СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 224
  • 781
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Много се радвам за децата класирали се за АК,все едно моето прието.Моето чедо дори не се пробва,а искаше.На този етап таксата ни е непосилна.Въпреки,че и двете деца учеха в ЧУ.

Tickles,имам отзиви за ЧУ до 7 клас.Малката преместихме в държавно в 5 кл.Сравнявайки двете си деца в едно и също училище мога да кажа ,че всичко зависи от детето.От класа на баткото имаше дете влезнало в АК,двама в НПМГ,има и в Ив.Апостолов.Повечето ЧУ вървят по програмата на МОН и по тази причина преместихме малката в държавното с опция да ходи на частни уроци и не съжелявам за това решение.Мисля,че важно е детето да се чуства на мястото си там, където  ще учи.

# 121
  • София
ganis, много благодаря!

Честит празник на всички малки и големи с цветни имена!

# 122
  • София
Аз се чудя защо никой не пише, а то някак съм изпуснала новата тема. Обаче с кеф прочетох с какви хубави новини сте я напълнили!
Честито на всички приети! Важни решения ви предстоят, но пък е хубаво да го има спокойствието, че има вариант, сваля част от напрежението.
Аз няма с какво да се похваля. По Мат изостават зловещо с материала (тъкмо започнаха неравенствата), на всичкото отгоре часовете са има блок в пон и петък и предстои да загубят 4 часа. Според мен и по литература изостанаха, прелетяха през Алеко (До Чикаго и Бай Ганьо бяха взети почти паралелно, в рамките на 2-3 часа) и сега следват някакви стихотворения. Има 3 презентации вече на "стенд бай" - ами много се дразня на такива. Те са по ТП, ИТ и история. Айде, по история е интересна, ама по ТП и ИТ да си правят там нещо в часовете, а не да прехвърлят работа и за в къщи. По рисуване същата работа - трябва да предаде 3 завършени рисунки - кубизъм, абстракция и незнамсикакво. А задачи кога ще се решават!?? Госпожата от уроците ѝ дава за домашни стари "матури". Онзи ден решава една, седнах да проверя - на първите 10 задачи нямаше нито една вярна. Нито една! Навиках се, ревнах, стана още по-зле. Сега се чудя дали има някакъв смисъл да продъ;жаваме да решаваме задачи изобщо, като така или иначе ако хване 10т на изпита ще е някакво чудо. По-добре да насочим усилията си към БЕЛ, където има в пъти по-голям шанс да изкара прилично висок резултат Sad А време не остава за БЕЛ, преразкази прави само на пробните в регалия и нито един извън тях напоследък. Да минава вече, че и обратно броене не ми се включва.
ganis, страхотен пореден жест! Това е учител по призвание, респект! И дай Боже повече такива като теб да срещнат децата ни в предстоящото им образование! Heart

# 123
Здравейте, може ли някой да ми прати паролата за седмокласната поща?
Трябват ми последните пробни изпити по МАТ от различните школи, ако има качени.
Благодаря предварително!

# 124
  • София
Моята си купи високи кецове (не безумно скъпите найкове, а някаква имитация от бершка).
Викам си - ще се укроти, ще почне да мисли в посока уроци. Ами не, не стана. Беше изпаднала в размисли дали си купи синьо-бели патъци или чисто бели освен черно-белите, които си е взела. Били много готини и можела да менка цветовете...
Но рязко млъка, след като проверих домашните от курсовете. Покрещях, щото имам вече глас и го мога. Е, реши си задачите накрая, със супер сърдита физиономия.

ПС. Бях на тийм билдинг с отдела. При колегите също не се намират особено послушни деца, но красивите хлапета са налични Simple Smile

# 125
  • Сф
Хаха Вес, ние пък обикаляхме за Конверс. За сега е стенд бай положението. Но взехме кожено яке. Липсват още скъсани дънки и черен топ. Обаче тая мода на чорапките с марихуана....
Чакам доста оценки тази седмица. Оохххх.

# 126
  • София
PureLove, за найковете нави баща си да обиколят 3(!) мола, но били изчерпани. Имало май само на едно място чисто бели, но тя тогава не се навила за тях. На втори тур вече и тях ги нямало. После обикаля пак, като вече се беше примирила, че търси модел, без значение от марката.

Сега пък в трамвая се заяли, че картата й била изтекла. Пратих набързо касовата бележка (имам я налична и снимана, заради датите) и спрели да се заяждат. Голяма тъпотия.

# 127
  • Сф
Това с обиколките на молове ми е познато.
По принцип за маратонки винаги гледаме първо във Фууткорта на Витошка ( до малкото ндк) .Там обикновено ни чака точно нашия модел и номер.
В главата ми кънтят думите на учителя по математика от вчера ...има точно 2 месеца до НВО, нямаме време . Искате ли ОЩЕ часове?
Тра ла ла ..🤣😭😭

# 128
Наборът изобщо няма претенции какво ще облече или обуе. Дънките са му окъсели, обаче ще изкара още месец и половина така. Не искам да купувам сега дълги панталони, че знам ли го колко ще порасне до есента.. Блузите му с дълъг ръкав и те са на ръба, особено ръкавите.
Аз пак да си го похваля. Вчера участва в урока на Ganis, после направи цял тест по математика за НВО. Само казва едно "Уф!",  навежда главата и започва. Много е бърз - работлива пчеличка. Брат му го подиграва, че бил слабохарактерен. Не смеел да се опълчи и да каже, че няма да решава... Да, споменавала съм, че голямото магаре ми спираше тока с неговия инат и " твърд характер". Е, извън математиката, ученето му за училище, за днес, приключи за по-малко от 30 минути. Всичко бил научил.

# 129
Моят не се вълнува от марки за дрехи и обувки,мъкне си анцузите,рядко слага дънки.Суетен е за прическата и до тук с красотата му😄.
Миналата седмица в четвъртък бях на род.среща-пълен цирк.Половината учители вече били приключили с изпитванията,е добре,а с една оценка или без такава,как се завършва годината,питам аз.Отговор-еми може дребно тестче или проект,ако е много зле положението.С една 4ка по история,било болна амбиция за повече.(за първия срок има 5-ца,защото малко не му достига за 6,все нещо не е ок)Една от майките директно я застреля,че има амбиция да съсипва успехите на учениците и стана мазало,чак директорката дойде.По мат гордо заяви,че са малко часовете и повечето ходят на уроци,следователно ще "изкласят",без коментар съм....По физика,химия и биология ще си учат до последно,с изпитвания,тестове,както си е по програма,ще съдействат с възможност за поправка на слаб резултат,както и помагат на тези деца,които ще се явявят на изпити по тези предмети.По англ.език , ит,фвс и музика не се появиха.

# 130
  • София
Сега се чудя дали има някакъв смисъл да продъ;жаваме да решаваме задачи изобщо, като така или иначе ако хване 10т на изпита ще е някакво чудо.
Винаги има смисъл.Все нещо ще остане в главата да отлежава и ще се прояви в подходящия момент.

# 131
  • София
Утре съм на РС. Днес получих мейл от госпожата по БЕЛ с резултати от последния ПИ и инфо, че до средата на май ще приключат с материала и после само ще преговарят. А на 27-ми май щели да имат последен, генерален ПИ (демек ще разиграват и попълването на имена и слагането в пликове).
Преди ваканцията госпожата по математика ни беше написала също че до средата на май ще приключат с материала.
Моят пък иска някакви тениски ама хем да били с някаква картинка отпред, хем картинката да била яка. На всички изпратени от мен онлайн магазини ми каза, че не стават и са много тъпи. Аз категорично отказвам да обикалям магазини с него, а той сам няма да тръгне. Ако ги пратя двамата с дъщерята, тя ще си напазарува и вместо него, а той пак ще се върне с празни ръце. Пък и както казва ston, не съм наясно колко ще порасне това лято, та ще изчакам да му поузреят идеите и да свърши униформеният период.

# 132
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Моят в събота ходи с леля си на отворените врати на ТУЕС. Още повече е мотивиран да учи там, но пусто тези преразкази много куцат. Върти се около 65т. по БЕЛ. Ще са му достатъчни ако изкара 95-100т. по МАТ, ама някак не ми се вярва. Много е разсеян и допуска елементарни грешки на 2модул.
Освен прическата не е капризен. Облича каквото му купя. Колкото е по-искряща тениската, със спортна тематика или пък бяла, всичко носи. Останалото трябва да е синьо, черно и в редки случаи сиво.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 21:06 от ninanb

# 133
  • в очите на дъщеря ми
Такааа, аз съм наказана, имам дъщеря, която иска да живее в МОЛ-а, за което надлежно съм, Ви информирала и която до обяд се хили, а след обяд реве и търси смисъла на живота....
И през цялото време смята, че баща и работи "цар"...

# 134
  • София
По повод написаното от Мамзел Нитуш, ще ви разкажа една ситуация, с моя частна ученичка преди доста години. Аз съм учител  в 73.СУ. Тогава МОЛ " България " все още не беше построен.
Питам девойката,  къде би искала да учи след 7 клас, а тя ми задава въпрос: " До  73-то има ли наблизо МОЛ?"
Simple Smile Критерий за избор на училище.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 20:22 от ganis

Общи условия

Активация на акаунт