СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 236
  • 781
  •   1
Отговори
# 135
Това ми напомня как преди години отиваме с щерката до МОЛ Марков тепе - Пловдив. Точно до МОЛ-а има две гимназии, щерката посочва едната и пита "Кое е това училище?", отговарям "Търговската гимназия", а тя "Искам тук да уча" 😆

# 136
  • Пловдив
Хахахах, Мамзелче, уби ме.
Днес имало изненадващо контролно по мат на неравенства. Както ви уведомих, учителката явно смята ,че преподава на СМГ.  За 4 часа е успяла да предаде раздел неравенства. Пак казвам да е жива и здрава частната ни учителка. Девойката се е справила, но благодарение на частните уроци.
Иначе да се оплача, много работа и не мога да обърна внимание по другите предмети. Но пък хванах таткото в издънка. Имаше ангажимент за една физика. Идва щерката и заявява-ще има контролно на раздела "Светлина и Звук" и аз нищо не разбирам. Пращам я при баща й. А той ми казва " Ти искаш ли това дете да завърши? "  Ами искам, защото е завършил средно оптико- електроника. Направо щях да го удуша. Това са над 10 урока. Добре ,че са лупи и диоптри и уши, та съм го учила. Изядохме го в събота и неделя. Та този път крещях по него, а не по детето. Не, че му пука де. Не ми е важна оценката по физика, но нали все пак трябва да знае нещо. Да не говорим, че е чиста геометрия, а тя там проблем няма.

# 137
Моето си е още дечко. Претенции за дрехи, прически и т.н. няма. И по пижама да го пратя, ще тръгне и няма и да забележи. Толкоз е над нещата. В МОЛа се впечатлява само от Макдоналдса и книжарниците за момента. Но ние нали си нямаме МОЛ, та като ходим удовлетворявям Макдоналдса (и аз много обичам, знам, че не е ок, ама... не сме светци все пак) и купувам книги (с голям кеф). Книгите обаче за момента се купуват с колекционерска цел, да не си помислите, че ги чете. Абе, добро ми е детето, само да не го мързи толкова.
Днес първи ден на училище след ваканция и ковид. Изморен е, а аз все още се притеснявам и  го обикалям да не е нещо пост ковидно. Тотална психопатка съм на тема болести.

# 138
Олеле, какви РС? Не помня кога беше последната. За тази година - нито една.
И днес, един обикновен априлски седмокласен ден. Прибирам се от работа, натискам бравата - заключено. Звъня. Отваря едно чорлаво човешко същество по долни гащи и горнище от пижама и вместо поздрав ми казва - уча по физика, че утре има контролно.
Добре.
Два часа по-късно - влизам внимателно в стаята, за да я поканя за вечеря и що да видят милите ми очички - тъмно, лампата изгасена, чорлавото чудо е в леговището с телефон в ръчичките. . .
Ако не знаехте как се учи по физика, сега вече знаете.
И така по всичко останало. . .
Добре, че са котките, че да има какво да ме утешава в такива моменти.
П.с. Сега разбрах, че утре има и пробен по БЕЛ от школата, та се дописвам - по подобен начин се преглеждат анализите.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 22:49 от pepeblue

# 139
pepeblue, много си ѝ отпуснала за учене - цели два часа! Такова чудо вкъщи няма.
Прибира се тази вечер в 17:30 от тренировки. Каза, че имал много да учи. Седна да яде първо, аз излязох с кучето. Навън - студено, дъждовно - не съм го разхождала повече от 30 минути. Когато се прибрах, младежът вече играеше. Научил бил. По химия предния път правили лабораторно упражнение, та нямало какво да учи. По биология последния час правиха тест, пак нямало какво да учи. Останалите предмети били математика, БЕЛ, рисуване, т.е. по тях традиционно твърди, че няма какво да учи 🤣 Насметох го да направи един тест по физика от сборника, защото в сряда ще има контролно. Тъй де, да поучи и тази вечер, и утре вечер за него. Закима с разбиране. Тъй, тъй, права съм била 🤣 Направи набързо теста и се отпусна блажено пред компютъра.
Та толкова му беше ученето тази вечер, а че по биология и химия е наредил четворки, хич не се трогва.

# 140
Нали?!  Хайде някой да вземе да го напише в прав текст Simple Smile
Аз по природа съм либерално настроена, сега може и някакво грешно впечатление да съм оставила за себе си, но винаги съм предпочитала либералния подход, особено с децата, по такъв начин и с мен като дете са се отнасяли. Не я следя, дори не знам по кой предмет докъде са стигнали. (То за това не коментирам тук, щото не знам и да не се излагам много Simple Smile.Когато има нужда от помощ съм насреща, но вече инициативата не е в мен. То и детето е чепато и така май най-добре се “срещаме”. Не искам и да се оплаквам, но книги не се чатат, спортните дейности са тема табу, интересите са мъгла. . . и много ви се радвам на децата!

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 00:18 от pepeblue

# 141
  • София
Рени, вчера и аз съсках на моят възлюбен, че не помага по МАТ. Той е завършил математика и информатика, ама нали се сещате кой помага в решаването на задачи за 7 клас. Е, на него му даваме някоя дето хептен не ни е ясна, а той започва да препитава младежа на теорията, че да сети какво беше. Joy
Иначе аз съм от бутащите, нелиберални родители Stuck Out Tongue Winking Eye
Ако го оставя като волна птичка, ще прекарва 8 часа на компа да играе или зяпа клипове с игри. Единственият  плюс тук отличното произношение, но пък кратки изречения, такъв е източника Simple Smile
Днес имат тест по литература на Опълченците и Български език. Като нелиберален родител Wink му тупнах сутринта 5 теста, помагала бог дал даже можех и 7, ама викам айде от мен да мине.
Отделно контролно по рисуване. Тук вече съвсем се проявих - чете ми ги по 2 пъти, иначе съм сигурна, че така ще си отиде с надеждата че помни нещо от часа.
Иначе започна да си подбира дрехите и обувките, но слава богу още не иска да му се купуват едно след друго. Blush

# 142
И аз съм от бутащите,иначе ще виси на комп./тел.Вчера учихме до 22,30 h,защото се е приготвил по всичко,погледнах и хоп-липсва домашното,понеже не е прочел урока.Питам го е какво прави след у-ще-"еми лежах",ей като се разфучах .......много ме дразни точно тази част от характера му,е до кога да те бутам и коя ще те носи на ръце,сине майчин,дааа широко му е около вратлето.
Иначе гледам похвала днес в школо,може,ама пусти мързеееел.

# 143
  • София
и коя ще те носи на ръце,сине майчин,дааа широко му е около вратлето.
bobsi, сега синовете ни се сърдят, че ги бутаме, а след години, дай боже, снахите ще ни се сърдят ... Laughing Превратностите на живота ..... Blush Но както казва една приятелка - а, дано имаме късмет да е снаха Joy (в кръга на шегата)

# 144
И аз съм от бутащите,иначе ще виси на комп./тел.Вчера учихме до 22,30 h,защото се е приготвил по всичко,погледнах и хоп-липсва домашното,понеже не е прочел урока.Питам го е какво прави след у-ще-"еми лежах",ей като се разфучах .......много ме дразни точно тази част от характера му,е до кога да те бутам и коя ще те носи на ръце,сине майчин,дааа широко му е около вратлето.
Иначе гледам похвала днес в школо,може,ама пусти мързеееел.

И аз към бутащите, но бутам и детето на свекървата, та споделям житейската мъдрост, че мъжете до 20 ги гледа мама, а след 20 - жената:) Та дано наборите девойки са оправни.

# 145
Моят в събота ходи с леля си на отворените врати на ТУЕС. Още повече е мотивиран да учи там, но пусто тези преразкази много куцат. Върти се около 65т. по БЕЛ. Ще са му достатъчни ако изкара 95-100т. по МАТ, ама някак не ми се вярва. Много е разсеян и допуска елементарни грешки на 2модул.
Освен прическата не е капризен. Облича каквото му купя. Колкото е по-искряща тениската, със спортна тематика или пък бяла, всичко носи. Останалото трябва да е синьо, черно и в редки случаи сиво.

Радвам се, че е имало дете от тук, което е ходило на събитието. Моя син сега е 12 клас и беше участник. Спечели специалната награда на Телелинк. Дъщеря ми пък цял ден беше там (седмокласничката ми). Хем му е правила компания, обиколила всички проекти, даже се кефеше че за малко е заместила някои от съучениците му, защото все пак и те са хора и имат нужда да хапнат и т.н. (събитието беше почти цял ден, а учениците показват проектите си и се състезават в три категории).И двамата се върнаха с греещи очи от събитието с подаръци (нали е помагала та ѝ подарили флашка с формата на роботче). Simple Smile И да искам, няма да мога да я откажа, макар че е много трудно в училището - иска си много стабилно и последователно учене. Все пак трябва да се пребори и за да влезе в него, а и тя не е много сигурна как ще и се получат нещата с НВО, главно по БЕЛ. Ако е писано, ще стане.

Тя от своя страна пък в нейното си училище се записала на състезание по рисуване. Вчера след училище рисува и добре ѝ се получи, макар да имам забележки. Днес трябва да я предаде. Темата беше "Учителю благодаря!".

Аз от своя страна съм я оставила да се оправя сама, но имам изненадващи проверки и контрол. За мое съжаление, по някога не съм доволна от резултата. Дано до края се стегне и се справи подобаващо с матурите.

# 146
  • Пловдив
Да ви кажа, разбирам и леко оправдавам поведението на наборчетата. Измориха се от намилане, опяване и повтаряне за важността на НВО от учители и родители. Отвсякъде някой нещо иска - тестове, пробни, проекти...
Остават по-малко от два месеца до матурите. Всеки трябва да прецени според детето как да разпредели времето. Ако отсега започне голямото стягане, е възможно точно за финала съвсем да се изморят. От друга страна няма много време за размотаване, ако има пропуски, които трябва да се наваксват. Ние за сега го караме умерено, ще направим спринт съвсем към финала Simple Smile

# 147
И аз вече съм от бутащите.  Тази година...матурите, пубертет,  порастват, променя се набора спори. Трудно го карам да решава по математика извън домашните, но пък човека си учи езици. 🥴 Получава някакъв имейл и гледам пише, че от една седмица не бил тренирал английският си. Питам го какво е това а той...ми това е едно приложение за да съм със перфектен акцент.😂 Отделно учи сам усилено и руски. По принцип е похвално, но точно сега мисля трябва да насочи усилията си в друга посока. Аз натискам математиката той със езици се занимава. Иначе по английски е похвален на последния тест, че бил единственият без нито една грешка във випуска. Вече не знам. Интересува се зъбите дали са чисти, лицето да няма пъпки и само уроците за утре и домашните. Лаф на телефона и това е. Искаше да кандидатства в  английската гимназия,  нооо на този етап е мисия невъзможна!

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 14:28 от tatatuni

# 148
  • София
Е как може всички да пишете за тази "мисия невъзможна". Няма да се предавате преди финала!
Гледам момичетата избират училище до мола, други ги приеха в АК... Интерес към училището, което си е харесал набора - няма Grinning
Та замислям се дали да не го засиля при мадамите до моловете. И без друго 73-то му е на късмет, има Джъмбо и Мол. А и учителите ми е видяха разбрани, като говорих с тях. Само да не беше толкоз труден този немски! Размечтах се. Нека първо мине НВО-то, а после ще гледам накъде да го пробутам. Вие нали няма много да си криете госпожиците!

# 149
  • Пловдив
Валя, дарявам моята. Послушна, кротка, не противоречи, не влиза в конфликт ... и си прави каквото иска. Бонуси- английски високо ниво, испански средно, математика високо ниво, БЕЛ-мъка. Нъпъни никакви, дори и да викаш. Ако реши ще го направи, ако не иска няма сила на земята, която да я мотивира. Изисквания-тик-ток, инстаграм, конзола и добър компютър за игри. Хранене -трагично, но икономично. Пращам с куриер по избор, може и лична доставка. Ако и сте по към Младост ,просто ще е перфектно- няма да прекосяваме цяла София.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 20:21 от renydent

Общи условия

Активация на акаунт