СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 581
  • 781
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Аз малко изпускам нещата от контрол. Девойката днес с 6 на тест по география. Чакам оценката от теста по физика .
Може ли някоя добра душа да качи теста на Веди във ФБ групата.

# 346
  • София
И на мен много ми хареса задачата на скиорчето. Само дето аз тези задачи съм ги учила по химия, а не по математика. И там се решава малко по-различно. Така че да не хрумне на някого да изпари 77% от водата и да се оплете тотално.
Валя, аз я "изпарих" първосигнално, съответно уравненията ми са:
а) 22%х = 99%.18т.;  х=81т.
б) 22%.18т. = 99%х;  х=4т.

Не съм я дала още на момата, да видим тя как ще подходи.
Е това е “химичното” решение. Изравняват си сухото вещество. И никога не бъркат.
А първосигнално на мен ми се вижда “решение”, при което махаш 77% от тревата и получаваш сеното. Няма да го пиша, че да не се обърка някой.

# 347
  • София
Много благодаря за снимката с втори модул. Ще съм благодарена и на мен да изпратите данните за пощата, за да видя и първи  модул.

# 348
  • София
Намерих задачата с тревата, включена е в Тест2 на Просвета за изходно ниво 7ми клас. https://www.prosveta.bg/trenirovchni-testove/trenirovchni-testov … -nivo-za-5-7-klas Не ми е останало време да прегледам останалите.

# 349
  • София
Добро утро!
Стон, ако имаш възможност напиши отговорите на 2 модул на Веди, без подробни решения, поне да видим дали ще съвпаднат отговорите.

Ако някой се интересува, СМГ учители са пуснали последните пробни изпити този месец с две опции -присъствено и онлайн. Записах моя за присъствено да изтренира пликовете.

# 350
Ето 21-а задача

За 22-а
Кино1 - 120 места
Кино2 - 90 места
Кино3 - 330 места
б) вероятност 3/43

Геометричната не можах да я реша снощи. Ще пробвам пак днес на свежа глава и дневна светлина.

# 351
  • София
Здравейте, тъй като в нашето мило училище още не се и чува да имаме родителска среща, бихте ли ми казали с две думи какво следва за матурите. Ние някакви документи някъде подаваме ли или от училището записват децата? На самите матури трябва да носят ученическа карта и черни химикалки, молив, линия,гума...те на математиката ще имат ли да чертаят чертежи или ще са им дадени?Благодаря предварително.

На 21ва задача а под точка едната част не е ли формула за на 3та степен?

# 352
  • София, в момента в любимото ми село Железница
iana28 на този етап нищо не се прави. В началото на юни от училището се издава бележка, с която детето се явява на НВО. В нея е написано, в коя стая ще е в собственото училище, както паролата на детето в сайта на МОН.
След НВО започва голямото чакане за излизането на резултатите, което по график е 28.06  -  тук обикновено си спазват датата или най-много предишния ден.
От 05 до 07юли се редят желанията - това лесно става през сайта на МОН, но ако някой се притеснява може да отиде и в училище "гнездо". Тук вече ти трябва паролата от бележката издадена от училището.
И отново започва голямото чакане до момента на обявяване на приетите деца на първи етап....
Има и още, но това от тук нататък ще се пита 1227363746 пъти.
Споко няма как да се изпусне нещо.
На първа страница има "инструктаж на ученика" - там можеш да прочетеш подробна информация за това какво се носи, кога и как протичат НВО.

# 353
  • София
Точно това, което ninanb написа, ни каза и нашата класна. Така че, няма страшно, че липсва РС за вас, iana28 .

# 354
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ние имаме обявена РС-присъствена на 10.05. Още се чудя да ходя ли. Много са ми досадни като няма и какво толкоз ново нещо да ми кажат. Почти съм сигурна, че съм прочела достатъчно заповеди, нормативни документи и т.н. и знам много повече от учителите и директорите. Понякога чувам такива свободни интерпретации, че главата ме заболява.
Рени, качих ПИ на Веди във фейсбук.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 16:25 от ninanb

# 355
  • Пловдив
ninanb, много благодаря.
Всъщност нещо се загубих. Групата е тази https://www.facebook.com/groups/1186265908490217 ,нали? Защото там не намирам пост.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 19:55 от renydent

# 356
  • София
Не е тази Рени. Тази която ти си пуснала си е "нашата" група, а тази с ПИ е тази https://www.facebook.com/groups/951846108620884

Нинчето може да те покани, аз пробвах, но нямам администраторски права.

# 357
  • Пловдив
Ще почакам, не е спешно.

# 358
  • София
Ние имаме обявена РС-присъствена на 10.05. Още се чудя да ходя ли. Много са ми досадни като няма и какво толкоз ново нещо да ми кажат. Почти съм сигурна, че съм прочела достатъчно заповеди, нормативни документи и т.н. и знам много повече от учителите и директорите. Понякога чувам такива свободни интерпретации, че главата ме заболява.
Това е абсолютно точно. При дъщеря ми предстои РС, но си спомням тази на големия. На същата обясниха на родителите, че ако детето не е класирано по първо желание няма нужда да прави абсолютно нищо и просто да си чака второ класиране Rolling Eyes Но пък има и забавни въпроси от неориентирани и незаинтересовани роители. "Детето ми е учило 7 години в това училище, как така няма да има предимство за прием в него?" Satisfied

# 359
  • Сф
Имам чувството,че ще се шашна като трябва да редя желанията. Училищата - гнезда за София посочени ли са вече , за Сф? Някой може ли да ги пусне? Въпреки ,че аз не мога и да се придвижвам, има време . На РС в училище казаха ,че и те ще съдействат.
Аз не бих се смяла на никакви въпроси, които на някои изглеждат абсурдни, като горецитирания.
Хората са различни и се объркват от зор или друго.
Нямам с какво да се похваля. Нещо започнаха при нас с по- ниски оценки. Например ,по физика днес г- жата е казала ,че от последното контролно имало само 3 шестици на целия випуск и им чела конско ,че никога не било така и как можело на никой да не му пука за физиката. 😱
Иначе от днес имаме украинче в класа. Момиче на 12 , защото там тръгвали по- рано на училище. Била много умна. Разказала е ,че било страшно там. Sad. Говорят на английски и чат пат на руски. Горкото дете. За първи ден г- жата по математика и дала и на нея да прави контролното. 🤕 Химичката и тя подкарала целия клас с 3 Ки и четворки. Децата изтрещели и пуснали чалга в междучасието ( по принцип е забранено и не се прави често). Горкото дете е гледало стреснато цял ден. Абе мани ...Дано по- бързо свикне с българските училищни  обичаи 🤪и диващината. Казала в че няма да се връщат в Украйна в близките години и ще остане в училището. Предполагам служебно. Децата я приемат много възпитано и добре, въпреки дивотиите на възрастта. Дано скоро намери истински приятели. Предполагам само какво и е на душичката 😢и какво са преживели.

Общи условия

Активация на акаунт