СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 205
  • 781
  •   1
Отговори
# 90
Честито на всички приети деца(и на родителите също)!Много успехи им желая!

# 91
  • Сф
И от мен честото за АК!
Аз нямам възможност за таксите.Нямам и толкова амбициозно и умно дете, че да хване стипендия. Надявам се обаче , това което ни е като цел ,да се случи. На всички го пожелавам! Да стигнат техните си цели!
П.п. Вчера са имали тест по биология.
Всички преписали , моята не искала,защото била уверена . Обаче е имало въпроси с по 5 подточки и при една сгрешена, не зачита госпожата целия отговор. А тя е сбъркала - моята и страда.Казва- пак се прецаках. Толкова лесно можех да хвана 6. Обясних и че по- важно е да разчита на знанията си, но тя много много не ми повярва. Нали е все за оценките. Но нищо, един ден ще разбере, че съм права.

# 92
АК никога не е бил в обсъжданите възможности за нас, най-малкото по финансова причина. От предишни години съм чувала периферно и без да проявявам насочен интерес, че с дипломата от АК може да се кандидатства за български ВУЗ само в американския университет в Благоевград. Дали е било така, дали е така....?

# 93
  • Пловдив
Честито на приетите деца в АК! Радвам се, че лично познавам някои от тях Simple Smile Помня една приятна среща на брега на Дунав преди ... 12 години Joy с blueeyes, как си играеха дребосъците и как една тяхна играчка остана закачена на нашата количка Simple Smile Сега е на челно място в класацията на едно от най-желаните училища! Гордея я се с нея! Пожелавам на всички успех, късмет и правилен избор!

# 94
  • в очите на дъщеря ми
Може ли тези с красивите девойки, да орагнизираме нещо само така да преминат някъде на разстояние около моя син. Белким ги види и се мотивира да ги маже тия пъпки и да я среши малко тази коса. Оправянето на якичката от униформата би било бонус, за който не мечтая.
Животът е несправедлив...Sweat Smile
При нас Админа, бълва ли бълва оценки и забележки.

# 95
От АК се получава и българска диплома. Може да се кандидатства след това навсякъде - САЩ, Европа, България.
Ако живеехме в София, щях да го обмислям сериозно за големия. На него щеше да му падне като училище. Допълнителни разходи по квартири или общежитие обаче щяха да ми дойдат свръх и така изобщо не беше на дневен ред.
Сега за малкия не съм обмисляла нищо извън неговото училище, математически профил. Тренировките са му тук най-малко, а и е друг тип характер. Той не би се чувствал добре някъде сам за дълго време на тази възраст. Лагерите и състезанията са едно, но да живееш постоянно някъде далеч е друго. За батко му такива притеснения нямах. Той си е самодостатъчен, мога у на хиляда километра да го пратя и няма и да се усети. Не знам дали и това е добре, де.

# 96
Докато сме на вълната, две години четох темата за ак и така и не разбрах какви предимства дава.
Разбира се, изхождам от това, че детето говори английски може би по-добре от български.
Ако може да щрихирате какви предимства дава образованието в ак.
Не съм конкуренция с това дете, не пожела да ходи на изпита.

# 97
  • София
Предимства на АК:
- Изключително добра среда, много интелигентни деца - удоволствие е да ги гледаш и слушаш. Може да има и други, но тези, които съм видяла около дъщеря ми са фантастични.
- Около 50% чуждестранни преподаватели от цял свят, което доста разчупва мирогледа. Като цяло ние изключително много харесваме учителите от чужбина - много са готини. Проблемите при нас идват все от български преподаватели - големи "дървета" има.
- За да просъществуваш в АК, трябва да се научиш на много добра самодисциплина и организация, което би било полезно в бъдеще. Сигурна съм, че дете от АК няма да мрънка при поставена задача в работа или университет, защото са научени да правят "чудеса от храброст" в последния момент.
- Като и видя усмивката, не съжалявам нито за стотинка похарчена там, въпреки "дърветата"

# 98
Благодаря! А за дете, което би искало да се развива в точните науки какви са предимствата?

# 99
9
Честито на приетите деца в АК! Радвам се, че лично познавам някои от тях Simple Smile Помня една приятна среща на брега на Дунав преди ... 12 години Joy с blueeyes, как си играеха дребосъците и как една тяхна играчка остана закачена на нашата количка Simple Smile Сега е на челно място в класацията на едно от най-желаните училища! Гордея я се с нея! Пожелавам на всички успех, късмет и правилен избор!

Даа, и аз отвреме на време казвам на детето, ти помниш ли едно детенце, с което си играхте на брега на Дунава, когато бяхте малки? Тя сега учи в МГ Пловдив и така и така .... и после допълвам - Ее, няма как да се помните.
Ама ние мисля и с Гого имаме един тур в Западния парк, но нещо много бегло.

За АК разбрах, че няма значение дали си първи или последен, всеки може да получи намаление според докуменатацията. За пълна стипендия може да се пробват само деца, които вече са получили някакъв процент намаление, отново няма значение мястото в списъка.

Сега малко да сменим темата  да се завъртим за пореден път край.... акнето.
Аз пуснах две паралелелни консултации с дерматолог и ендокринолог. Изследвахме 9 хормона, от които за моя радост само един се оказа завишен. Този хормон може да навежда към ПКЯ, за което мисля, първо с резултатите да се консултирам с гинеколог и после едевнутално да видим на ехограф през корема. Обаче по мои наблюдения, какво може да се даде в такъв случай - противозачатъчни или? не ми е много ясно и мисля след матурите.
Иначе чисто кожно - ни изписаха акнатак, който в момента няма внос. Замениха го с Епидуо, който се оказав доста сполучлив. Сутрин - ла рош посей ефеклар 30. И това е. Но тя продължава да стои с маска в клас, което няма как да улесни процеса.
Много се радвам и за малката БОРА - децата също се познават, че даже и бях в един отбор на един финал.
Специално съм казала на моето дете, че тя ще ходи на финала на оли по БЕЛ, нали така беше? Излязоха ли резултати? Дано ви се гарантират пълен брой точки на матурата по БЕЛ

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 12:49 от blueeyes

# 100
Здравейте!
Извинете, че нахлувам така, но търся учител по БЕЛ за подготовка за НВО. Градът е Велико Търново.
Успех на всички на изпитите тази година!

# 101
  • София
- Около 50% чуждестранни преподаватели от цял свят, което доста разчупва мирогледа. Като цяло ние изключително много харесваме учителите от чужбина - много са готини. Проблемите при нас идват все от български преподаватели - големи "дървета" има.
Под това се подписвам с 2 ръце, само дето в сайта на колежа, пише че чуждестранните преподаватели като цяло са 35%. Ще ми се да бяха повече. При тях няма викане, няма крясъци, няма заплахи. Има срокове и задания - не ги ли изпълниш - двойка с 0%, но няма и злопаметност - ученика си коригира знанията и поведението и оценката започва да се коригира.

За мен голямо предимство са възможностите, които дават разнообразните клубове и елективи (СИП), като последните носят и хорариум. Добре оборудваните лаборатори, тв и аудио студия, библиотека, технически работилници, разни шевни центрове, 3Д принтери, сценични програми, са нещо от което ако децата имат желание да се възползват (защото допълнителните неща не са насила) и ако родителите получат приемлива отстъпка от таксата - могат да излезат дори на плюс финансово. Защото се спестяват парите за уроци по езици, курсове, кръжоци и дори спорт.

Друго предимство е изискваната толерантност между учениците. Не се приемат подигравки: ама тоя кльощав зубър, оня с очила, пък тая с дрехи от втората употреба. Да има много богати деца, има групички по интереси, но не се усещат подигравки.

# 102
  • София
Привет!
Както се бяхме разбрали,  тази неделя от 13.00 през ЗУУМ  ще направим обобщение и  преговор върху "Разлагане на множители" и "Уравнения от по-висока степен".

# 103
  • София
    blueeyes браво на детето ти, наистина децата се познават покрай състезания до 4 клас, после вие избрахте другото математическо училище! Сега няма ли да е пак в дилема, дали да си остане или при този № 1 резултат, АК е нейното? Иначе на въпроса за  БЕЛ, предстои, последни напъни нещо да се преговори, шансовете са много малки, но не върви да не опита, както викаше Стоичков в една реклама навремето за пИчеленето, трябва да се опитва Smile. Благодаря за пожеланията!
    Акне боря с баткото, през колко доктора ли не минахме, не знам дали мазилата трайно помагат или само облекчават за кратко, пробвали сме последно точно това епидуо, имаше известен ефект . Наскоро ми споделиха как за много силно акне и по гърба, направили изследване за глутенова непоносимост на младеж и се оказало, че акнето се обостря много от това и като махнали глутеновите храни нещата се оправили, но си трябва нарочно изследване. Хормоните също са причина, но чак противозачатъчни за акне, аз за регулиране на цикъла не посмях да прибегна до тях, та за акне ли...Една от дерматоложките предписа на баткото АБ - някакъв странен удължен прием за месец, като антибиотика беше също не посмях да дам. Ще ми се да го преборим с някакви по естествени средства...храна, някакви витамини, течности, чист въздх, спорт...При щерката се засилва около цикъл, после се скрива и пак...дърга тема е акнето и злободневна.
    Ganis благодаря, че ще отделиш от времето си в празничната неделя, ако успеем ще се включи.
    Gorgonzola много ми харесват нещата дето разказваш за клубовете, ти личен поглед ли имаш... сега щерката ми разправя как и в тяхната гимназия имало всякакви клубове, ама едва ли са като тези в колежа.
    Криша сега дочетох, това за научаването на самодисциплина и организация е мнооого голям плюс, щото при щерката това е много слабо звено, ама може ли такива чудеса да стори тоз ми ти колеж?! Smile

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 23:06 от bora

# 104
    Големият пи един месец антибиотик за акнето. Доста помогна. Беше преди година и половина някъде. Оттогава поддържа с разни измиващи гелове, тоници, кремове. Антибактериален крем също на моменти. Що пари сме оставили по аптеките. Още не му е минало напълно, но е поносимо.
    Наборът също започна да се сдобива с по някоя и друга пъпка, но е пренебрежимо малко засега. Ползва и той измиващ гел, после пръска с един спрей и накрая крем. На Ла Рош са май неговите, но не съм сигурна. То кое по-напред да помня.

Пет на класното по БЕЛ. Допуснал е някоя и друга грешка. Тази вечер прави тест вкъщи. За отрицателно време приключи и с 3 грешки само. В училище не знам защо е запецнал. Няма кой знае какво значение всъщност. И двамата сме наясно, че по БЕЛ не може да изкара 6 за годината.
    Един спортен лагер в София се очертава май за по-следващата седмица и то време за учене съвсем не остана.

Общи условия

Активация на акаунт