как се смята колко трябва да яде бебо от третия месец 1/6 от теглото или 1/5
защото при нас става нещо хапваме в 15ч - 130гр и се събужда да яде в 19ч и изяжда 80гр и заспива и трябва да я будя за да я изкъпя -окъпваме се в 8ч и тя заспива от там в 21 с водичка 40гр и се събужда в 2ч да хапне и изяжда 60-7-гр и заспива и после се буди в 6ч за закуска

# 182
Ами, хубавец ми е Ерик още от малък Laughing Но като разгледах албумчето всички бебки и бебковци са като от рекламите. Пу-пу да не им е уроки.

Ние ядем АМ по 5 пъти на ден по 150 мл - 5 лъжички. Не го насилвам да дояжда всичко, понякога остава по 10-20 мл в шишето, но друг път, например вчера изяде 150+60 мл допълнително  Shocked. Режимът ни е горе долу следния: 7 или 8 часа - АМ колкото изяде, 10-11 АМ (150 мл) , 13-14 зеленчуково пюре 80-90 гр + АМ около 80 мл, 16.30 - 17 АМ , в 19.30 къпане, 20 АМ  и веднага след това в леглото. Да чукна на дърво заспива сам вечер и спи по цяла нощ в повечето случаи. Сутрин и вечер преди АМ-то му давам да цока от мен колкото има. Дано да съм била полезна.

Виновник за чужбинското име на Ерик е баща му. Пък аз нямах време за реакция. Просто до 8 месец бяхме сигурни, че той е тя (100 процента според доктора  #Cussing out) и мислехме само момичешки имена. Последния месец така и не успяхме да изберем име дето ни харесва и на двамата. Бебето подрани малко и не ни даде време да стигнем до споразумение. В крайна сметка трябваше по телефона от болницата да договаряме име Mr. Green , а аз от вълнение и изнемога хич не ми беше до спорове и се съгласих на първото дето ми звучеше приемливо  Crazy

За ранното захранване, не отричам, че повечето от нас са гледани по този начин, но да направим няколко уточнения. Тази схема със сокчета от втория месец е въведена от 30-40 години и то само в България, ако не се лъжа идва от бившия СССР. Преди това и в България се е практикувало продължително кърмене и късно захранване, а ранното е плод на бюрокращина и чиновници. И до ден днешен по цял свят твърдата храна се дава след навършени четири месеца. Сокчетата специално са високо киселинни и дразнят стомахчето.

# 183
  • София
Здравейте и от нас Hug
Честито на всички празнуващи !
Блу, стискам палци всичко да бъде наред.
Велмар, нали писа, че имаш телефона на Мама Иги.Хайде да й звъннеш, да разберем как са  Peace
didika, ако детето изглежда добре и пълни памперса, не се притеснявай.
А дали е точен кантара на педито? newsm78 .
Относно името, ние го избрахме по три критерия:
1.да не е кръстен на никой от семейството, за да няма сърдити
2.да има галено име
3.да има имен ден
На мен ми хрумна Мартин, таткото нямаше нищо против и така остана.Не бяхме приготвили женско име, добре че нямаше изненади! Whistling
Lorexa, дано потушите алергията, че сигурно е много гадно #2gunfire
Val stef, как е в новото жилище?
Kabiv, на мен ми се наложи два пъти да цедя кърма, за да оставя на майка ми, понеже имах по-дълго излизане и като постоя няколко часа в хладилника ми направи впечатление, че мирише лошо.

Това е за сега от нас.Лек и усмихнат ден на всички!  bouquet

# 184
Привет мамчета  Hug

snejko, аз съм с книжката на Лиляна Трифонова и съм много доволна. В нея пише, че от 2-4 месец средното количество храна за деня трябва да е 1/6 от теглото на детето  Peace

Val_Stef, ако ми кажеш, че и ти веднага си влязла в дънките от преди бременноста, няма да спя тази нощ!

Ей Pepper, извинявай бе душко, че не съм ти отговорила вчера, надявам се да си успяла да заспиш Wink
Изобщо не съм си влязла в старите дънки, просто тия са по голям номер  Sunglasses Сигурна съм че поне тая нощ ще заспиш  Crazy

emelle, не бе мило просто сега не ям, за да може като ме види свеки да си каже, я я виж на кво прилича, при мен поне беше охранена. Нали трябва с нещичко да я направя щастлива жената   smile3534 Ама за да стана фиданка трябва Lorexa да ми прати каката...аз от кога и се точа и без това  Rolling Eyes 

Иначе квартирката е супер, много съм щастлива и доволна...това едно семейство да си е отделно е супер бе, направо е върха, без малко съм щяла да забравя какъв кеф е  Party
Али явно ме е усещала, че оттатъка съм нервна и тя също е била такава, а елате я вижте сега – душица. Само се хилоти, стои си сама на шезлонга докато аз чистя и готвя и щом чуе прахусмокачката заспива моментално  Laughing  Аз съм имала едно спокойно детенце, а чак сега го разбрах Wink
Ох айде спирам, че се улях. Да става 12 часа и да излизаме на разходка  Party

# 185
Хайде и ние да се разпишем! Hug
Блу,стискам палци всичко да бъде наред и скоро пак да си в къщи при Ния.
Ех Elen@ как ме изпревари,тъкмо се бях сетила и аз да питам Val_Stef за новата квартирка Joy Joy JoyVal_Stef докладвай как е квартипката??? hahaha
Marulka_s и ние акаме доста трудно,въпреки че сме само на "Фризовом",а от 2 дни давам и "Дуфалак",ама засега няма резултат Cry
Ние утре сме на консултация и ще ни слагат ваксината,дано всичко и при нас да мине нормално и "шушката" да страда по-малко Confused и след това ще Ви пиша колко сме пораснали Hug
Аз също разгледах албумчето,всичките бебоци са много сладки Peace,ама много ми харесват албумчетата на LOREXA и Обърквация /е който го може си го може/ smile3501 smile3501 smile3501
Спирам,че Даяна се събуди и ще яде,после ако имам време ще прочета какво сте написали.
Целувки на малките слънчица smile3534 smile3534

P.S. Val_Stef току що видях,че си отговорила за квартирката,много се радвам,че вече си по-спокойна,ние също сме на квартира самички и си ни е супер /е само където немога да излизам,че няма кой да гледа бебока,ама и това ще мине скоро/  Hug

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 10:53 от miss_74

# 186
  • София
Здравейте и от нас Hug
Взех,че послушах съвета на Деситка и снощи се спасих за няколко часа вечерта и излезнах с приятели smile3521(не че иначе съм се лишила от излизания,ама при мене е по-лесно,защото живеем с майка ми,баща ми и сестра ми  винаги има на кой да отавя бебка).Но понеже покрай проблемите с дишането й,не само,че аз не съм излизала сума ти и време,ами и нея съм я разхождала,та бях на границата на нервите си.Сега съм като нова и мога с подновени сили ядосвам хората  newsm65smile3508.Момичета стига ме компелксирахте с тези размери от сорта на 7.200 Shocked,ние като Айла и АндиБ го даваме по-скромно,ама на сантиметри си го докарваме.Ще сме с размерите на манекенка newsm47.
Еlen@ и  Кабив,замразената кърма има наистина доста неприятна миризма,но това не е защото е развалена,а защото поема миризмата на фризера и контейнера.Няма проблем кърмата да е била замразена и 6 месеца,това го знам от консултант по кърменията,естествено,ако изцедена при необходимите условия,а и много се рових на тази тема докато хранех още едно бебе.Аз имам около 5 литра замразена кърма за последния месец и се опитва да спра да се цедя,ама след като Ина се е наяла остават по над 80мл и ако не ги изцедя положението става страшно bombs.
Деска,как ви мина консултацията и ваксината вчера.Аз знам,че Алекс е голям мъж и нищо му няма,ама кажи все пак как сте.  love001
Хъни,на мен името на Ерик страшно много ми харесва,само и е интересно как се обръщате към него на галено.
Марулка,тези ампули имат хубав ефект,но е най-добре да ги ползваш заедно със шампоана на Фито против косопад.
Пак се изказах компетентно,ама това си го знам smile3534
Оставям ви,че трябва да ходя да взема резултатите от едни изследвания и тъкмо ще видя дали мога да изведа звездичката днес newsm68 newsm03

# 187
Току що разбрах..........и ви моля....
Молете се за Лъчето на Иги да е добре, защото днес има шанс да ги изпишат  Praynig Praynig Praynig

# 188
  • В ЛЮтеницата
Ама наистина всички бебета на снимките са супер - аз и друг път съм го казвала! А и освен, че са красиви са и едни нагласени, едни подредени - като писани яйца - най-обичаните бебета  Heart Eyes!
Divas, мислих, мислих и за галено на Мариян нищо не измислих. Мани, Яни, ама се губи красотата на името, така, че Мариянчо и Марияне са си екстра според мен! А и той като проговори и си произнесе името - сигурно ще е нещо сладко и ще можеш да го ползваш!
Тъй като за захранването прочетох много по времето когато не пишех редовно тук (направо се чудя дали да не се явя за тапия  hahaha bowuu) и с огромната молба  baby_neutral да не се приеме като убеждаване, заяждане или каквото и да е, делящо ни пак на лагери (приемам, че всяка от вас прави най-доброто за нейното дете и е важно майката да е спокойна и уверена в правотата си и тогава и бебето ще е добре!), та ще си напиша защо аз така съм решила.
Хайде да предположим какъв ще е резултата от следния експеримент - Ядете цял ден кисело и/или прясно мляко и така един ден да не остане друго в корема, а на другия ден сутринта пийнете едно фрешче - ей такава ни беше диетата след секциото с цел ..... - за който не работи - рициново масло 2 лъжици, ама как работи само!
Та, съвременните бюрократи ми обясниха защо е вредно ранното захранване- защото детския организъм се развива дълго след като стане самостоятелен. И това, което му липсва и което пък е предпоставка за повишен риск от алергии е имуноглобулин Е. Получава го в малки дози от кърмата, но не достатъчно дори и за кърмените бебета. А за тези на АМ - няма хич! И пак уточнявам повишен риск, т.е. за 90 % от бебетата може да е ОК да им се вкара и друго освен мляко в организма толкова рано, но за другите 10%? А кой ми казва моето от кои е? Да пробвам и после да засичам за колко време се стига до Пирогов? Тенкю, баба!
А разсъждавайки логично - без знанията от бюрократите - бабите ни са кърмили. И не е било възможно да добавят сокче в шишето на АВЕНТ да си пийне, щот е нямало. А да не говорим, че на нивата, от където в общия случай са си изкарвали прехраната, сокчета не са се продавали. Който е нямал кърма - имало е дойки (сега слава богу има АМ, че не си давам детето на друга жена). И така докато дойде време за лъжичката с пюренце или кашичка (или хляб с вино, ама това не го харесвам Mr. Green).
И да, права е Huney, че при нас тази схема е дошла от СССР - то при нас тогава от друго място нищо не идваше. Но схемата е вследствие на еманципацията и в белите страни, където за да си гледаш детето ти дават 1-2 месеца и после на работа да правиш пари и кариера. И Спок (ох, колко ми е архаичен) за всяко нещо казва - и тъй като в съвременния свят майката няма време и т.н.) Ми като няма време за какво и е дете - от егоизъм, защото така трябва или защото така се е случило?
Сега чета какво написах и се чудя дали да го публикувам - има си форуми за захранването, който се интересува да чете, ама вие обещахте да има само мнения, а не нападки и скандали, нали?

Да напишете ако разберете, че ги изписват Мама Иги и Лъчето!

# 189
Мамо Иги, продължавате да сте в мислите ми с Лъчко! Hug
Блу, съжелявам за нещата, които ще трябва да преживееш и най-вече за „раздялата” ти с Ния. До преди няколко години живеех в Овча купел, но любовте ме откара в провинцията. Иначе щеше да охажваме твоята бебка. Crazy
Радвам се, че много мами се завърнаха отново! Hug Hug Hug
Точно преди 1 год през тази седмица според лекарските изчисления е направен моето Ице.  Интересното е, че на 19.11.2005 г хванах букета на сватбата на моя колежка и само няколко дни след това сме си направили „без да искаме” бебчо.  luvbed/който не вярва на букетите сега е момента да го направи/.Е, това се очакваше и бе естественият завършек на нашата 7 годишна ергенска връзка. И сега съм много радостна, защото преди 2 седмици моята приятелка, която хвана букета на сватбата ми се сгоди!!! Традицията продължи!!! newsm51
Някой знае ли диета с кроасаните Макси, че така съм пристрастена към тях!!! Обърквация, ако направиш тема за качилите 100 килограма ще пиша и там! Joy Joy Joy
Ние си имаме вече столче за хранене. На кунгуру е и вече го ползваме, но на полулегналата позиция. Ицето много се кефи на него, особено ако го возя из апартамента. Иначе много харесва въртележката над леглото си /15 мин/ и две дрънкалки, но с тях е по-сложно защото трябва аз да ги дрънкам и пея. Вече се заглежда по по-големите плюшени играчки даже им говори нещо!
И на нас ръцете ни са мнооооооого вкусни. Ако може да цока от шишето и да мушне поне едно пръсче в устата е най-щастлив!

# 190
Pepper, и аз като теб мисля, че на никому не е нужно да се разделяме на групички за и против ранно захранване. Просто като всички споделих това, което съм прочела, че е най-доброто за бебоците. Между другото нещата не са само черни и само бели, има много други фактори, и т.н , и т.н.

Divas, аз се казвам Мариана. Като съвсем малка съм се наричала сама Мани за по-лесно. Но иначе откакто се помня ми викат по цяло име, или Марианче, Марианка и т.н., в единични случаи Мими. Иначе един мой приятел е Мариан, всички се обръщат към него Мъро или Мърски  Mr. Green. Мани ми харесва за мъничко дете, пък като порасне ще си избере. А защо не и Мърчо (като котараче  Heart Eyes)

Bubche, бебока си го наричам Ерик, някак не върви Ерикчо, нали  Crazy. Дядо му беше решил да му вика Рики умалително, ама досега не съм го чула.

Ние винаги сме си били отделно и горещо се надявам никога да не се променя това. На мъжа ми родителите са починали, но нашите помагат много, идват да гледат  малкия и да му се порадват, за да излезем по веднъж в седмицата по живот.

За килограмите, от месец поне не мърдам надолу  Sad Сложих и лентичка, уж да ми напомня, ама ефект никакъв. И то как да има, като все ходя да проверя дали работи хладилникът  Laughing 

# 191
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте и от нас Hug
Снощи седнах да пиша и да се отчета за консултацията, ама ни дойдоха гости и...
Та така. Моят малък пухчо вече е цели 7кг #Crazy и 61см. Май ще минаваме на семейна диета, че и без това всички имаме нужда Laughing
Ваксината я понесе добре (засега поне) само дето мястото, където го боднаха е доста зачервено и подуто, а миналия път не беше така newsm78
Нещо друго ме притенява обаче. Казаха ми, че не е "избило" (не знам дали така се казва) БЦЖ-то и най-вероятно че се наложи реимунизация. А като знам колко е болезнена тази ваксина направо  #Cussing out
И малко отклонение... Нищо друго не ми "отне" майчинството освен ежеседмичните пътувания извън София с приятели. Ей това направо ме побърква Sad Ама... какво да се прави...
И нещо странно, което ми се случи вчера. Имах гости. Като излезнах да ги изпратя открих закачен на вратата голям букет цветя #Crazy (не е от тях, защото ги и посрещнах, а такова чудо нямаше). Ей, дали не е от някой таен обожател newsm44 Пълна мистерия newsm78
Хайде стига толкова. Хубав и прекрасен ден на всички  bouquet

# 192
  • София
Здравейте, мами!
Дано всичко е наред и Лъчко се прибере здравичък вкъщи! Praynig
gecumka, този букет да не е от таткото? Или предпочиташ да е някой таен обожател?  Wink Като говорим затова и за сънища - скоро сънувах, че си имам фен, явно ми липсва едно време, като бях ергенка  Mr. Green Joy
дивас, не знам нищо повече за изследванията - ще ни взимат кръв на 1.12 , тогава ще поразпитам и ще пиша!
вал-стеф, малко ви завиждам, че сте самички вече, ние ще сме си винаги със свеки.  Confused (въпреки че честно да си кажа, понякога един чифт ръце са от полза Blush)
За килограмите - не ми се говори  Close, ходя само с поли, че панталоните ми стягат и ме боли операцията  Tired
Косата, слава Богу не ми пада много, че каквото съм с 1 косъм на главата, ще стана плешко  Mr. Green
За папането на Ивчо - д-ра не дава да увеличим - и още 1м ще сме на 120мл, а той е все гладен и не му стига...Каза да давам сокче обаче, но аз мисля след Нова година да почна!  Naughty
 Хайде бай, ще излизам с една приятелка, а майка ми ще пази Ивчо - това не ми се е случвало от многооо време.

# 193
  • гр.Добрич
След като темичките ни вече ще са хем здравни, хем клю-клю, днес ще пиша общи приказки. Абе то днес едно време - пече, ама през стъклото. Както и да е поразходихме се из центрото и парка. И накрая да не остана и аз назад, влязох в една аптека и си купих 2 ампули на Фито и шампоана за честа употреба. Продавачката ми каза да слагам ампулите 2 пъти в седмицата 2 месеца. Малко скъпичко, но имаше и по-скъпи, обаче не запомних марката. Така че почвам сериозно грижа за косата.
Да ви кажа, че скоро сънувах, че се женя пак за мъжа си и детето ни и то присъства на сватбата. Абе луда работа.

# 194
Здравейте и от нас!
Писах, писах преди малко и накрая - Temporary unavailable!  #Cussing out
Уф... Айде пак, че и с една ръка пиша, малкия виси и суче тук.
При мен нещо не се отварят някои от албумчетата и не мога да видя новите снимки, дано да е само временно. Аз също ще кача снимки като се оправи.
Пепър и Хъни, 10х за отговорите! Пепър, при големия ми син точно така се получи - той сам си се "кръсти" Диди и така си остана да му викаме - Диди, Дидко, Дидката. Навън всеки му казва както му дойде - Митко, Мите, Дими и т.н., но когато той говори за себе си, се нарича Диди. И ние така си му викаме, не знам до кога. Хъни, аз за Мариян освен тези от теб, съм чувала Мари, Мимо, Мацо. Абе, да е жив и здрав, обръщението ще си дойде. Аз съм много трудна по отношение на това, затова исках и вашето мнение. Скоро се обсъждаше обръщението към свекърите... Ами не може да ми се обърне езика да им кажа "майко" и "татко". Индиректно, когато се отнася за тях, да, но пряко не мога.
Деситка, ние също сме в отбора на шишковците, дори май бием там по точки...  Mr. Green За ваксината - белега май се засичаше към 8-я месец ако не се лъжа. И преди реимунизация се прави проба манту. При нас с баткото белегът с много фантазия се виждаше като мнооого блед, но педиатърката каза, че е ОК и не ни прати дори на манту..  newsm78 Не се притеснявай излишно от сега. Виж, там с букета и тайния обожател нещата са по-притеснителни май.. Такива мистерии, хм...  Thinking
Ох, няма да стане моята! Малкия е много кисел нещо и ставам!  Sad
Стискам палци на Мама Иги да си се приберат с Лъчко вече у дома!  Praynig
Ако някой разбере нещо повече за тях, да каже тук, pls!
Хайде, бягам...

Общи условия

Активация на акаунт