СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 562
  • 781
  •   1
Отговори
# 435
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Да са живи и здрави децата - това е най-важното. Всички ще си намерят училище.
Ломоносов ми е любим, защото съм завършила там, но актуална информация не мога да дам.
ПГТК е пълно с деца от Бистрица и Железница, като една от най-близките дестинации. Определено им липсва дисциплина. Софтуерната паралелка бива, натискат ги яко и подготовката в 8клас по английски също е на добро ниво. Надявам се да не се издъни младежа и въпреки, че не ми се иска ще я  пишем като резервен вариант (дано не е основен).

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 17:14 от ninanb

# 436
  • София

За мен е излишна покупка, освен ако някой не държи да си чете от хартия.
Сбърках като го купих при голямото ми дете. Така и си остана неизползван. Всичката информация, даже и повече, я има електронна, а и е много по-удобна за справки и търсене.

# 437
Ариана информацията за Ломоносов къде я видя, че набора май само от това се вълнува та да метна и аз един поглед. Разглеждах сега, но информацията е стара.

# 438
  • София
Tatatuni, новата специалност я видях в план-приема за тази година на сайта на РУО-София, а баловете от миналата година съм си я свалила вероятно от сайта на Дидева, не съм сигурна.

# 439
Наборчето живо се интересува.  Благодаря ти. 😊

# 440
И аз съм завършила "Ломоносов". Беше хубаво училище и май се е развило и е станало още по-хубаво. Една от майките с които общувам имаше син, който завърши миналата година. По нейни думи, училището е страхотно. За дъщеря ми, то е едно от опциите - стреми се към компютърните специалности в професионалните училища. Естествено ТУЕС ѝ е най-отпред - брат ѝ го завършва тази година. Той пък в момента е нещастен, защото няма да ходи повече в него. Чувстваше се в свои води. Изцяло се срасна с училищния живот. Участваше във всякакви извънкласни дейности и сега ще трябва да изостави всичко. Три дни му останаха и ми разправя как щял да си търси повод да отиде (макар в момента да са в един от блоковете на ТУ).

Иначе и моята нещо започна да не се готви стабилно. Все гледа да си намери време за игри. (Макар точно днес много се постара и учи детето.) И учителката им по математика дълго време отсъстваше, а и заместник нямаха и така 2 месеца. Тя пък и с завишени критерии. Материал преподава на теория, задачи едва успяват да решат. И е наредила едни 4-ки. Не я виждам как ще влезне при това в ТУЕС. Ако успее - успее. От нея си зависи. Аз материали съм ѝ предоставила, тя да си ги ползва ако може. С БЕЛ също нещо не е приятелка. Класната там ѝ преподава, и май тестовете и контролните ѝ са на състезателен принцип. Ако има повече 6-ци в даден набор, значи следващото трябва да се усложни.

Личното ми мнение за НВО е, че НВО-тата не трябва да са лесни, за да може да има отсяване, без значение че от това и моята дъщеря може да пострада. Някак честно ще е да се вижда кой се е готвил и има повече готовност да учи в елитните гимназии и кой ще е по-добре в друго училище. Хубаво е всеки да си пасва с мястото, а не да е там, където майка му му каже.

Последното в класа ѝ е, че го дават все едно са в "Ергена", но без да има ерген. В къщи го наричаме "Ергенинът 2". Има едни интриги, едни дразги... Някои момичета са се взели много на сериозно. Мислят че са готини. Решават че някой не им е на нивото и се пробват да го мачкат. Моята пък е научена на честност и не може да търпи несправедливости. Сега им е черна и тя, щом защитава тези, които те нападат. Не я е срам да казва истината такава каквато е и така да ги поставя по местата им. Сега ходи на училище да се забавлява, за да чуе каква ще е поредната простотия, която някой ще изрече и какво точно ще се случи. Хем участва, хем ѝ е смешно. А наистина има аналогия в ситуациите като при самото реалити. Както нападението над една, така наговарянето на приятелката ѝ че я използва. Следва командорене на трето момиче, защото командаджийката каквото каже, тя трябва да изпълни. Нападки с думи, че и силови (няма бой, да не си помислите. Все пак са момичета). Абе чак на мен ми е интересно да я карам да ми разказва как е минал деня. Simple Smile

# 441
  • Майничка
Те момичетата в прогимназия понякога се маризят повече от момчетата. Понякога и заради предизвикателства или за пари се сбиват.
Нагоре сякаш са по-умерени откъм физическа агресия.

# 442
Наборката днес в прав текст заяви, че я мързи и не ѝ се решават вече тестове. Уморена била, както винаги по това време на годината. "Успокоих" я, че в 7-ма селска гимназия ще има места за всички и че тази година наборът е с около 1000 деца повече, а слуховете са, че НВО-тата ще са по-трудни. Да си мисли. И аз съм изморена, ма кой ме пита.

# 443
Здравейте, пак да повдигна въпроса за пощата - защо не ми се дава достъп до нея?
Мисля че пиша от доста време в нея , споделям когато има нещо ....

# 444
  • София
Здравейте, ако може малко помощ за тази задачка...нещо и чертежът не ми изглежда добре или не знам?Аз май я реших, получих 30 градуса, но по някакъв завъртян начин...

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 12:53 от iana28

# 445
  • София
Vanya D, благодаря ти за мнението. Ще се радвам ако разкажеш повече за ТУЕС. Притесняват ме мненията (прочетени тук из форума), че се държат с децата малко като към студенти, че било обичайно да оставят някой на поправителен, че седели до среднощ да влязат за изпитване, че няма добра комуникация с родителите...ей такива нещица от кухнята ме тревожат. Не че е кой-знае колко висок шанса ни за прием...

# 446
  • Пловдив
Здравейте, пак да повдигна въпроса за пощата - защо не ми се дава достъп до нея?
Мисля че пиша от доста време в нея , споделям когато има нещо ....
Едва ли някой го прави нарочно. Преди време ми бяха пратили ,но се оказа, че е друга. Не съм и правила опити да влизам. Ето съвсем скоро разбрах, че и друга група във ФБ има. Лично аз нямам поща и парола и не мога да помогна.
Преди малко ми звъни кумата и официално обяви, че ще убие девойката при първа среща. Пратила й тест 16 задачи геометрия да решава. Девойката ги върнала след половин час със седем грешни. Няма да ви казвам как е звучала, като й е звъннала по телефона. След 10мин теста е върнат с верни отговори. Е, това я чака и на изпита. Това блее като овца. Все се надявах, че ще го израсте, както казват бабите, ама не.

# 447
От наборната тема на големия няколко деца влязоха в ТУЕС. Продължаваме да си пишем и знам, че всички деца и родители са доволни от избора си като цяло.  Е, има и неща, от които се оплакват, но 100 процента идеално няма никъде. Ако живеехме в София, ТУЕС щеше да е избора и за големия ми син, тъкмо му стигаше бала. За деца, които искат да се занимават с програмиране, мрежи е добър избор. Винаги обаче има вероятност в един момент да си променят интересите диаметрално. Като синът на моя приятелка. Компютри, програмиране, съответно такава паралелка и в 11-и клас захвърли всичко това и подкара биологията. Сега е кинезитерапевт и е много доволен от реализацията. Ама, нерде програмиране, нерде кинезитерапия. На друга моя приятелка, синът ѝ, след МГ е в момента трети курс студент по психология. Та не е ясно какви мухи и колко пъти ще ги ухапят отсега до края на гимназията.

iana отговорът на задачата е 30 градуса. В триъгълник МАО, височината ОА е 1/4 от МА, значи триъгълникът е с ъгъл ОМА 15 градуса. Оттам ъгъл ОРN е 75. Триъгълник NPO е равнобедрен, т.е. 75+75+30

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 15:08 от ston

# 448
  • Пловдив

iana отговорът на задачата е 30 градуса. В триъгълник МАО, височината ОА е 1/4 от МА, значи триъгълникът е с ъгъл ОМА 15 градуса. Оттам ъгъл ОРN е 75. Триъгълник NPO е равнобедрен, т.е. 75+75+30
Това как OA е 1/4 от МА не ми стана ясно. Теорема ли има някаква?
Аз го реших така:

# 449
Здравейте мили мами, отдавна не съм писала но ви чета.При нас нищо ново. Набора правиха пробни матури от училището,няма още резултати по бел. е по спокоен за математиката е уклончив. Сигурно се повтарям но да сменим училището по никое време беше най доброто ни решение. Набора е спокоен, има гаже пълна отличничка, и покрай нея и той се старае. Днес класната му казала че в четвъртък ще го снимат с другите които имат отличен успех. Зарадвах се разбира се ще ние седма година. Не знам при вас имали такава практика? Бъдете здрави и спокойни. Пращам ви малко спокойствие от моето пу. пу да не сами уроки.. Поздрави на наборите

Общи условия

Активация на акаунт