СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 582
  • 781
  •   1
Отговори
# 330
Ама нали ви казах, че нашите са изтеглили късата клечка, хем повече от набор 2007, хем с паралелки по - малко за прием, както е и при другите набори. Забравя се, че при нашият набор има и от 2007, и такива от 2009, тъййй, чеее, както и да го погледнем, все сме си над.

Незнам момичета за вашите тестове и проекти, но вчера туй школо щеше да ми извади акъла, който и без това много го няма. Седя и чета на тела, по едно време кокончето ми пиши
- мамо, погледни си школо ( чувах разни звуци, ама не обърнах внимание ), отварям аз, и що да видя, таз по АЕ нанесла 4 - ри оценки. Издразних се малко, защото едните са от февруари, другите от март, и повечето са от момента в който тя е била онлайн. Уж нямало да я изпитват и оценяват, а таз го е направила, другите и да са я питали нещо, оценки не са и писани. Най ме издразни това, че ако всеки път когато я е изпитвала устно, и пишеше оценки, то дневника нямаше да и стигне. И преди съм споменавала, че от 5 клас, освен моето, има още 2 - 3 които ги препитва, останалите са за украса.
Нали сега е байряма, та вчера половината клас точно го нямаше, ми таз вместо да им даде с нещо да се занимават, пак се задрапала с коконата. Баш на края ще ме извади извън релси, и ще ме принуди да я гръмна, аман от тая женица. И сега да се похваля, за първи път коконата да направи нещо по таз Химия, вярно че е било на нещо лесно, и само два примера, но все пак, дано сега прояви увереност, и седне да учи. Та като съм почнала, да довърша, мин. седмица по Химия теста го отложили, по Мат. са го правили, по Гео. не успя да я изпита. Вчера по Химия им казала, че др. седмица щели да го правят, днес петия час по Мат. най - вероятно ще и го даде, мин. седмица имало изтичане на отговорите по Мат., та на нея може и др. да и даде, макар, че на кокончето няма кой да и даде отговорите. Утре по Гео. ще я изпитва. От завчера почна да се оплаква, че пак нещо не и е добре, този път хремата от задна, реши да става предна, тя пък от гърло се оплаква и главобол на моменти. Казах и да избута тези три дена, после ще почива пак три. Явно скоро здрава няма да я видя. Чудя се, дали не е някаква реакция заради тез изпитвания.

# 331
Благодаря за задачите. Ще ги разпечатам и ще ги дам на младежа. Докато не започна аз да решавам, не мога да преценя с каква трудност е втори модул. Първата е елементарна. Втората също не ми се струва особено сложна, за третата ще кажа след като я реша. Май ще си имам занимавка довечера 🙂

# 332
  • София
Нямам идея от кой сборник е. Дадена е в онлайн-тест от госпожата по математика от училище. Видя ми се доста засукана като за училищно ниво:), но нека има такива задачи.
И тук да се оплача. Г-жата ни по математика е прекрасна, но след изкаран Ковид отсъства 6 месеца😩. До априлската ваканция бяхме със заместничка от НЕГ (да!), с чиито методи на (не)преподаване децата не успяха да свикнат. И ето най- накрая любимата ни математичка се завърна, но щастието ни трая точно една седмица. Sad. Изглежда имунитетът съвсем й е спаднал, защото се разболя веднага.Sad. Друг е въпросът, че смело се е завърнала на работа в бациларника без маска…Ама сега децата пак ще страдат. Влизат всичките им учители да запълват свободния час, но не и с математика.😩

# 333
  • Сф
Ами нашата как си говори тихо ,никой не я слуша. Още на РС си каза- не мога да направя нищо, децата не слушат,няма дисциплина. Е, кой да дойде да въдвори ? Така и ние изоставаме в математиката. А утре има тест пак.

# 334
  • София
Може ли някоя добра душа да ми прати акаунта за пощата? Най-вече за тези задачи на Веди напирам аз към момента.

Щерката е наказана тази почивка със задачи по бел и мат. Лично ще й вися на главата. Сутрин винаги имам срещи с колеги (между 9 и 12), а те с брат си в 90% успяват не само да се скарат, ми и да се сбият. Кошмар. Не мога да стигна до офиса, защото не знам дали ще ги намерия живи тия двамата.

# 335
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ves, имаш лично

# 336
От РУО София са публикували това :

Брой на учениците в VII клас през учебната 2021/2022 година в училищата на територията на област София-град към 15.09.2021 г.:

В общински и държавни училища 10637
В частни училища 798
В спортни училища 234
В училища по културата 286
В специализирани училища 50
Във вечерни училища 30
ОБЩО: 12035

https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2021/11/Stancheva_ … a_DPP_pril_2.docx

# 337
Скиорче, лоша работа, точно по този предмет, дано се справите някак.

Пюрче, ти като казваш тихо говори, на РС вие успяхте ли да я чуете.
При моята вчера, като казала на класната в час по Химия, ако не е вярно, нали няма да ми пишете слаба оценка, се наложило да повтори, тъй като не я е чула, това не е нито първия, нито ще е последния случай с глухотата. При нея трябва да се крещи, ако искаш да те чуе.

Та кокончето тъкмо се прибра, и след 10 - на мин. школо пивка с нова оценка, много ми стана интересно кога е правила тест по Биология, тя точно тогава отсъстваше, на другите им дала точно тогава. Днес пак и се разминало по Мат., дори не я е отразила, тъй като е имало и др. отсъстващи тогава, тях ги споменала, нея не. Едното девойче получило слаба оценка, уж и нея да я изпета за да я поправи, но се отказала. По Гео. господинът и казал утре върху какво ще я изпитва, за да се подготви. Сега остана само да седне да учи.

# 338
Здравейте, да попитам някой може ли да ми прати данните за пощата? Отговарям май вече на условията....
И да се наредя на опашката за отговорите от пробния на Веди и за двата модула....ако ги нямате ще чакам Стон да ги провери😉 и напише.
Аз мисля че  имам на Веди от предна година, ако на някой му трябва да ми пише или прати адреса на имейла

# 339
  • София
И на мен много ми хареса задачата на скиорчето. Само дето аз тези задачи съм ги учила по химия, а не по математика. И там се решава малко по-различно. Така че да не хрумне на някого да изпари 77% от водата и да се оплете тотално.

# 340
Реших първи модул на Веди, но хич не гарантирам за отговорите и затова засега ще се въздържа да ги дам. Ще чакам и младежът да ги реши петък или събота. Той често ми намира грешки. Аз може и да намирам решенията сравнително лесно, но определено сметките ми куцат 🤣
Като впечатления, струват ми се една идея по-трудни от нормалното. Вярно е, че аз докато решавам, правя и други неща и не съм с кой знае каква концентрация, а и за да не драскам по разпечатаните листове, правя нови чертежи, което губи време също. 19-а и 20-а са малко по-засукани. 16-а също е интересна. За 20-а най-неприятното е, че всяко подусловие е с различни данни. Всеки път трябва да си правиш нов чертеж. Не че е нещо кой знае какво принципно, но губи време и когато те притиска часовникът не е ок. От друга страна пък понякога като 20-а задача дават някоя с диаграма и с един куп сметки, което пак е времеемко, та не знам и аз.

# 341
  • Майничка
И на мен много ми хареса задачата на скиорчето. Само дето аз тези задачи съм ги учила по химия, а не по математика. И там се решава малко по-различно. Така че да не хрумне на някого да изпари 77% от водата и да се оплете тотално.
Валя, аз я "изпарих" първосигнално, съответно уравненията ми са:
а) 22%х = 99%.18т.;  х=81т.
б) 22%.18т. = 99%х;  х=4т.

Не съм я дала още на момата, да видим тя как ще подходи.

# 342
  • София
Gargamela, гениална си! 🙌
Аз не получавам никакви сигнали като твоите - нито първични, нито вторични.😜 Но ми стана ясно вече, де…

# 343
  • София
Трудни-лесни - дойде писмото от Веди. Средният резултат на всички ученици, правили ПИ 2 по математика, е 51 точки. Туй-то. Ние сме горе-долу там. Точка-две по-нагоре.
Не се публикуват резултати, решавали са задачите заедно Мин уикенд. Какво е записал набора - не знам. Не е много старателен, когато е разочарован.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 18:06 от Ариана

# 344
Валя, аз я "изпарих" първосигнално, съответно уравненията ми са:
а) 22%х = 99%.18т.;  х=81т.
б) 22%.18т. = 99%х;  х=4т.

Не съм я дала още на момата, да видим тя как ще подходи.
Браво!
Аз така първосигнално не мога да изпарявам. Не си ли напиша уравнението, не мога. Ама аз дори и на уж прости задачи пиша отношенията и на тяхна база съставям уравнение. В противен случай има голяма вероятност да се объркам кое с кое умножавам, деля. Даже и на бакалските сметки, кое колко струва при дадена цена на килограм и разни такива се оплитам. Затова си пиша отношенията и съм сигурна, че няма да изпляскам някоя глупост.
Така първа задача от втори модул наистина не е нищо особено. Само концентрация трябва. Втората е доста интересна. Нищо сложно няма, но информацията е толкова много, че май пак е по-скоро задача за концентрация отколкото за мислене.
Кучето подскача около мен за разходка, така че геометричната задача ще остане за по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт