СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 563
  • 781
  •   1
Отговори
# 420
  • Майничка
И момата позакърши на тезите. Сипва обилно всичко за произведението, а не се концентрира върху конкретния цитат. Преди беше по-прецизна. Сега работим върху това. Вчера и днес беше на пробни, на 28-29 пак и това ще й е.

# 421
Учителката по БЕЛ в училище оценява тезите на дреб все с по 3 точки. Принципно тя високи оценки не пише и точките ѝ свидят, та смятам, че е реално. И аз толкова бих му писала. Връзва там 4-5 изречения. Грамотно написано изглежда, има логика. Пише си каквото мисли или каквото са обсъждали в училище, нищо не е чел допълнително. Беше гледал 2-3 примерни в някоя от книжките. Веднага направи забележка, че те започвали с автор, произведение, а на тях учителката им е казала, че не трябва да ги има тези неща. Аз нямам мнение по въпроса. На мен и по двата начина ми изглежда правилно, т.е. все тая.
Преразказът от училище също му беше оценен на 26т. По моему това са му реалните възможности. Обаче като казах преразказ, се сещам, че май последният такъв го прави преди месец поне и май трябва да му метна някой текст и да го поизпотя.

# 422
  • София
И при моят тезите са за 3 точки. Най-много 4 да е имал инцидентно. Все му казвам че му липсва едно финално, завършващо изречение, но никога не го пише. Примирила съм се с тези точки. Преразказите му ги оценяват на 28-29. Трябва да попитам учителя дали наистина е за толкова или той много критично проверява.

Иначе при нас споровете са жестоки докато се споразумеем какво точно ще учи. Сестра му ми казваше “да, добре” и си действаше тихичко както знае, но сега губим време в пазарлъци.

# 423
  • Пловдив
Както беше казал някой, най-важни са "безплатните точки" - тези, на редактирането на текст. Там по възможност да не пропускат нищо, да оглеждат много внимателно всичко и ще получат всички 14 точки. Пък нека тезата да не е на максимум. При моята се оказа, че по БЕЛ преразказите са ѝ най-силната страна. Но това според мен няма как да се учи, просто някои деца имат усет към езика и памет. Не знам дали е от четене художествена литература или от умение да се изразяват и подреждат правилно. То е малко като логическото мислене, или го имаш или го нямаш и се мъчиш да го докараш до прилично ниво с много упражнения.

# 424
Тезите и преразказите съм ги сложила в графата - колкото толкова. Не му се отдава. Отделно, че пише като чужденец, наскоро научил български. Много му се дразня за това, но няма време кога да го чистим. Но той последната година особено и гледа, и чете само на английски - тъй че това е положението. Ако върже 3 точки на тезата и 25 точки на преразка ще съм хипер, мега доволна.

# 425
  • София
Аз лично нищо не давам. Всяка седмица и по мат и бел учителките дават по един за домашно. Тя ги прави и на следващия урок ги обсъждат. Тезите са й трагедия. Всичко написано е вярно относно произведението ,но така написано ,че за нищо не става. Повече от 3-4 точки не може да хване. Не й харесва ,не е съгласна с това какво е искал да каже авторът. Има изградена позиция, която не съвпада изобщо с анализа на героя/произведението и я защитава с аргументи. Ами не искам да повтаря като папагал, но ще си плати цената. Уж все се твърди ,че няма правилен и грешен отговор стига да можеш да се аргументираш ,но реално не е съвсем така.

И ние обсъждаме такива въпроси Simple Smile. Прави са децата! Много е трудно да дадеш смислени аргументи, защо трябва да имат собствено мнение, ама не съвсем. То цялата система е такава за съжаление... За това и решихме, че няма да задълбаваме с допълнителни уроци. Каквото научи в училище, това ще й бъде подготовката. Естествено, ще си платим цената и ние.

# 426
  • Сф
По химия от 5 първи срок и хвалби от учителката, сега сме на дъното! Как ще оправя като няма време , не знам. А едната паралелка ,в която се целеше е точно химия и биология.
Сега реши,че било ужасно! Вчера ме пита за спортното за волейбол???, понеже видя едно момиче от градината ,приятелката и ,която е там. Уу, добре че ни е далече! Та Ирчик, през месец, два си менят желанията като твоето което сега се сетило да рисува. А моята така и се отдава..спечели конкурс външен от училище. Ма като каза не - никакво рисуване!
Айде да идва юни,че да се приключва.
Вчера беше на светлинното шоу. Видяла някакъв с качулка, дегизиран, ама нали е печена ,вика- разпознах го! Снимахме се тайно! Кой бил това моля ви се - Ергенът! Ето какво я вълнува ...даже съвети му била дала..аз не го гледам това , ама тя много щастлива. Имаме си фотка сега с хубавеца 😂😂🤪🤪🤪

# 427
  • София
PureLove, моята пак мрънка за дрехи, но не и за оценки...
Не е като да няма. Един път беше на пазар с баща си и покрай прословутите кецове, се прибра и с дрехи. После изпищя, че й трябва бельо - и дънки с блуза купих покрай тази разходка. До гуша ми е дошла с това мрънкотене. Добре, че малките са все още по-спокойни на тема дрехи и контене.

Иначе е приела, че по химия ще е с 5 за срока и годината. И че трябва да се напъне на изпитите, за да компенсира. Но дали и как ще стане - не е ясно. Вчера уж чете по биология. Но не довърши темата по мат, която бях дала.

# 428
  • Сф
А, ves+,след мрънкането и драмите за айфон13, които преживях, няма какво да ме събори мен! Да, за дрехите е същото. Не че няма, не са модерни 😂.Това се сменя като сезоните. И да, до рев го докарват.
Нищо не давам, да си учи сама и каквото постигне. Аз се примирих . Като не стане желаното училище, значи не е за там.Точка!

# 429
  • София
Чета и се чудя. Как тъй само едно училище ще си хареса. Давам му списъка и да си ги нарежда както намери за добре. Ако иска БОЗЕМА, нека е БОЗЕМА. Като не иска, да учи за което иска. Но всичките паралелки ги искам подредени, за да няма после тън мън. Аз ще гледам и пререждам след него.

# 430
  • Сф
И на моята и прилошало днес,почти е припаднала, седнала в последния момент и викнала  на приятели,които били на близо. Това след училище. Вика ,причерня ми, не виждах, не чувах, изби ми пот, изплашила се е яко. Добре че писахте тук, че съм подготвена и не изпаднах в паника, че както не мога и да я посрещна.. Яде сега, и захар и дадох . Ей в такива моменти се молиш само да ти е здраво детето и майната му на всичко!

# 431
И мойта щерка вчера беше взела-дала, цял ден ѝ се гади и ѝ премалява, докато баща ѝ не ѝ даде едно захарче. След това живна. Аз мислех, че някъв вирус е завъдила, а то се оказа, че от друго ѝ било зле.

# 432
  • София
И на мен започва да ми прималява, но от наближаващите изпити 😂. Наистина, да са живи и здрави децата, това е най-важното, всичко останало ще се подреди....
Някой с отзиви за Ломоносов? Гледам има нова паралелка "Програмиране на изкуствен интелект". На набора много би му се харесало, но нищо не знам за този техникум. Баловете не са особено високи от миналата година...
Също и ако някой знае къде има учебен план за тази специалност, да погледна какво ще учат.

# 433
От Ломоносов и аз се интересувам,както и от техникума в Студентски град,четох и тук във форума,но няма много информация.

# 434
  • София

Охооо, той е излязъл вече! Open Mouth
А в четвъртк в една книжрница ми казаха, че още не е Sad

Общи условия

Активация на акаунт